Header Ads

Ραχήλ Μακρή: Εκτός θέματος ο κ. Παπαδόπουλος

Επίκαιρη Ερώτηση της Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βουλευτού Ν. Κοζάνης κας Ραχήλ Μακρή σχετικά με την ορθή πολιτική εξασφάλισης των δημοσίων εσόδων από τη διαχείριση των υλικών και άυλων υποδομών της χώρας μας.


Η Ελληνική κοινωνία πλήττεται από την φορολογική επιδρομή των εκλεκτών του παλαιοκομματικού συστήματος. Οι οικογένειες έχουν περιορίσει ακόμα και τα βασικά είδη διατροφής. Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων διαρκώς υποβαθμίζεται. Ολόκληρες κοινωνικές ομάδες εξαθλιώνονται. Την ίδια στιγμή, που η κυβέρνηση στερεί πολύτιμα έσοδα του κρατικού κορβανά με συμφωνίες και σχεδιασμό αναθέσεων προκλητικά υπόπτων.
Σε πλήρη αντίφαση με την κοινή λογική. Σε ευθεία αντίθεση με το δημόσιο συμφέρον. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, φαίνεται να προσανατολίζεται στην ανάθεση της συντήρησης του σιδηροδρομικού δικτύου σε ιδιώτες χάνοντας 15 εκατομμύρια έσοδα το χρόνο για 10 χρόνια.
Χωρίς μελέτες, δίχως σχεδιασμό και με μόνο γνώμονα την υποβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών η Συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τη συντήρηση του δικτύου, που αποτελεί νευραλγικής σημασίας διαδικασία για την ασφάλεια των πολιτών.
Ένας υπουργός που δεν δύναται να ξεχωρίσει την συντήρηση του τροχαίου υλικού (μηχανές και βαγόνια) από την υποδομή (ράγες). Ένας Κυβερνητικός παράγοντας που δεν μπορεί να παραδεχτεί την ύπαρξη μιας μελέτης, που το ίδιο το υπουργείο του παρήγγειλε και πλήρωσε. Ένας πολιτικός που πέτυχε να χαθούν 700 περίπου εκατομμύρια από το ψηφιακό φάσμα, είναι αυτός που φέρεται να έχει την αρμοδιότητα απόφασης για το μέλλον των σιδηροδρόμων της πατρίδας μας.
Μόνο καταφύγιο των ανεπαρκών παραμένει το πληρωμένο μελάνι για την χωρίς στοιχεία αποδόμηση όσων τους φοβίζουν. Δεν γνωρίζουμε εάν ο υπουργός, που κλείνει τα μάτια αρνούμενος την ύπαρξη μελετών ακόμα και όταν του τις δείχνουμε, τη στιγμή που απαντά σε άλλο θέμα, αρέσκεται σε σχόλια ανωνύμων που κατηγορούν αυτόν που τον στρίμωξε.
Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε το κακέκτυπο της Αγγλίας, όπου η ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου κόστισε ανθρώπινες ζωές και πακτωλό χρήματων μέχρι να επανακρατικοποιηθεί. Για να παύσει η εκποίηση των πόρων του δημοσίου αντί πινακίου φακής. Η Κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Βουλευτής Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή κατέθεσε την υπ. αριθμ. πρωτ. 13/19-6-2014 επίκαιρη ερώτηση.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν κάνουμε δώρα σε κανένα εργολάβο ντόπιο ή ξένο. Δεν συναινούμε σε ενέργειες απαξίωσης και συρρίκνωσης του ΟΣΕ και των θυγατρικών του εταιριών, οι οποίες μέχρι στιγμής εγγυώνται το δημόσιο χαρακτήρα του σιδηροδρομικού δικτύου και μεταφορών. Αντιλαμβανόμενοι την σημασία του συγκεκριμένου τομέα για την οικονομία και σεβόμενοι τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων θα σταματήσουμε κάθε μεθόδευση ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας ή λειτουργίας.


Ακολουθούν τα πρακτικά και το βίντεο της Επίκαιρης Ερώτησης. http://youtu.be/aITYNfOS3Bo

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Καλαντζής): Συνεχίζουμε με την υπ’ αριθμόν 13/19-6-2014 επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού Κοζάνης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κυρίας Ραχήλ Μακρή προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με την ορθή πολιτική εξασφάλισης των δημοσίων εσόδων από τη διαχείριση των υλικών και άυλων υποδομών της χώρας μας.
Κυρία συνάδελφε, έχετε το λόγο.
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριε Υπουργέ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του έντυπου κι ηλεκτρονικού Τύπου προτίθεστε να αναθέσετε σε ιδιώτες τη συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας έναντι του ποσού των τριακοσίων πενήντα εκατομμυρίων ευρώ.
Το συμβόλαιο αναμένεται να είναι πενταετούς ως δεκαετούς διάρκειας με ετήσια έσοδα 45 έως 50 περίπου εκατομμύρια ευρώ για τον ανάδοχο του έργου. Το πρότζεκτ αυτό φιλοδοξούσε να το αναλάβει η ΕΡΓΟΣΕ, η οποία διαθέτει την ανάλογη τεχνογνωσία και εξειδικευμένο προσωπικό. Ωστόσο το Υπουργείο αποφάσισε να ανατεθεί στους γνωστούς εργολάβους του ΟΣΕ και όχι μόνο, ήτοι ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, ΑΒΑΞ, ΜΕΤΚΑ και άλλοι και με τους ξένους μνηστήρες, βέβαια, SIEMENS, ALSTOM κλπ..
Είναι γνωστό, βέβαια, ότι προτίθεστε να ξεπουλήσετε την εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ και προφανώς οι μνηστήρες της επιθυμούν να εξασφαλίσουν εκτός από το σιδηροδρομικό έργο και κέρδη από τη συντήρηση του δικτύου. Γι’ αυτό το λόγο προφανώς σας υποδεικνύουν να δικαιολογήσετε την πράξη σας αυτή με γενικότητες για καλύτερη συντήρηση, για μικρότερες καθυστερήσεις και μη επιβολή των ρητρών καθυστέρησης.
Ως καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός υποθέτουμε ότι θα έχετε κάποια οικονομοτεχνική μελέτη ή μελέτη τουλάχιστον σκοπιμότητας, δυνάμει της οποίας προτίθεστε να λάβετε μία τέτοια απόφαση, μελέτη η οποία θα υπολογίζει την πιθανότητα να παραμείνει η συντήρηση του δικτύου στο δημόσιο, προκειμένου, βέβαια, να αξιοποιηθούν τα τετρακόσια πενήντα άτομα, τα οποία ασχολούνται σήμερα με τη συντήρηση και βέβαια, να εξοικονομηθούν χρήματα με αγορά ή με μακρόχρονη ενοικίαση των απαιτούμενων μηχανημάτων που θα εξασφαλίζουν εργασία σε ελληνικά χέρια, τονώνοντας, βέβαια, το εισόδημα των ελληνικών οικογενειών. Γνωρίζετε άλλωστε ότι η συντήρηση του δικτύου είναι η βασική αποστολή του διαχειριστή υποδοχής. Η ανάθεσή της σε ιδιώτες αποτελεί την προκαταρκτική ενέργεια απαξίωσης και συρρίκνωσης του ΟΣΕ, ο οποίος μέχρι στιγμής εγγυάται το δημόσιο χαρακτήρα του σιδηροδρομικού δικτύου.
Κατόπιν, λοιπόν, αυτών ερωτάσθε εάν υπάρχει οικονομοτεχνική μελέτη δυνάμει της οποίας αναθέτετε τη συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας σε ιδιώτες, ποια οικονομικά δεδομένα αποκλείουν τη δυνατότητα αξιοποίησης των στελεχών του διαχειριστή υποδομής με την αγορά ή τη μακρόχρονη ενοικίαση του απαιτούμενου εξοπλισμού ή με την πρακτική των υπεργολαβιών να αναλάβουν τη συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου με πολύ μικρότερο κόστος από τον ιδιώτη, εξοικονομώντας πολύ περισσότερα χρήματα για το ελληνικό δημόσιο και τέλος, αν η απώλεια αρμοδιοτήτων του διαχειριστή υποδομής αποτελεί και το πρώτο βήμα αναθεώρησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του σιδηροδρομικού δικτύου.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Καλαντζής): Κύριε Υπουργέ, έχετε το λόγο.
ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κυρία συνάδελφε, εγώ θα σας απαντήσω με την πραγματικότητα και όχι με ό,τι λένε τα δημοσιεύματα γιατί νομίζω αυτό είναι πιο ουσιαστικό και αυτός είναι ο λόγος που γίνονται οι συζητήσεις μέσα στο Κοινοβούλιο.
Το έργο της συντήρησης του δικτύου, τόσο της υποδομής όσο και των συστημάτων ηλεκτροκίνησης, σηματοδότησης σηράγγων κλπ., βρίσκεται σε μία φάση σχεδιασμού και μόνο από τον ΟΣΕ. Στο πλαίσιο αυτό έχει γίνει μια λεπτομερής καταγραφή των αναγκών της συντήρησης ανά τμήμα-γραμμή σιδηροδρομικού δικτύου σε βάθος χρόνου δέκα ετών και εκπονείται η κοστολόγηση των απαιτούμενων εργασιών για την υλοποίηση αυτού του έργου. Το δεύτερο είναι ότι ως γνωστόν η συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ ως σήμερα γίνεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της στο πλαίσιο των εργολαβιών που ανατίθενται με διαγωνισμό και κατά το υπόλοιπο από το προσωπικό του ΟΣΕ και τα μέσα τα οποία έχει ο ΟΣΕ.
Σήμερα στη συντήρηση δεν απασχολούνται τετρακόσια πενήντα άτομα όπως είπατε, αλλά οκτακόσια και επομένως δεν έχει αλλάξει τίποτα ως προς τη συντήρηση του δικτύου. Το προσωπικό, όμως, του ΟΣΕ τόσο εξαιτίας του ν. 3891/2010 για την αναδιάρθρωση και την εξυγίανση του Ομίλου του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και άλλες διατάξεις για το σιδηροδρομικό τομέα, όσο και λόγω συνταξιοδοτήσεων που έχουν γίνει, συνεχώς μειώνεται. Δημιουργείται, λοιπόν, η ανάγκη εκ των πραγμάτων για ένα σχεδιασμό ενός συστηματικού, αποτελεσματικού μοντέλου συντήρησης του δικτύου. Στη βάση αυτή, λοιπόν, σχεδιάζεται ένα δεκαετές πλάνο συντήρησης του δικτύου στο οποίο έχει ληφθεί υπόψη η συνεισφορά του ΟΣΕ και από προσωπικό και από μέσα συντήρησης του δικτύου, στο βαθμό που είναι εφικτό από τον ΟΣΕ.
Στο σχεδιασμό αυτού του πλάνου η συντήρηση γίνεται από τον ΟΣΕ λαμβάνοντας υπόψη τις προδιαγραφές του δικτύου, την τεχνογνωσία των στελεχών του, όπως γίνεται άλλωστε μέχρι σήμερα. Το γεγονός ότι ο ΟΣΕ, λόγω της οικονομικής συγκυρίας της χώρας, αναγκάζεται να προβεί στον εξορθολογισμό του μοντέλου συντήρησης του δικτύου και στη διερεύνηση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης και συντήρησης, δεν σημαίνει την απαξίωσή του, αλλά σημαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Όσον αφορά στο κομμάτι, το οποίο βλέπω στην ερώτησή σας, αν και δεν άκουσα να το αναφέρετε, αλλά είμαι υποχρεωμένος να το απαντήσω, σχετικά με την παροχή του τηλεοπτικού φάσματος, διότι αυτό το κομμάτι του φάσματος έχει παραχωρηθεί, το τηλεοπτικό φάσμα και μόνο, σκοπός της μελέτης, στην οποία αναφέρεστε, κυρία Μακρή –μιλάμε για τη μελέτη της Analysys Mason- δεν ήταν να εκτιμήσει το κόστος του τηλεοπτικού φάσματος και γι’ αυτό δεν το κάνει. Σκοπός της μελέτης ήταν να εκτιμήσει και να συγκρίνει το συνολικό όφελος για την ελληνική οικονομία από τις διάφορες χρήσεις των συγκεκριμένων ζωνών φάσματος και όχι να προσδιορίσει την οικονομική αξία των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων της επίγειας ψηφιακής εκπομπής.
Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Θα συνεχίσω στη δευτερομιλία μου.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Καλαντζής): Κυρία συνάδελφε, έχετε τον λόγο.
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριε Υπουργέ, δεν μου απαντήσατε επί της ουσίας στα ερωτήματα, τα οποία σας έθεσα.
Σας ζητώ, λοιπόν, να μας διευκρινίσετε εάν προτίθεστε να αναθέσετε τη συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας σε ιδιώτες. Δεν απαντήσατε. Μιλήσατε για εξορθολογισμό. Από τα λεγόμενά σας συμπεραίνω ότι επί δέκα χρόνια διασφαλίζεται ότι η συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου θα γίνεται από την ΕΡΓΟΣΕ, αν κατάλαβα καλά, κι έτσι δεν θα εμπλακούν καθόλου ιδιώτες σ’ όλη αυτήν την ιστορία. Θα ήθελα, λοιπόν, να το ξεκαθαρίσετε αυτό.
Διαπιστώνουμε γενικά από αυτά που είπατε ότι μιλάτε για ένα πλάνο γενικά και ένα χρονοδιάγραμμα δεκαετίας για τη συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας. Ωστόσο, δεν μας καταθέτετε απτές αποδείξεις σκοπιμότητας των πράξεων της Κυβέρνησής σας. Φοβούμαστε ότι η προχειρότητα των αποφάσεων και η προθυμία γενικά στις προσταγές της τρόικας -γιατί σας υπενθυμίζω ότι είναι τροϊκανή υποχρέωση ακόμη και η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ- θα οδηγήσουν σε ένα ακόμη φιάσκο, όπως έγινε και γενικά με τις συχνότητες του ψηφιακού φάσματος. Από την απάντησή σας δεν προκύπτει ότι υπάρχει γενικά οικονομοτεχνική μελέτη πάνω σ’ αυτό το χρονοδιάγραμμα της δεκαετίας που αναφέρετε, το οποίο να υποστηρίζει τις θέσεις που μόλις αναπτύξατε, για να παραχωρήσετε γενικά τη συντήρηση του δικτύου σε ιδιώτη, ο οποίος θα κερδίσει 15 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο και ίσως είναι και ο ίδιος ο οποίος θα αγοράσει και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Βέβαια, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι για την παραχώρηση των ψηφιακών συχνοτήτων υφίστατο μελέτη, που κοστολογούσε το σύνολο της υπηρεσίας αυτής 715 εκατομμύρια ευρώ και το Υπουργείο δέχθηκε -σας θυμίζω- να παραχωρήσει το ψηφιακό φάσμα έναντι των 18 εκατομμυρίων ευρώ, δεν γνωρίζουμε γενικά εάν οι μελέτες, για τις οποίες πληρώνει ο ελληνικός λαός, αξιοποιούνται όταν δεν συμφέρουν τους ιδιώτες.
Η Κυβέρνησή σας σάς θυμίζω ότι έκλεισε την ΕΡΤ και αυτό αποτέλεσε ένα μεγάλο δώρο για τους καναλάρχες της Digea, οι οποίοι εξασφάλισαν το ψηφιακό φάσμα χωρίς κανέναν ανταγωνισμό.
Σας ρωτάμε, λοιπόν, στο σημείο αυτό αν υπήρξε ή δεν υπήρξε σχετική μελέτη, η οποία να πληρώθηκε με τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου και η οποία να κοστολογούσε το ψηφιακό φάσμα στα 715 εκατομμύρια ευρώ. Αν υπήρχε, γιατί το παραχωρήσατε στο ύψος των 18 εκατομμυρίων ευρώ; Με τον ίδιο τρόπο θα εξασφαλίζετε το δημόσιο συμφέρον και στην περίπτωση της ανάθεσης της συντήρησης του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας σε ιδιώτες;
Δυστυχώς, βέβαια, η Κυβέρνησή σας δεν μας πείθει. Δεν μας πείθετε γιατί γενικά τα πράγματα μιλάνε από μόνα τους. Στην ουσία απαξιώνετε τις υποδομές της χώρας, απαξιώνετε τον ΟΣΕ. Κλείσατε την ΕΡΤ και αφήσατε σε όλες τις περιπτώσεις τους ιδιώτες γενικά να αλωνίζουν και να αποτελούν εκ των πραγμάτων τη μοναδική λύση. Εκτός αυτού, τους δίνετε και πλεονεκτήματα και απίστευτα περιθώρια κέρδους.
Βέβαια, δεν φταίτε μόνο εσείς. Φταίνε και όλα τα κόμματα, τα οποία βρίσκονται δεκαετίες στην εξουσία. Εσείς, όμως, βάζετε την τελειωτική σφραγίδα για τη διάλυση και την εκποίηση των δομών της χώρας. Προφανώς, είστε αυτοί, οι οποίοι θα αναλάβετε και την ιστορική ευθύνη.
Οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι ιδιώτες, που θα πάρουν σχεδόν δωρεάν τα δίκτυα, θα αυξήσουν τα εισιτήρια, θα κερδίζουν από την πρώτη ημέρα και εμείς θα παρακολουθούμε απλά το πάρτι που θα γίνεται στις πλάτες του ελληνικού λαού μέσω των σιδηροδρομικών μεταφορών.
Ευχαριστώ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Καλαντζής): Κύριε Υπουργέ, έχετε το λόγο για να απαντήσετε στη συμπατριώτισσά σας Βουλευτή.
ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων): Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τη γοητεία που υπάρχει να είναι κανείς σε ένα φανταστικό κόσμο, αλλά, δυστυχώς, είμαι υποχρεωμένος να σας επαναφέρω στην πραγματικότητα.
Όπως λέτε και στην αρχή της ερώτησής σας, όντως αυτά είναι δημοσιεύματα. Κανένα από όσα αναφέρετε για τα θέματα που αφορούν τον ΟΣΕ δεν στηρίζεται σε πραγματικό γεγονός. Απλώς είναι πληροφορίες από τις εταιρείες με τις οποίες πιθανόν να έχετε κάποια σχέση ή είναι από δημοσιεύματα. Επομένως, οι ερωτήσεις που κάνετε δεν μπορούν να τύχουν μίας απάντησης επί της ουσίας, από ό,τι καταλαβαίνετε. Είναι τελείως άστοχο.
Ωστόσο, οφείλω να επισημάνω ότι η άποψη που διατυπώνετε στην αρχή της επίκαιρης ερώτησής σας περί ανάθεσης της συντήρησης του ελληνικού δικτύου έναντι 350 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και εξασφαλισμένων εσόδων και μάλιστα κοστολογημένα, όπως λέτε, κατά τη γνώμη μου μπορεί να χαρακτηριστεί το λιγότερο αστεία. Ξέρετε γιατί; Για δύο απλούς λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι αν ξεκινήσει ένας διαγωνισμός –παραδείγματος χάριν- με αρχικό ποσό, όπως ισχυρίζεστε, 350 εκατομμύρια, εκ των πραγμάτων η τιμή που θα δοθεί θα είναι πάρα πολύ μικρότερη, αφού ο διαγωνισμός είναι μειοδοτικός. Άρα, η παραδοχή που αναφέρατε είναι εσφαλμένη. Δεύτερον, εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω -τόσο εγώ, αλλά και κάθε λογικός άνθρωπος που διαβάζει την ερώτησή σας- είναι το πώς προκύπτουν τα ετήσια έσοδα που προανέφερα και σημειώνετε στην ερώτησή σας, δεδομένου ότι η συντήρηση είναι ένα συγκεκριμένο έργο με συγκεκριμένη τιμή, χωρίς επιπλέον έσοδα. Πού τα βρίσκετε τα επιπλέον έσοδα;
Πάντως –για να μην κουράζεστε- όλη αυτή η ιστορία που έχετε αναφέρει για τον ΟΣΕ ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Δεν ισχύει απολύτως τίποτα. Σας είπα πριν ότι ο ΟΣΕ και η ΕΡΓΟΣΕ έχουν το προσωπικό τους. Ήδη γίνονται κάποιες εργολαβίες από κάποιους εργολάβους σε σημεία που δεν μπορεί να καλύψει ο ίδιος. Υπάρχει ένας σχεδιασμός, προβληματισμός, επεξεργασία για τα επόμενα χρόνια. Τώρα, το αν θα γίνει διαγωνισμός ή όχι ειλικρινά είναι πάρα πολύ νωρίς για να το πούμε.
Όσον αφορά για το τηλεοπτικό φάσμα, εκεί δεν έχετε καταλάβει απολύτως τίποτα. Και ξέρετε γιατί; Θα σας θυμίσω ότι στην προηγούμενη επίκαιρη ερώτηση της κυρίας Κωνσταντοπούλου ήσασταν παρούσα και την ακούγατε. Δεν προσέξατε τι λέγαμε; Δεν διαβάσατε τα Πρακτικά; Εάν διαβάζατε τα Πρακτικά, λοιπόν, θα καταλαβαίνατε δύο πράγματα και βέβαια, αν διαβάζατε και την έρευνα που έγινε από την ANALYSIS…
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Εδώ την έχω!
ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων): Αν την έχετε διαβάσει, λοιπόν, καταλαβαίνετε ότι τα χρήματα αυτά δεν είναι χρήματα που επιλέγησαν για να πωληθεί…
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Σας ρώτησα κάτι, δεν μου απαντάτε. Απαντήστε!
ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων): Δεν υπάρχει.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Καλαντζής): Απάντησε ότι δεν υπάρχει.
ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων): ...αν τα χρήματα αυτά είναι χρήματα που θα κερδίσει το ελληνικό κράτος στην πορεία είκοσι χρόνων από το σύνολο του φάσματος, όχι από το τηλεοπτικό φάσμα.
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Δεν υπάρχει αυτή η έκθεση!
ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων): Το δεύτερο που πρέπει να ξέρετε είναι ότι η ΝΕΡΙΤ έχει πάρει δωρεάν τηλεοπτικό φάσμα, δεν έχει πληρώσει για αυτό. Είναι άλλη μία ανακρίβεια την οποία είπατε. Είναι, λοιπόν, πάρα πολύ σημαντικό.
Η κατεύθυνση της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού τα τελευταία δύο χρόνια είναι μία κατεύθυνση προς το συμφέρον του ελληνικού λαού. Επιλέγουμε ένα δρόμο προόδου, ανάπτυξης, εξέλιξης στη μετάβαση της χώρας στην ψηφιακή εποχή. Αυτό κάνουμε. Αυτό έχει φανεί περίτρανα πλέον με όλες τις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί.
Γνωρίζετε –αλλά δεν ξέρω γιατί δεν το λέτε- ότι και η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφωνούν απόλυτα με τη διαδικασία που επελέγη από την Ανεξάρτητη Αρχή, τη ΕΕΤΤ για το τηλεοπτικό φάσμα.
Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Άλλο σας ρώτησα!

Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή
Βουλής 4,10562 Αθήνα,Τηλ.:210 3706331, Φάξ,:210 3706531
25ης Μαρτίου 36. 50200 Πτολεμαΐδα, Τηλ.:2463020841,Φάξ.: 2463020842
rachil.makri@parliament.gr
Από το Blogger.