Header Ads

Κύπρος: Τουρκικά κατοχικά στρατεύματα παρενόχλησαν Κύπριους αγρότες στη νεκρή ζώνη

Στρατιώτες των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων παρενόχλησαν εκ νέου Κύπριους αγρότες από τη Δένεια και τις γύρω κοινότητες, οι οποίοι αποχώρησαν από τα χωράφια τους στη νεκρή ζώνη.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» της Κύπρου, οι γεωργοί πήγαν το πρωί στη νεκρή ζώνη με τα τρακτέρ τους, και όργωναν για 15 λεπτά όταν διέκοψαν τις εργασίες τους κοντά στο τουρκικό φυλάκιο. Άλλοι γεωργοί, με χωράφια επίσης εντός της νεκρής ζώνης, που ήταν σε απόσταση από το φυλάκιο, συνέχισαν να καλλιεργούν κανονικά.

Στην περιοχή έσπευσαν Τούρκοι στρατιώτες και άνδρες της ειρηνευτικής δύναμης, οι οποίοι ζήτησαν από τους δημοσιογράφους να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Γεωργός από την Δένεια που μίλησε στο philenews ανέφερε πως η άποψη των Τούρκων είναι ότι μέχρι το σημείο όπου υπάρχουν βαρέλια είναι τουρκοκρατούμενη περιοχή και όχι νεκρή ζώνη. Άλλος γεωργός που ήταν στο σημείο και προσπάθησε να καλλιεργήσει, ανέφερε πως οι Τούρκοι τους είπαν πως ο νέος αξιωματικός του κατοχικού στρατού ισχυρίζεται πως το επίμαχο σημείο είναι «σύνορα» και γι′ αυτό δεν επιτρέπεται η διέλευση στους γεωργούς.

Σε δηλώσεις του μετά το περιστατικό ο κοινοτάρχης Δένειας, Χριστάκης Παναγιώτου ανέφερε ότι οι οδηγίες που είχαν οι γεωργοί ήταν να αποχωρήσουν άμεσα σε περίπτωση που παρεμποδιστούν από τον κατοχικό στρατό.

Σημειώνεται πως εδώ και μία βδομάδα ο κατοχικός στρατός προβάλλει προσκόμματα στους Ελληνοκύπριους γεωργούς και δεν τους αφήνει να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους, στα οποία εργάζονται από το 2013.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.