Header Ads

Ψωμιάδης: Αμφισβητώ το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

«ΟΙ ¨ΠΡΟΘΥΜΟΙ¨ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»


Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των πρόσφατων ευρωεκλογών, ο Πρόεδρος του κόμματος ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οπωσδήποτε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της κάλπης για την Ένωση και την Πατρίδα και το Λαό στις περισσότερες περιοχές της χώρας προκαλούν εύλογες απορίες που έως τώρα δεν έχουν απαντηθεί.
Θεωρώ δεδομένο πλέον πως παίχτηκαν σε βάρος μας –και ιδιαίτερα στο πρόσωπο μου- περίεργα, ύποπτα και μεθοδευμένα παιχνίδια, τα οποία με αναγκάζουν να αμφισβητήσω αποδεδειγμένα το τελικό αποτέλεσμα. Το ¨μαγείρεμα¨ αυτό θα το ζήλευαν και οι πιο διάσημοι σεφ… Γι’ αυτό ακριβώς και δεν με προβληματίζει το αποτέλεσμα που παρουσίασαν.
Εμείς ήδη από το μεσημέρι της Κυριακής είχαμε καταγγείλει την έλλειψη και την απόκρυψη ψηφοδελτίων της Ένωσης, μεταφέραμε την αγανάκτηση συμπατριωτών μας απ’ όλη την Ελλάδα για συγκεκριμένες ενέργειες που παραβίαζαν την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.
Ασφαλώς η ευθύνη για την κατάσταση που επικράτησε βαραίνει κατ’ αρχήν εμάς, την ηγεσία της Ένωσης, για το γεγονός πως δεν μπορέσαμε να ¨θωρακίσουμε¨ την εκλογική διαδικασία μέσα από την παρουσία εκλογικών αντιπροσώπων. Στηριχθήκαμε αποκλειστικά στην ομαλή λειτουργία των θεσμών. Δυστυχώς, διαψευστήκαμε, επειδή κάποιοι επέλεξαν να μην τηρήσουν ούτε τα προσχήματα.
Αλλά στις δεδομένες λειτουργικές αδυναμίες ενός συνασπισμού κομμάτων με ζωή μόλις σαράντα ημερών, πρέπει να προσθέσουμε πως αντιμετωπίσαμε τον απόλυτο επικοινωνιακό αποκλεισμό από τα μεγάλα –λεγόμενα- ΜΜΕ, καθώς εμείς είχαμε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να λειτουργήσουμε ως αχθοφόροι του συστήματος.
Οι ¨πρόθυμοι¨ επιβραβεύτηκαν προκαταβολικά για τις υπηρεσίες που θα κληθούν να προσφέρουν στο μέλλον. Την πληρώσαμε ακριβά την επιλογή μας αυτή. Και επειδή κάποιοι είναι βέβαιο πως θα μας κατηγορήσουν για κυνήγι μαγισσών, ξεκαθαρίζω πως σέβομαι απόλυτα την ετυμηγορία του ελληνικού λαού.
Κρατώ ως παρακαταθήκη τα αξιοπρεπή ποσοστά της Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό στη βόρεια Ελλάδα (2-2,5%) και θέλω να ευχαριστήσω –καθώς στη ζωή μου δεν υπήρξα ποτέ αχάριστος και αγνώμων- από τα βάθη της καρδιάς μου τους πολίτες που αντιστάθηκαν στην πόλωση και στα ψευτοδιλήμματα, δίνοντας μας ψήφο εμπιστοσύνης.
Ακόμη, να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους συνυποψήφιους μου για τον έντιμο και ωραίο αγώνα που έδωσαν.
Καλή δύναμη σε αυτούς που εξελέγησαν, εύχομαι να υποστηρίξουν τα εθνικά μας δίκαια στις Βρυξέλλες, να αντισταθούν στη χειραγώγηση. Το ζητούμενο είναι να προχωρήσουμε ενωμένοι στην επόμενη –δύσκολη- ημέρα.
Όσο αφορά στο δικό μου πολιτικό μέλλον, ποτέ δεν έλαβα αποφάσεις εν θερμώ. Είναι αλήθεια, πως άλλα περίμενα από τη συνεργασία που κάναμε και άλλα βρήκα μπροστά μου.
Σε κάθε περίπτωση, είναι δεδομένη η φιλία, ο σεβασμός και η εκτίμηση στα πρόσωπα όλων.
Για όσους όμως είναι έτοιμοι να μου κάνουν πολιτικό μνημόσυνο, τους καλώ να μη βιάζονται. Η απόφαση που θα λάβω συνδέεται αποκλειστικά και μόνο με το συμφέρον του ελληνικού λαού.
Θυμίζω μόνο αυτό που είπε ο μεγάλος Νίκος Καζαντζάκης: ¨Σημασία δεν έχει αν νικήσεις ή αν χάσεις. Σημασία έχει να μάχεσαι¨.
Και εγώ συνεχίζω να μάχομαι.»
Από το Blogger.