Header Ads

Ο Μπιλ Γκέιτς θυμάται τον παιδικό του φίλο και συνιδρυτή της Microsoft, Πολ Άλεν με ένα κείμενο στο Τime

O Μπιλ Γκέιτς επέλεξε να αποχαιρετήσει δημόσια τον παιδικό του φίλο και συνιδρυτή της Microsoft, Πολ Άλεν με μια δημοσίευση στο επόμενο τεύχος του περιοδικού Time που κυκλοφορεί στις 28 Οκτωβρίου. Οι αναφορές του είναι εμφανώς πιο προσωπικές και συναισθηματικές αν και αναφέρεται και στην ίδρυση της εταιρείας. 

Σημειώνεται πάντως πως παρότι ο Πολ Άλεν απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας έγραψε μια αυτοβιογραφία που κυκλοφόρησε το 2011. Στο βιβλίο περιέγραφε μεταξύ άλλων το πώς ο παιδικός του φίλος, Μπίλ Γκέιτς, τον οποίο έπεισε να εγκαταλείψει τις σπουδές του στο Χάρβαρντ για να ιδρύσουν μαζί μια εταιρεία που θα παρήγαγε υπολογιστές και λογισμικό, είχε επιδοθεί σε μηχανορραφίες για να μειωθεί το μετοχικό κεφάλαιο του Allen στην Microsoft.

Το κείμενο του Μπιλ Γκέιτς:

«Απ′ όταν ήμασταν ακόμη στο Γυμνάσιο, ο Πολ Άλεν είχε αντιληφθεί ότι οι υπολογιστές θα άλλαζαν τον κόσμο. Ο Πολ- ο οποίος πέθανε στις 15 Οκτωβρίου σε ηλικία 65 ετών από επιπλοκές που προκάλεσε το λέμφωμα μη Hodgkin που είχε εμφανίσει- συνέβαλε στη δημιουργία και την οικοδόμηση της Microsoft, την οποία ξεκινήσαμε μαζί το 1975. Αλλά τα ενδιαφέροντα και οι γνώσεις, που τόσο αγαπούσε να μοιράζεται με τους γύρω του, ξεπερνούσαν τον κόσμο των υπολογιστών.

Ο Πολ αγαπούσε την ιστιοπλοΐα, την επιστήμη, τον αθλητισμό, τη μουσική και την εξερεύνηση. Η γενναιοδωρία του ήταν εξίσου μεγάλη με την περιέργειά του - ήταν παθιασμένος με τη μάχη κατά της λαθροθηρίας ελεφάντων, με την οικοδόμηση έξυπνων πόλεων και την επιτάχυνση της έρευνας για την λειτουργία του εγκεφάλου. Η επιρροή του ήταν πιο αισθητή στο Σιάτλ. Ο Πολ αγαπούσε τη γενέτειρά μας. Βοήθησε να οικοδομηθούν καταφύγια αστέγων και προώθησε τα προγράμματα εκπαίδευσης καλών τεχνών. Ίδρυσε ένα από τα ποιο ωραία μουσεία που έχω δει, το Μουσείο Pop Culture και βοήθησε ώστε οι αγαπημένες του αθλητικές ομάδες θα παρέμειναν στο Pacific NorthWest, αγοράζοντας την (ομάδα μπάσκετ) Portland Trail του NBA και αργότερα τους Seattle Seahawks (ομάδα αμερικανικού ποδοσφαίρου) του NFL. Ο κόσμος θα θυμάται τον Πολωως άνθρωπο της τεχνολογίας και φιλάνθρωπο, του οποίου το πάθος άγγιξε εκατομμύρια ζωές. Αλλά όταν θα τον θυμάμαι εγώ, θα είναι ως τον άνδρα που αγάπησε πολύ την οικογένεια και τους φίλους του». 

Πηγή: Time

ΠΗΓΗ: Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.