Νεα Πτολεμαιδας

Rss - Νέα ΠτολεμαΐδαςEpikoinonia me Nea PtolemaidasYoutube Nea PtolemaidasTwitter PtolemaidaFacebook Ptolemaida

31/3/14

Νέα έκκληση WWF για την Πτολεμαΐδα V

Το WWF, το οποίο βρίσκεται πίσω από τη «μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία ενάντια στην κλιματική αλλαγή», όπως την χαρακτηρίζει, απηύθυνε φέτος έκκληση για την ταυτόχρονη συλλογή υπογραφών εναντίον των σχεδίων για την ανέγερση της λιγνιτικής μονάδας «Πτολεμαΐδα 5», με αφορμή της Ώρα της Γης που ήταν το περασμένο Σάββατο.

Διάβασε περισσότερα

Κομισιόν: Αυξήθηκε η φτώχεια στην Ελλάδα το 2013

H κατάσταση της φτώχειας έχει επιδεινωθεί στην Ελλάδα το 2013, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση και την απασχόληση στην ΕΕ, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Παράλληλα, στην Ελλάδα και την Πορτογαλία οι μεταρρυθμίσεις των συστημάτων φορολογίας και κοινωνικών παροχών κατά την περίοδο 2012-2013 οδήγησαν σε μείωση των εισοδημάτων για την πλειοψηφία των νοικοκυριών.
Διάβασε περισσότερα

ΤΕΕ: Πελατειακή αθλιότητα με αποφοίτους ΤΕΙ και Κολεγίων

Ιδιαίτερα σημασία δίνεται στις δήθεν βελτιωτικές τροποποιήσεις που προώθησε το υπουργείο Παιδείας, όπου στις αποκλειστικές δραστηριότητες Αρχιτεκτόνων, Τοπογράφων και Πολιτικών μηχανικών διέγραψε τη φράση Πανεπιστημιακής κατεύθυνσης θέτοντας στην ευχέρεια των Προεδρικών Διαταγμάτων τη απονομή επαγγελματικών δικαιωμάτων σε αποφοίτους ΤΕΙ και Κολεγίων. Έργο που χαρακτηρίστηκε από πολλές πολιτικές και επιστημονικές πλευρές, ως μεθόδευση υψίστης αθλιότητας με πρωταγωνιστές τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβαντιτόπουλο σε αγαστή συνεργασία με τον παλαιάς κοπής πολιτικό Απόστολο Κακλαμάνη.
Διάβασε περισσότερα

Οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν αναστολή των 48ωρων απεργιών

Αναστολή των κινητοποιήσεών τους από αύριο, Τρίτη, στάση εργασίας την Τετάρτη μετά τις 14.00 και συγκέντρωση το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος με άλλους φορείς αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί στη γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.
Διάβασε περισσότερα

Μεγάλη νίκη της ΔΑΚΕ στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης

Μεγάλη νίκη της ΔΑΚΕ στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης. Ισοψήφισαν στην 2η θέση οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Διάβασε περισσότερα

Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας: Ομιλία στο Σκλήθρο

Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκλήθρου η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαϊδας πραγματοποίησε το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 ομιλία με θέμα
Διάβασε περισσότερα

Aπόδοση τιμών στους πεσόντες που εκτελέστηκαν το 1944 από τα Ναζιστικά Στρατεύματα

Επιμνημόσυνη δέηση και απόδοση τιμών στους πεσόντες που εκτελέστηκαν το 1944 από τα Ναζιστικά Στρατεύματα Κατοχής πραγματοποιήθηκε στο μνημείο της Τοπικής Κοινότητας Αετού, που βρίσκεται στο χώρο όπου έγινε η εκτέλεση.
Διάβασε περισσότερα

Ραχήλ Μακρή: «Τράπεζες μετέφεραν στα νησιά Κέυμαν 25 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης!»

Από το βήμα της Βουλής η Ραχήλ Μακρή εξαπέλυσε φοβερές καταγγελίες για ελληνικές τράπεζες που μετέφεραν στα νησιά Κέυμαν 25 δισ. ευρώ από την ανακεφαλαιοποίησή τους.

Διάβασε περισσότερα

Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας: Παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Την Τετάρτη 2/4/14 στις 9μμ θα πραγματοποιηθεί κεντρική πολιτική εκδήλωση στο Εκλογικό Κέντρο της Δημοτικής Κίνησης «ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ» στην οδό 25ης Μαρτίου 21, κατά την διάρκεια
Διάβασε περισσότερα

Δημοτικό Συμβούλιο Εδεσσας: Όχι στην πώληση της ΔΕΗ

Με την έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος το οποίο: Συντάσσεται με του αγώνες, Αντιστέκεται στις επίβουλες προθέσεις και Αντιδρά σφόδρα στην πώληση της ΔΕΗ, το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας ισχυροποίησε την βούληση της τοπικής κοινωνίας που εναντιώνεται στη δημιουργία της νέας εταιρίας ηλεκτρισμού και συντάσσεται στον αγώνα για απόσυρση του Σχεδίου Νόμου.
Διάβασε περισσότερα

Επίθεση Ραχήλ Μακρή στον Γεωργιάδη

Παρακάμπτει γνωμοδοτικές επιτροπές, απαλλάσσει από ποινικές και άλλες ευθύνες διοικήσεις Νοσοκομείων και νομιμοποιεί ‘’ύποπτες’’ δημόσιες συμβάσεις, ο υπουργός Υγείας, σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η κ. Ραχήλ Μακρή.
Διάβασε περισσότερα

Παίρνει δάνειο - μαμούθ η ΔΕΗΤσουχτερό επιτόκιο, που αγγίζει το 8% αναγκά­στηκε να αποδεχτεί η ΔΕΗ για να κλείσει με κοινoπραξία ελληνικών τραπεζών τη συμφωνία νέου πενταετούw δανείου-μαμούθ, ύψους 2,2 δισ. ευρώ, με το οποίο θα αναχρηματοδοτήσει υφιστάμενες υπο­χρεώσεις.
Διάβασε περισσότερα

Οι Δυνάμεις της κοινωνίας στο προσκήνιοΤα δίκτυα πολιτών και ο ενεργός τους ρόλος στην ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών ήταν το θέμα της συζήτησης που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στο Κοβεντάρειο, με πρωτοβουλία του Δικτύου Πολιτών Pro-tasis.
Διάβασε περισσότερα

Προτάσεις της Εθνικής Ομάδας Ενάντια στα Δηλητήρια

Αξιότιμε κ. Αναπληρωτή Υπουργέ,

Αξιότιμοι κύριοι,

Διάβασε περισσότερα

Πάνω από 2 εκατ. κενές θέσεις εργασίας στην ΕΕ

Πάνω από 2 εκατ. θέσεις εργασίας, για την πλήρωση των οποίων οι εργοδότες μάταια αναζητούν άτομα με τα κατάλληλα προσόντα, υπολογίζεται ότι παραμένουν σήμερα κενές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας Ελλάδος (ΕΣΥΝ), Αρμόδιος Δρίκος, ομιλητής απόψε σε εκδήλωση του χρηματοοικονομικού πολυσυνεδρίου «Money Show», στη Θεσσαλονίκη.

Διάβασε περισσότερα

Εκθεση με έργα φοιτητών στο Αρχαιολογικο Μουσείο Αιανής

Η Λ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανώνουν την έκθεση «Με αφορμή το παρελθόν Ι» με έργα των φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος.
Διάβασε περισσότερα

Η πρώτη νεκρή αρκούδα σε τροχαίο για το 2014

Η πρώτη αρκούδα θύμα τροχαίου ατυχήματος για το 2014 καταγράφηκε το Σάββατο 29 Μαρτίου. Πρόκειται για αρσενική αρκούδα περίπου 4 ετών η οποία χτυπήθηκε στις 04:30-05:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου από διερχόμενο όχημα στην Εγνατία Οδό (στο τμήμα «Σιάτιστα- Γρεβενά» ) μετά τη σήραγγα«Ταξιάρχη» στο ρεύμα προς Γρεβενά. Είναι το τέταρτο θανατηφόρο ατύχημα που σημειώνεται στο συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου από το 2008.
Διάβασε περισσότερα

200 νέα δενδρύλλια φυτεύτηκαν στην Καρυδίτσα στο πλαίσιο εθελοντικής δεντροφύτευσης

200 δενδρύλλια φύτευσαν οι εθελοντές, που βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στην Τοπική Κοινότητα Καρυδίτσας, στο χώρο του πάρκου Αγίας Παρασκευής.

Διάβασε περισσότερα

Σύλληψη για μεταφορά μεταναστών στην Εγνατία Οδό Φλώρινας – Καστοριάς

Την 28.03.2014 το βράδυ στην Εγνατία Οδό Φλώρινας – Καστοριάς, στη διασταύρωση Κορεστίων, αστυνομικοί της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς συνέλαβαν 38χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για παράνομη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.

Διάβασε περισσότερα

Σύλληψη δύο ατόμων για παράνομη απασχόληση στην Κέλλη Φλώρινας

Στις 29.03.2014 το πρωί, σε αγροτική περιοχή στην Κέλλη Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών συνέλαβαν 42χρονο ημεδαπό και 26χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για παράνομη απασχόληση .
Διάβασε περισσότερα

Εκτεταμένη Αστυνομική Επιχείρηση στην Δυτική Μακεδονία

Ελέγχθηκαν συνολικά (3 .435) άτομα και (2 .406) οχήματα , συνελήφθησαν (29) άτομα και βεβαιώθηκαν (146) παραβάσεις

Διάβασε περισσότερα

Εργασία: 1 θέση στο Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας

Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας προκηρύσσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένα (1) άτομο κατηγορίας ΠΕ Οικονομικού, προς σύναψη σύμβασης έργου ιδιωτικού δικαίου παροχής υπηρεσιών, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου: «Αξιολόγηση σειρών και υβριδίων στο καλαμπόκι για αντοχή στην ξηρασία». Υποβολή αιτήσεων μέχρι 07/04/2014. Τηλ. επικοινωνίας: 24610-68282. κλικ για περισσότερα
Διάβασε περισσότερα

Πρόσκληση ΕΛΤΑ για άδεια Πρακτορείου σε Καστοριά και Πλατανόρευμα

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία επεκτείνουν το δίκτυό τους με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού. Συνεργάζονται με κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, ιδιώτες επιχειρηματίες, καταστηματάρχες, ελεύθερους επαγγελματίες, με σκοπό τη λειτουργία Ταχυδρομικού Πρακτορείου στα καταστήματά τους. Για την υλοποίηση του στόχου αυτού, ανακοινώνεται το ενδιαφέρον του ΕΛΤΑ για τη λειτουργία Αστικού Ταχυδρομικού Πρακτορείου
Διάβασε περισσότερα

Διεξήχθη το πρωτάθλημα πάλης στην Πτολεμαΐδα - Δείτε φωτογραφίες

Μια ακόμα μεγάλη αθλητική διοργάνωση πανελλαδικής εμβέλειας φιλοξένησε το Σάββατο η Πτολεμαίδα σε μια γιορτή του αθλητισμού, που παρακολούθησε πολύς κόσμος.
Διάβασε περισσότερα

Κάλεσμα για την απεργία την Τετάρτη 9 Απρίλη

και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.30πμ στο παλιό πάρκο
Καλούμε τις γυναίκες να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργία στις 9 Απρίλη. Μπροστά στο νέο «πακέτο» μέτρων που ετοιμάζουν, με την πρόσθετη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών, το ξήλωμα των τριετών, αλλά και τον πάγιο στόχο τους να στερήσουν τους εργαζόμενους από τα όπλα τους, από τη συνδικαλιστική δράση και την ίδια την απεργία, κυβέρνηση, ΕΕ και εργοδοσία πρέπει να πάρουν απάντηση από τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
Διάβασε περισσότερα

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Π.Ε. Κοζάνης στην Διεθνή Έκθεση Κατασκευών

Επιτυχημένη η Εκθεσιακή Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Π.Ε. Κοζάνης στην Διεθνή Έκθεση Κατασκευών «CONSTRUCTIONS 2014» στα Τίρανα της Αλβανίας που πραγματοποιήθηκε από 28 έως 30 Μαρτίου 2014
Διάβασε περισσότερα

Αναζήτηση Καινοτόμων Μηχανισμών στήριξης ΜΜΕ για τις επιχειρήσεις

Το πρόγραμμα DIFASS στοχεύει στην υποβοήθηση πρόσβασης στην χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μέσω ανταλλαγής καινοτόμων «καλών πρακτικών» που εφαρμόζονται στην Ευρώπη. Εστιάζει στην ανάπτυξη και υλοποίηση εργαλείων που δεν προβλέπουν άμεση ενίσχυση (επιχορήγηση), όπως τα ανακυκλούμενα κεφάλαια, τα διαπεριφερειακά ταμεία και τα κεφάλαια επιχειρηματικού κινδύνου.
Διάβασε περισσότερα

Κατάργηγη του φόρου πολυτελείας για τα γουνοποιητικά προϊόντα

Με τις συντονισμένες προσπάθειες των βουλευτών της περιοχής Κοζάνης και Καστοριάς, Υφυπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ κου Μιχάλη Παπαδόπουλου και κας Μαρίας Αντωνίου, και με την αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ιδιαιτέρως του Προέδρου Γουνοποιών-Γουνεμπόρων Σιάτιστας «Ο Προφήτης Ηλίας»,
Διάβασε περισσότερα

Εργασία: Θέση για Ψυχολόγο

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης» προτίθεται να προσλάβει Ψυχολόγο με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου έως 31-12-2014.
Διάβασε περισσότερα

Διεξήχθη ο 24ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου

Το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, στο χώρο του 2ου Γυμνασίου Κοζάνης, διεξήχθη με επιτυχία ο 24ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου 2014 και ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου 2014.
Διάβασε περισσότερα

Παράσταση Μπαλέτου στην ΠτολεμαΐδαΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

1. ΜΟΥΣΙΚΗ : «Συμφωνία Νο 9» - Dvorak
ΧΟΡΕΥΟΥΝ : Βασιλοπούλες, Μάγισσα, Χιονάτη.
2. ΜΟΥΣΙΚΗ : «Ride of the Valkyries» - Wagner
ΧΟΡΕΥΟΥΝ : Χιονάτη
3. ΜΟΥΣΙΚΗ : «Les Sylph ides» - Chopin
ΧΟΡΕΥΟΥΝ : Ξωτικά, Χιονάτη
4. ΜΟΥΣΙΚΗ : «Four Seasons» - Vivaldi
ΧΟΡΕΥΟΥΝ : Δέντρα, Χιονάτη
5. ΜΟΥΣΙΚΗ : «March militair No3» - Schubert
ΧΟΡΕΥΟΥΝ : Μανιτάρια, Νάνοι
6. ΜΟΥΣΙΚΗ : «Paris life» - Offenbach
ΧΟΡΕΥΟΥΝ : Ελάφια, Χιονάτη
7. ΜΟΥΣΙΚΗ : «Ο ωραίος γαλάζιος Δούναβης» - Strauss
Διάβασε περισσότερα

Ενωτική Κίνηση ΕΕΤΕΜ: «Κάποιοι βιάζονται να πανηγυρίσουν…»Με αφορμή το "πανηγυρικό" email της κυβερνητικής παράταξης της ΝΔ στο χώρο μας, σχετικά με την τροποποίηση των επίμαχων διατάξεων του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης της, επισημαίνουμε τα εξής:
Διάβασε περισσότερα

«Γέφυρα Ζωής»: 11η Αιμοδοσία του 2014

Οι σπουδαστές του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Κοζάνης συνδιοργανώνουν (στον χώρο του ΕΠΑΛ) την 11η Αιμοδοσία του 2014 του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης ¨Γέφυρα Ζωής¨, με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γεν. Μαμάτσειου Νοσοκομείου την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014   από τις 16:00 – 20:00 στον χώρο των σχολών ΕΠΑΛ.
Διάβασε περισσότερα

Εκδήλωση στην Πτολεμαΐδα με τον Γιώργο Κατρούγκαλο

ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ KAI ΕΝΤΟΝΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ

Διάβασε περισσότερα

Ταξική Συσπείρωση: «Πληγώθηκαν οι δίδυμοι πύργοι στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης»

Σφήνα στα σχέδια τους η εκλογή έδρας από την Ταξική ΣυσπείρωσηΤην Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 διενεργήθεισαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης όπου για ακόμη μια φορά οι γραφειοκρατικές κυβερνητικές παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ κατάφεραν να στρατεύσουν και να στοιχήσουν τους σύνεδρους- αντιπροσώπους τους στις γραμμές τους για να συνεχίσουν το έργο τους και το ρόλο που τους έχουν αναθέσει τα κυβερνητικά κόμματα που υπηρετούν.
Διάβασε περισσότερα

Π. Κουκουλόπουλος: «Η χώρα βγαίνει οριστικά απ΄ την κρίση»

(Ομιλία του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ στο Ν/Σ «ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ Ν4046/2012»)
Διάβασε περισσότερα

Υπογραφή σύμβασης για το Πέτρινο Γεφύρι των Σερβίων

Την σύμβαση για την υλοποίηση του έργου ΄΄Στερέωση-Αποκατάσταση της Πέτρινης Γέφυρας του Κάστρου των Σερβίων΄΄ υπέγραψε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος με τον Πρόεδρο της ΑΝΚΟ Κυριάκο Μιχαηλίδη. Πρόκειται για το 6ο κατά σειρά έργο του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα LEADER προϋπολογισμού 137.181,90€.
Διάβασε περισσότερα

«Ένα βήμα, απ’ τα πολλά που πρέπει να γίνουν»Η ΤΑΞική ΕΝότητα (ΤΑΞ.ΕΝ), που στηρίζει το πλαίσιο πάλης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), βγήκε ενισχυμένη από τις αρχαιρεσίες του συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης σε ψήφους, ποσοστό και έδρες, σε σχέση με το προηγούμενο συνέδριο του 2011. Η αύξηση της ΤΑΞ.ΕΝ απηχεί την αυξημένη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ για την αταλάντευτη και αγωνιστική τους στάση ενάντια στην αντεργατική πολιτική συγκυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ.
Διάβασε περισσότερα

Ομιλία Ε. Ουζουνίδου για το Πολυνομοσχέδιο-σκούπα (βιντεο)

Ομιλία (συμπεριλαμβανομένων και όσων ήταν αδύνατο να ειπωθούν εξαιτίας του ελάχιστου χρόνου που δόθηκε στους βουλευτές να τοποθετηθούν) της Ευγενίας Ουζουνίδου, βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης, κατά τη κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής σχετικά με το "κατεπείγον" Πολυνομοσχέδιο-σκούπα (29.3.2014).
Διάβασε περισσότερα

Η Λευκοπηγή συγχαίρει τον Β.Π. Καραγιάννη

Ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λευκοπηγής νιώθω ιδιαίτερη χαρά που ο συμπατριώτης και συγχωριανός μας Β.Π. Καραγιάννης, συγγραφέας και εκδότης τιμήθηκε εφέτος από την Επιτροπή Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων, για τη συμβολή του λογοτεχνικού περιοδικού «Παρέμβαση» στη νεοελληνική λογοτεχνία.
Διάβασε περισσότερα

Βενιζέλος προς Απόστολο Κακλαμάνη: Είσαι που...γερος!Με σκηνή από αρχαία τραγωδία έμοιαζαν όσα εκτυλίχθηκαν την Κυριακή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ - Ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ούρλιαζε προς τον πρώην πρόεδρο της Βουλής «Είσαι που...γερος», οι βουλευτές του κόμματος φώναζαν εν χορώ: «Ως εδώ ήταν»
Διάβασε περισσότερα

Εθελοντικός καθαρισμός του ψηλού Αηλιά

Εθελοντικό καθαρισμό της περιοχής γύρω από την εκκλησία του προφήτη Ηλία και των πέριξ μονοπατιών, πραγματοποίησε το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Κοζάνης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας, τον Σύλλογο Ηπειρωτών, τον Σ.Ε.Ο Κοζάνης καθώς και τον Ε.Ο.Σ Κοζάνης, το πρωί της Κυριακής 29 Μαρτίου 2014.
Διάβασε περισσότερα

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Παράρτημα Κοζάνης: Κύκλος σεμιναρίων στη Γαλατινή Βοΐου

Άλλος ένας κύκλος σεμιναρίων ολοκληρώθηκε χθες, Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, στη Γαλατινή Βοΐου. Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Παράρτημα Κοζάνης ξεκίνησε άλλη μία σειρά σεμιναρίων Α΄ Βοηθειών, αρχικά με τη Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, στη συνέχεια με το προσωπικό της Express Service Κοζάνης και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κοίλων και ολοκληρώθηκε με τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Γαλατινής.
Διάβασε περισσότερα

30/3/14

Γυμναστικός Σύλλογος Ποντοκώμης: Για 5η χρονιά στο 15ο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκακιού

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Ποντοκώμης συμμετείχε για 5η χρονιά στο 15ο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκακιού Κέντρο-Δυτικής Μακεδονίας. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο ξενοδοχείο Παντελίδης στην Πτολεμαΐδα, την Παρασκευή 21 Μαρτίου μέχρι και τη Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014.
Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν συνολικά 7 σκακιστές και σκακίστριες, μέλη του συλλόγου μας, σε σύνολο 92 σκακιστών από την Κεντροδυτική Μακεδονία (Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Καστοριά, Έδεσσα, Γιαννιτσά, Βέροια, Κατερίνη, Σέρρες, Κοζάνη, Ποντοκώμη).
Διάβασε περισσότερα

ΒΙΝΤΕΟ: Ποιητικός θρήνος για την Ποντιακή Γενοκτονία

Ο ποιητικός θρήνος για την Ποντιακή Γενοκτονία πραγματοποιήθηκε στις 22/5/2011 στον Μητροπολιτικό Ναό Καλαμαριάς-Κρήνης στη Θεσ/νίκη. Οι ποιητικές αναφορές ήταν από την «Προσφυγική Ραψωδία (1922)» της Παρθένας Τσοκτουρίδου, η οποία ήταν συγχωνευμένη με την «Προσφυγιά-Αρμονίας κατάλυση» της Ευαγγελίας-Αγγελικής Πεχλιβανίδου. Συμπαρουσιαστής στην ψαλτική ήταν ο θεολόγος Κόττης Κων/νος.
Διάβασε περισσότερα

Κοζάνη: Συνέλαβαν 20χρονη για κλοπές

Χθες (29.03.2014) το μεσημέρι στην Κοζάνη, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης συνέλαβαν 20χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Βουλγαρίας, για διακεκριμένες κλοπές.

Διάβασε περισσότερα

Συνέλαβαν τρία άτομα για ναρκωτικά στην Κοζάνη

Χθες (29.03.2014) τις βραδινές ώρες στην Κοζάνη, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης συνέλαβαν δύο ημεδαπούς, 18 και 23 χρονών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και έναν 24χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Μολδαβίας για πώληση ναρκωτικών ουσιών.

Διάβασε περισσότερα

Ομιλία Ευγενίας Ουζουνίδου για το Πολυνομοσχέδιο-σκούπα

Ομιλία (συμπεριλαμβανομένων και όσων ήταν αδύνατο να ειπωθούν εξαιτίας του ελάχιστου χρόνου που δόθηκε στους βουλευτές να τοποθετηθούν) της Ευγενίας Ουζουνίδου, βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης, κατά τη κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής σχετικά με το "κατεπείγον" Πολυνομοσχέδιο-σκούπα (29.3.2014).
Διάβασε περισσότερα

Πόλεμος στα "χωριά του λιγνίτη" - Καταγγελίες για τη ζωή μέσα στην τέφραΟ "μαύρος χρυσός" της χώρας μας, παράγει το 60% περίπου της ηλεκτροδότησης της χώρας. Παρόλα αυτά, οι επιπτώσεις στην υγεία, δεν είναι λίγες.
Διάβασε περισσότερα

Άδωνις: Δεν έχουμε όλοι 1,5 εκ. ευρώ στην τράπεζα κ.Παπαδημούλη

Δείτε το βίντεο
Διάβασε περισσότερα
Από το Blogger.
-