Header Ads

Νέες ταινίες στις αίθουσες με «Fantastic Beasts», «Οι Κληρονόμοι» και «Κορίτσι»

Έξι νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου. Η δεύτερη ταινία «Fantastic Beasts» επιστρέφει με περισσότερα μυστικά για τους θαυμαστές του κόσμου του Χάρι Πότερ, ο Μαρσέλο Μαρτινέσι διακρίνεται με βραβεία για την ταινία «Οι Κληρονόμοι» και ο Βέλγος σκηνοθέτης Λούκας Ντοντ παρουσιάζει την ιστορία της Λάρα, στην πρώτη ταινία μεγάλου μήκους «Κορίτσι». 

Αναλυτικά οι ταινίες

 

Φανταστικά Ζώα: Τα εγκλήματα του Γκριντελβαλντ (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald)

Περιγραφή

Στο τέλος της πρώτης ταινίας, ο ισχυρός σκοτεινός μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ (Τζόνι Ντεπ) με τη βοήθεια του Νιουτ Σκαμάντερ (Έντι Ρέντμεϊν), συλλαμβάνεται από το MACUSA (το Κογκρέσο Μαγείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής). Αλλά, τηρώντας την απειλή του, καταφέρνει να διαφύγει. Στόχος του είναι να συγκεντρώσει γύρω του, όσους περισσότερους - ανυποψίαστους για την πραγματική του ατζέντα - συμμάχους μπορεί, ώστε να θέσει σ΄εφαρμογή το σχέδιό του: ν’ αναθρέψει καθαρόαιμους μάγους για να καταδυναστεύουν όλα τα άμαγα πλάσματα. Σε μια προσπάθεια ν’ ανατρέψει τα σχέδια του Γκρίντελβαλντ, ο Άλμπους Ντάμπλντορ (Τζουντ Λο) καλεί τον πρώην μαθητή του Νιουτ Σκαμάντερ, που δέχεται να τον βοηθήσει, αγνοώντας τους κινδύνους που βρίσκονται μπροστά τους. Πολύ γρήγορα οι μάσκες θα πέσουν και οι διαχωριστικές γραμμές θα τεθούν, καθώς δοκιμάζεται η αγάπη και η αφοσίωση, ακόμη και ανάμεσα στους πιο κοντινούς φίλους ή στα μέλη της ίδιας οικογένειας, σ’ έναν κόσμο μαγείας που διχάζεται όλο και περισσότερο.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γιέιτς 

Πρωταγωνιστούν οι: Έντι Ρέντμεϊν, Κάθριν Γουάτερστον, Νταν Φόγκλερ, Άλισον Σούντολ, Έζρα Μίλερ, Τζουντ Λο, Τζόνι Ντεπ, Τζο Κράβιτζ, Κάλουμ Τέρνερ, Κλαούντια Κιμ, Γουίλιαμ Νέιντιλαμ, Κέβιν Γκάθρι, Κάρμεν Εχόγκο, Πόπι Κόρμπι Τουέκ

Διανομή: Tanweer

 

Οι κληρονόμοι (Las Herederas) 

Περιγραφή

Η Τσέλα και η Τσικίτα προέρχονται από εύπορες οικογένειες της Ασουνσιόν στην Παραγουάη και είναι μαζί για περισσότερα από 30 χρόνια. Όμως το τελευταίο διάστημα η οικονομική τους κατάσταση έχει χειροτερέψει και ξεκινούν να πουλούν τα αντικείμενα που έχουν κληρονομήσει. Όταν τα χρέη οδηγούν την Τσικίτα στη φυλακή για απάτη, η Τσέλα θα αντιμετωπίσει μια νέα πραγματικότητα. 

Η ταινία που κέρδισε 3 βραβεία στο φετινό φεστιβάλ του Βερολίνου και αποτελεί την επίσημη πρόταση της Παραγουάης για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2019.

Σκηνοθεσία: Μαρσέλο Μαρτινέσι

Πρωταγωνιστούν οι: Ανα Μπρουν, Μαργκαρίτα Ιρούν, Άνα Ιβάνοβα

Διανομή: Weird Wave

 

Κορίτσι (Girl) 

Περιγραφή

Το «Κορίτσι» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Βέλγου σκηνοθέτη Λούκας Ντοντ- μια διερεύνηση των φύλων μέσα από το χαρακτήρα της Λάρα- ενός 15χρονου κοριτσιού που γεννήθηκε στο σώμα ενός αγοριού.

Χρυσή κάμερα/ Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη Φεστιβάλ Καννών

Σκηνοθεσία: Λούκας Ντοντ

Πρωταγωνιστούν οι: Βίκτορ Πόλστερ, Αριε Βολτχάλτερ, Ολιβερ Μπόνταρντ

Διανομή: Seven Films

 

Μαίρη Σέλλεϋ

Περιγραφή

200 χρόνια μετά την έκδοση του «Φρανκενστάιν», η «Μαίρη Σέλλεϋ» έρχεται για να μας συστήσει τη γυναίκα που βρίσκεται πίσω από τη συγγραφή του βιβλίου που στιγμάτισε την παγκόσμια λογοτεχνία. Η ταινία σκιαγραφεί το ειδύλλιο ανάμεσα στον ποιητή Πέρσι Σέλλεϋ και τη 16χρονη Μαίρη Γουόλστονκραφτ Γκόντγουιν που είχε που ως αποτέλεσμα τη συγγραφή της εμβληματικής γοτθικής νουβέλας από την Γκόντγουιν, σε μια εποχή κατά την οποία οι γυναίκες συγγραφείς δεν έχαιραν ιδιαίτερου κύρους.

Σκηνοθεσία: Χάιφα Αλ-Μανσούρ 

Πρωταγωνιστούν οι: Ελ Φάνινγκ, Μέισι Γουίλιαμς, Ντάγκλας Μπουθ, Στίβεν Ντιλέιν, Μπελ Πάουλι

 

Αιγαίο SOS 

Περιγραφή

Καλοκαίρι 2018. Ελληνικές και τουρκικές φρεγάτες οργώνουν το Αιγαίο. Ένας μεγάλος σεισμός όμως φέρνει στην επιφάνεια μια βραχονησίδα σε διεθνή χωρικά ύδατα. Έλληνες και Τούρκοι στέλνουν άμεσα στρατεύματα για να καταλάβουν το νησί. H κάθε διμοιρία καταλαμβάνει περίπου… από μισό. Τα αστεία αλλά και σοβαρά περιστατικά μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων δεν αργούν να πάρουν διαστάσεις τσουνάμι.

Σκηνοθεσία: Πιέρρος Ανδρακάκος

Πρωταγωνιστούν οι: Θοδωρής Αθερίδης, Πάνος Βλάχος, Eυαγγελία Συριοπούλου, Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Κωνσταντίνος Mπιμπής, Nina Senicar, Νίκος Μίχας, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Σοφία Παυλίδου, Jerome Kaluta, Δήμητρα Κολλά, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Γιάννης Ζωγράφος, Κωνσταντίνος Αρνοκούρος, Fu Yin

Διανομή: Odeon 

 

λπ (Lambda Pi)

Περιγραφή

Το «λπ αποτελεί μια αφιερωματική αναδρομή της σημαντικής καριέρας της Λένας Πλάτωνος, μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό αρχείου και στοιχείων από συνεργάτες και φίλους της. 

Σκηνοθεσία: Χρήστος Πέτρου

Συμμετέχουν οι: Σαβίνα Γιαννάτου, Πάνος Δράκος, Γιάννης Παλαμίδας, Θάνος Σταθόπουλος, Νίκος Αϊβαλής, Κλέων Αντωνίου, Josh Cheon, Red Axes, Coti K, Alexis Taylor, Natureboy Flako, Γιάννης Κύρης, Κώστας Χατζόπουλος, Nteibint, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Ελλη Πασπαλά, Lena Willikens, Στάθης Γουργουρής, Felizol, Γιώργος Χρονάς. 

Προβολή: Τριανόν

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.