Header Ads

World Robot Olympiad 2014: Συμμετοχή ομάδας μαθητριών από την Πτολεμαΐδα

Συμμετοχή ομάδας μαθητριών από την Πτολεμαΐδα στην προκριματική φάση του World Robot Olympiad 2014 με την υποστήριξη του ΚεΠληΝεΤ Πτολεμαΐδας


Το ΚεΠληΝεΤ για έκτη συνεχόμενη χρονιά στηρίζει μαθητικές ομάδες της περιοχής ευθύνης του πάνω σε τεχνολογίες αιχμής. Τη φετινή χρονιά η ομάδα μας συμμετέχει στο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής W.R.O. 2014 στην τεχνική κατηγορία (Regular Elementary) και ευελπιστούμε να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας για ακόμα μια φορά στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

Η ολυμπιάδα ρομποτικής W.R.O. 2014 θα διοργανωθεί στην Ολυμπιακή πόλη του Σότσι το διάστημα 21-23 Νοεμβρίου 2014. Το Σότσι φιλοξένησε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 και φέτος θα είναι η πρώτη φορά στα 11 χρόνια της διοργάνωσης που μια ολυμπιάδα ρομποτικής φιλοξενείται σε μια Ολυμπιακή πόλη σε μια Ολυμπιακή χρονιά!

Αξιοσημείωτο είναι:
1. Παράλληλα με την προετοιμασία της ομάδας μας, πραγματοποιήθηκαν πάνω από είκοσι τρίωρα βιωματικά εργαστήρια ρομποτικής σε μαθητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚεΠληΝεΤ.
2. Για πρώτη φορά στην χώρα μας μαθητές κατασκευάζουν και προγραμματίζουν αυτόνομα ρομπότ που θα παίζουν ποδόσφαιρο!
3. Πιστεύουμε ότι τα παιδιά μπορούν από χρήστες των τεχνολογιών να γίνουν δημιουργοί κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας αυτόνομα ρομπότ που επιλύουν σύνθετα προβλήματα με την παρώθηση των προπονητών τους.
4. Με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Ευγενίδου ανέπτυξε ένα τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο όχημα (Hydrobot) το οποίο έχει τη δυνατότητα να εξερευνήσει τον πυθμένα της θάλασσας, της λίμνης ή του ποταμού, να πάρει μετρήσεις ή να συλλέξει δείγματα με τη βοήθεια επιπλέον συσκευών. Ένα όχημα το οποίο μπορεί διαρκώς να εξελίσσεται σε δυνατότητες .

Το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της Πτολεμαΐδας είναι αποκεντρωμένη υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ανήκει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Π.Ε. Κοζάνης. Το ΚεΠληΝεΤ στηρίζει τους συναδέλφους, τις σχολικές και διοικητικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των επαρχιών Βοΐου και Εορδαίας του Ν. Κοζάνης. Σκοπός του είναι η διάχυση τεχνογνωσίας και η στήριξη των συναδέλφων στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν με την ένταξη των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Τα τελευταία έξι χρόνια συμμετέχει ενεργά σε διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής στηρίζοντας ομάδες μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι συμμετείχαμε με μαθητές της πόλης μας στις παγκόσμιες ολυμπιάδες ρομποτικής: WRO-2009 Ν. Κορέα, WRO-2010 Φιλιππίνες, WRO-2011 Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, WRO-2012 Μαλαισία. Την ίδια χρονιά μαθήτριες μας κατέκτησαν την 1η Πανευρωπαϊκή θέση στο διαγωνισμό e-Skills Week 2012 που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το 2013 η ομάδα μας στη ρομποτική κατέκτησε την 3η Πανελλήνια Θέση και η ομάδα της F1 in School βραβεύτηκε για την καλύτερη παρουσίαση. Στην τελική κατάταξη πρώτευσε ανάμεσα στα δημόσια σχολεία και κατέκτησε την 4η Πανελλήνια θέση.
Από το Blogger.