Header Ads

Πότε το τρέξιμο θεωρείται επικίνδυνο για την υγεία

Το τρέξιμο μπορεί να θεωρείται ο «βασιλιάς» των αερόβιων sports, αρκεί να μην γίνεται σε υπερβολικό βαθμό όπως προειδοποιούν ερευνητές από την Αμερική.



Συγκεκριμένα, επιστήμονες από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Καρδιαγγειακών στο Lehigh Valley Health Network της Πενσιλβάνια εξέτασαν περισσότερους από 3.800 δρομείς. Στην έρευνα συμμετείχαν τόσο άντρες, όσο και γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 46 έτη. Σχεδόν το 70% των εθελοντών ανέφερε ότι έτρεχε πάνω από 30 χιλιόμετρα την εβδομάδα.

Λαμβάνοντάς υπόψη τους κι άλλους παράγοντες, όπως το αν οι συμμετέχοντες ακολουθούσαν κάποια φαρμακευτική αγωγή, καθώς επίσης και τα επίπεδα της αρτηριακής τους πίεσης, τα επίπεδα χοληστερόλης τους και το αν είχαν ιστορικό καπνιστή, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το τρέξιμο, σε υπερβολικό βαθμό, αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr James O’Keefe συνιστά να μην τρέχει κανείς πάνω από 2,5 ώρες την εβδομάδα με μέτριας έντασης ρυθμό. «Αν θέλετε να τρέξετε σε μαραθώνιο, κάντε το μία φορά και… μετά σβήστε το από τη λίστα σας» κατέληξε ο ίδιος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ίδια έρευνα έδειξε ότι εκείνοι που τρέχουν πολύ και αυτοί που δεν τρέχουν καθόλου, έχουν μικρότερο προσδόκιμο ζωής.

Πηγή: faysbook.gr
Από το Blogger.