Header Ads

1ο τουρνουά σκακιού «ΕΟΡΔΑΙΑ» 2014

Πολλές διακρίσεις για τους αθλητές-τριες των σκακιστικών συλλόγων της Πτολεμαΐδας στο 1ο τουρνουά γρήγορου σκακιού «ΕΟΡΔΑΙΑ» 2014 με αξιολόγηση FIDE, που διοργάνωσε για πρώτη φορά ο Σκακιστικός Όμιλος Πτολεμαΐδας «Πτολεμαίος» σε συνεργασία με την Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ. Το τουρνουά που διεξήχθη την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Παντελίδης», ήταν το 5ο σκακιστικό τουρνουά της σειράς Grand Prix 2013-14 της Κ.Δ.Μακεδονίας.



Με κατάκτηση 18μεταλλίων, 5χρυσά 9ασημένια και 4χάλκινα οι σκακιστές-σκακίστριες των συλλόγων της πόλης μας πραγματοποίησαν καταπληκτική εμφάνιση.
Οι αγώνες ήταν ατομικοί χωρισμένοι σε 2 επιμέρους τουρνουά ανάλογα με την ηλικία των συμμετεχόντων(Α’ τουρνουά άνω των 13 ετών και Β΄ Τουρνουά κάτω των 12 ετών) και το σύστημα αγώνων ήταν ελβετικό 7 γύρων. Στους αγώνες συμμετείχαν συνολικά 84 αθλητές από την Κ.Δ. Μακεδονία και άλλες περιοχές της Β. Ελλάδος.
Η ομάδα του Πτολεμαίου κατετάγη στην δεύτερη θέση, του Σκακιστάκου στην τέταρτη και του Δούρειου Ίππου την πέμπτη θέση ανάμεσα σε 13 συλλόγους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα
Από το Blogger.