Header Ads

«Ούτε βήμα πίσω. Η ΔΕΗ δεν τεμαχίζεται, δεν πωλείται»

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Η συγκυβέρνηση της καταστροφής με εντολή των δανειστών προχωρά μέσα στο καλοκαίρι τη νέα σειρά ιδιωτικοποιήσεων συνεχίζοντας την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής.


Καταθέτει αυτές τις ημέρες στην επιτροπή της βουλής το νομοσχέδιο για την πώληση της ¨μικρής¨ ΔΕΗ και προχωρά μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον ΑΔΜΗΕ ακόμη ένα βήμα για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού. Υδροηλεκτρικά, μέρος των λιγνιτωρυχείων και του συστήματος παραγωγής, δηλαδή ορυκτός πλούτος και υδάτινοι πόροι γίνονται βορρά των αρπακτικών της αγοράς.

Το επόμενο στάδιο θα είναι το ξεπούλημα της ¨μεγάλης¨ ΔΕΗ και θα περιλαμβάνει τα εναπομείναντα πάγια στοιχεία, δηλαδή λιγνιτωρυχεία, παραγωγή κι ότι υδροηλεκτρικό έχει απομείνει.

Η συγκυβέρνηση επιδεικνύει υπερβάλλοντα ζήλο και προχωρεί στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, χωρίς αυτό να υπάρχει στα προαπαιτούμενα και τις μνημονιακές δεσμεύσεις.

Ξεπουλά ανενδοίαστα ένα κομμάτι της δημόσιας περιουσίας και εκχωρεί μέρος της εθνικής κυριαρχίας.

Η επιλογή της κυβέρνησης να εισάγει το νομοσχέδιο στο καλοκαιρινό τμήμα της βουλής περνώντας το με συνοπτικές διαδικασίες, επικαλούμενη μία επίπλαστη και στρεβλή νομιμότητα είναι μέρος ενός συνολικού σχεδίου ώστε να αφήσει πίσω της στις λίγες ημέρες που της έχουν απομείνει καμένη γη δεσμεύοντας την χώρα για τις επόμενες δεκαετίες.

Όμως καμία πράξη που έχει υπογράψει το κυβερνητικό μόρφωμα δεν νομιμοποιείται, ούτε θα αναγνωριστεί από την κυβέρνηση της αριστεράς.



Λαέ της Εορδαίας

Τονίσαμε πολλές φορές πως το ξεπούλημα της ΔΕΗ θα φέρει το απόλυτο μαύρο για την περιοχή μας.

Αυτή η περιοχή που έδωσε τα σπλάχνα της για την ανάπτυξη της χώρας και πλήρωσε ακριβά το τίμημα στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων της, ανταμείβετε σήμερα με την μεγαλύτερη ανεργία στην χώρα.

Το ξεπούλημα της ΔΕΗ θα διαλύσει τον ήδη ραγισμένο οικονομικό και κοινωνικό ιστό ενώ φαντάζει σαν εφιάλτης η εκχώρηση των εδαφών που προκύπτουν από την εξορυκτική δραστηριότητα και είναι ιδιοκτησία του λαού σε ιδιώτες, την στιγμή μάλιστα που εκκρεμεί ένα αίτημα δεκαετιών για την επαναπόδοση και αποκατάσταση τους.

Επίσης κρίνεται αμφίβολο το μέλλον των τηλεθερμάνσεων που είναι απαραίτητες για να αντιμετωπίσουμε τον βαρύ δυτικομακεδονικό χειμώνα.

Τέλος κάθε αναπτυξιακή προοπτική τελειώνει για την περιοχή μας που έχει συνδέσει την οικονομική της ανάπτυξη με την ΔΕΗ.

Καλούμε όλο τον λαό, το πολιτικό προσωπικό, την αυτοδιοίκηση, τους φορείς, τα συνδικάτα και τις συλλογικότητες την Εορδαίας, να τραβήξουν την κόκκινη γραμμή…

Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΤΕΜΑΧΙΖΕΤΑΙ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Όσοι περάσουν αυτή την γραμμή είναι υπόλογοι απέναντι στο σήμερα και το αύριο και συναινούν σε ένα μεγάλο εθνικό έγκλημα.

Σε αυτή την μάχη ο καθένας θα πάρει αυτό που του αναλογεί, αναπτύσσοντας από την μεριά του έναν ανυποχώρητο αγώνα με ότι όπλα διαθέτει στα χέρια του, ενώ όλοι μαζί θα ακυρώσουμε στην πράξη το πολιτικό τους σχέδιο.

Καλούμε την περιφέρεια και τους ενεργειακούς Δήμους, τη σημερινή και την αυριανή εκπροσώπηση τους να εξαντλήσουν κάθε μέσο που διαθέτουν.

Τα κούφια λόγια έχουν τελειώσει και κανείς δεν μπορεί πια να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλο του.

Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τον λαό και κανείς δεν μπορεί να υποθηκεύσει το μέλλον του.

Μπορούμε να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα από την αντίσταση των πολιτών της Θεσσαλονίκης για το νερό, τους αγώνες και το δημοψήφισμα, για το πώς ο λαός μπορεί να αποφανθεί για την τύχη του δίδοντας συντριπτικές απαντήσεις.

Εάν θέλουμε την δημοκρατία σαν απάντηση και ενεργούς πολίτες που θα συμμετέχουν στις αποφάσεις που αφορούν την ζωή τους ¨ιδού η ρόδος¨…

Ο λαός ενωμένος θα δώσει αυτή την μάχη σήμερα και την μεγάλη μάχη για την δημοκρατική αλλαγή αύριο, ακυρώνοντας τα σχέδια δανειστών - συγκυβέρνησης, βγάζοντας την χώρα μας από τον πολιτικό και κοινωνικό μεσαίωνα.
Από το Blogger.