Header Ads

Η πολυδιαφημιζόμενη «μείωση» της τιμής του εισιτηρίου στην πραγματικότητα ακριβαίνει τη μετακίνηση των πολιτών

Δήλωση της Ευγενίας Ουζουνίδου, υπεύθυνης εκ μέρους της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα μεταφορών, αναφορικά με τη «μείωση» της τιμής των εισιτηρίων




Στις επικοινωνιακές κινήσεις εντυπωσιασμού, που στην πραγματικότητα αποτελούν κενό γράμμα σε βάρος των εργαζομένων και των ανέργων, επιμένει η κυβέρνηση. Σειρά, τούτη τη φορά, στους τακτικισμούς του υπουργείου Μεταφορών, παίρνει η τιμή του εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με τον κ. υπουργό να εμπαίζει, με τις εξαγγελίες, το επιβατικό κοινό, όπως αντίστοιχα έγινε και στην περίπτωση των διοδίων.

Η πολυδιαφημιζόμενη «μείωση» της τιμής του εισιτηρίου στην πραγματικότητα ακριβαίνει τη μετακίνηση των πολιτών.

Με τις εξαγγελίες του υπουργείου Μεταφορών θα προκύψει ουσιαστική αύξηση ανά λεπτό μετακίνησης (από 0,0155 ευρώ γίνεται 0,0171 ευρώ), ενώ η σημαντικότερη συνέπεια του νέου ενιαίου εισιτηρίου είναι η εκτίναξη της τιμής της κάρτας απεριορίστων διαδρομών σε τρόλεϊ, λεωφορεία και τραμ καθώς καταργείται και ενσωματώνεται στη μία και ενιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών για όλα τα ΜΜΜ, που θα κοστίζει 30 ευρώ. Αυτό σημαίνει αύξηση τουλάχιστον δέκα ολόκληρα ευρώ, σε σχέση με το σημερινό κόστος των 20 ευρώ.

Το μέτρο αυτό επιβαρύνει το κόστος μετακίνησης των λαϊκών στρωμάτων, που επέλεγαν να μετακινούνται με λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ λόγω ακριβώς της σχετικά μέχρι σήμερα φθηνής τιμής της μηνιαίας κάρτας.

Σε κάθε περίπτωση θα χαιρετίζαμε την μείωση της τιμής του εισιτηρίου, αν βέβαια ήταν πραγματική και όχι επικοινωνιακό τέχνασμα.

Θα αναμέναμε μέτρα ανακούφισης της μετακίνησης τουλάχιστον των ανέργων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει σε φθηνές και ασφαλείς δημόσιες μεταφορές στην υπηρεσία του λαού.
Από το Blogger.