Header Ads

«Συντονιστές οικειότητας» πίσω από τις ερωτικές σκηνές του HBO

Στις αρχές της δεύτερης σεζόν της σειράς «The Deuce» του HBO, η ηθοποιός Εμιλι Μιντ ζήτησε από τους δημιουργούς την παρουσία ενός συνηγόρου – συμβούλου στο πλατό, όταν γύριζε ερωτικές σκηνές.

Το αμερικανικό δίκτυο αποφάσισε να προσλάβει την Αλίσια Ρόντις και να της δώσει τον τίτλο της intimacy coordinaton (σε ελεύθερη μετάφραση «συντονιστής οικειότητας»). Και το «πείραμα», όπως φαίνεται, αποδείχθηκε επιτυχημένο, σε μια περίοδο που ανάλογα ζητήματα έχουν έρθει στην επιφάνεια στον χώρο του θεάματος, μετά και τις συνεχείς αποκαλύψεις του κινήματος #MeToo.

Το αίτημα της ηθοποιού Εμιλι Μιντ φαίνεται πως μπορεί να οδηγήσει σε νέα δεδομένα, όσον αφορά το γύρισμα των ερωτικών σκηνών.

Οταν η Ρόντις ξεκίνησε στη νέα της θέση και τηλεφώνησε στους ηθοποιούς, κανένας δεν είχε ιδέα για τα καθήκοντα που θα αναλάμβανε. Κάποιοι της έκαναν ερωτήσεις. Αλλοι απλά ένιωσαν καλύτερα, ξέροντας ότι θα είναι εκεί στα γυρίσματα. «Η τέχνη είναι άβολη. Το να γυρίζεις τέτοιες σκηνές είναι άβολο. Απλά θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι νιώθουν και είναι ασφαλείς», δηλώνει η ίδια, μιλώντας στον Guardian.

Μάλιστα, η δουλειά της ήταν τόσο αποτελεσματική που όχι μόνο παρέμεινε και στην τρίτη σεζόν της σειράς, αλλά έχει πλέον και ρόλο συμβούλου στο HBO, ενώ ταυτόχρονα επιβλέπει όλους τους «συντονιστές οικειότητας» που δουλεύουν στα πλατό του καναλιού.

Κι αν εύλογα κανείς πιστεύει ότι βασική της δουλειά είναι καθοδηγεί τις γυναίκες, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Βρίσκεται εκεί για τους άνδρες, που φοβούνται ότι μπορεί να ξεπεράσουν τα όρια της συναίνεσης σε μια ερωτική σκηνή.

«Αν πρόκειται για σκηνή μεταξύ άνδρα και γυναίκας, και ο άνδρας βάσει σεναρίου είναι ο πιο “επιθετικός”, συχνά θα πρέπει να επικεντρωθώ σε εκείνον», περιγράφει.

Νewsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.