Header Ads

Αποκαλυπτικά ντοκουμέντα για στελέχη της Χρυσής Αυγής που ντύνονταν Ναζί (εικόνες)

Φωτογραφίες-ντοκουμέντα από τη δικογραφία φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η "Εφημερίδα των Συντακτών" από τα πρώτα χρόνια της σύστασης της Χρυσής Αυγής.



Στα καρέ απεικονίζονται οι νεαροί τότε Ν. Μιχαλολιάκος και Χ.Παππάς με τη σημαία του στρατού κατοχής της Ελλάδας. Τα ντοκουμέντα βρέθηκαν στην κατοχή των ηγετικών στελεχών της Χ.Α. και καταδεικνύουν τη σχέση της με το ναζιστικό παρελθόν που προσπαθούν να αποποιηθούν με κάθε τρόπο.

Οι βουλευτές της Χ.Α. λένε σήμερα "δεν είμαστε ναζιστές, αλλά Έλληνες εθνικιστές", ωστόσο το υλικό μαρτυράει ότι η ηγεσία της οργάνωσης έχει βαθιές ναζιστικές ρίζες, ενώ οι τιμές σε Χίτλερ και Μουσολίνι φαίνονται ότι γίνονταν διαχρονικά και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.

Το φωτογραφικό υλικό από το ξεκίνημα της Χρυσής Αυγής περιλαμβάνεται στη δικογραφία. Νίκος Μιχαλολιάκος και Χρήστος Παππάς φωτογραφίζονται μόνοι ή από κοινού με αρκετή υπερηφάνεια υψώνοντας τη δεξιά σε ναζιστικό χαιρετισμό έχοντας περασμένη στο μπράτσο τους τη σβάστικα. Σε άλλη φωτογραφία μάλιστα φορούν αυτοσχέδια ναζιστική στολή.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία από τα γραφεία του κόμματος όπου η σβάστικα έχει αντικατασταθεί από ένα ακόμη πιο μισητό σύμβολο, αυτό των αιμοσταγών SS. Μάλιστα ο Χ. Παππάς δεν διστάζει να φωτογραφηθεί σε στάση προσοχής και με τη σβάστικα στο μπράτσο την ώρα που χαιρετά ναζιστικά στο γερμανικό νεκροταφείο στον Διόνυσο.

Εκεί κάθε χρόνο στις 20 Απριλίου η οργάνωση έκανε ολονυχτία για να τιμήσει τα γενέθλια του Χίτλερ.

Σε άλλες φωτογραφίες ο Χ. Παππάς ποζάρει μαζί με τον Αντώνιο Ανδρουτσόπουλο (ο περιβόητος Περίανδρος) σε βουνά αλλά και στα γραφεία της οργάνωσης, ενώ σε μία από αυτές κρατούν τη σημαία της ναζιστικής Βερμάχτ, του στρατού κατοχής δηλαδή της χώρας μας.

Ο Χ. Παππάς έχει φωτογραφηθεί σε διαφορετικές περιόδους της ζωής του χαιρετώντας φασιστικά στην κρύπτη όπου βρίσκεται θαμμένος ο Ντούτσε στη Ρώμη.

Η φωτογραφία του Η. Κασιδιάρη με τη συντροφιά μασκοφόρων μελών της οργάνωσης κρατώντας τη ναζιστική σημαία, είναι από τους εορτασμούς του θερινού ηλιοστασίου που μόνο χριστιανική δεν είναι, την ώρα που η οργάνωση προσπαθεί τελευταία να ντυθεί έναν πιο "χριστιανικό" μανδύα.




Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών
Από το Blogger.