Header Ads

Τα χειρότερα παιχνίδια που μπορείτε να αγοράσετε στα παιδιά σας

Το σπαθί του «Μαύρου Πάνθηρα» αλλά και το πλαστικό σπαθί των Power Rangers είναι δυο από τα παιχνίδια που συμπληρώνουν τον ετήσιο κατάλογο των χειρότερων παιχνιδιών της ομάδας προστασίας των καταναλωτών για την περίοδο των διακοπών.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός WATCH (World Against Toys Causing Harm), που αποσκοπεί στο να εντοπίζει τα παιχνίδια που θεωρούνται επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών και να τα καταργεί, παρουσίασε τη Τρίτη στο παιδικό πάρκο Franciscan  στη Βοστόνη τη 46η ετήσια λίστα με τα 10 χειρότερα παιχνίδια.

Ο Τζόαν Σιφ, πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, ανέφερε ότι τα περισσότερα παιχνίδια της λίστας προκαλούν συχνά πνιγμούς, ατυχήματα στα μάτια και άλλους κινδύνους, παρά τις εντατικές προσπάθειες του οργανισμού να αναστείλει τη λειτουργία τους.

Ο Σιφ συμβούλευεσε τους γονείς να ψωνίζουν για τα παιδιά τους με ιδιαίτερη προσοχή και να μην επαναπαύονται στην ιδέα ότι τα παιχνίδια που αγοράζουν είναι ασφαλή, επειδή βρίσκονται σε κυκλοφορία. Σύμφωνα, άλλωστε, με έρευνες, κάθε τρία λεπτά ένα παιδί στις ΗΠΑ βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο εξαιτίας των παιχνιδιών του.

 Συγκεκριμένα, η λίστα περιλαμβάνει τα εξής παιχνίδια: 

Η πριγκίπισσα Νέλλα της Nickelodeon: Παρουσιάζει κίνδυνο πνιγμού και κίνδυνο λόγω πιθανής διαρροής της μπαταρίας.

Νerf: Η Watch αναφέρει ότι η δύναμη εκτόξευσης των «σφαιρών» παρουσιάζει πιθανότητα τραυματισμού

 Το σπαθί του «Μαύρου Πάνθηρα»: Τα άκαμπτα πλαστικά νύχια, πωλούνται σε παιδιά ηλικίας πέντε ετών, γεγονός που μπορεί να επιφέρει πνιγμό.

 Σπαθί Power Rangers: Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός του σπαθιού, μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς στο πρόσωπο.

 Patch Patch: Αναφέρεται ότι το κεφάλι της συγκεκριμένης κούκλας αφαιρείται εύκολα και μπορεί να πνίξει τα παιδιά

Tα υπόλοιπα παιχνίδια της λίστας που θεωρούνται επικίνδυνα για τους ίδιους λόγους: 

Ξυλόφωνο Zoo Jamz

Κούκλα  Nici Doll 

Πλαστική ρουκέτα Stomp Rocket

Κοπή φρούτων (απευθύνεται σε παιδιά από 2 ετών! Και άνω

Ξύλινο σκυλί (Chen Á Promener Pull Along)

HΈνωση Παιχνιδιών, πάντως, αποτελούμενη από μια ομάδα επαγγελματιών που αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος των εταιριών παιχνιδιών που μπήκαν στη λίστα φέτος,’ασλησε κριτική στον οργανισμό, αναφέροντας  ότι ο κατάλογος είναι προκατειλημμένος, ανακριβής και ”άσκοπα τρομακτικός” για τους γονείς.

 

Πηγές: Associated Press, Kdvr 

 

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.