Header Ads

Χαιρετισμός Ευγενίας Ουζουνίδου στη συγκέντρωση της Πτολεμαΐδας

Φίλες και φίλοι,

Δυστυχώς ο όγκος του κοινοβουλευτικού έργου και η προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει, μέσω των στημένων συνθέσεων των θερινών τμημάτων της Βουλής, την κοινωνία μας προ τετελεσμένων γεγονότων, δεν επιτρέπουν την παρουσία μου εκεί σήμερα, στο πλευρό σας και στον μεγάλο αγώνα που δίνετε και δίνουμε για την υπεράσπιση της ΔΕΗ.



Ωστόσο, αυτή την ώρα οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τα συνδικάτα , τα σωματεία των εργαζομένων, πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, ανεξάρτητους βουλευτές και εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, συζητάμε στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση παλλαϊκού μετώπου για την αποτροπή της περαιτέρω διάσπασης, διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου ετοιμάζεται να βάλει, με το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ», ταφόπλακα στον τομέα της δημόσιας ηλεκτρικής ενέργειας.

Ένα νομοσχέδιο που οδηγεί στην άνοδο των τιμών και τη διόγκωση της ενεργειακής φτώχειας, στην υποβάθμιση των υποδομών και των εργασιακών σχέσεων και στην απώλεια ενός βασικού εργαλείου χάραξης δημοκρατικού ενεργειακού σχεδιασμού.

Ένα νομοσχέδιο που οδηγεί σε δυσμενέστατες επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας, που οδηγεί την Περιφέρεια μας στην εξαθλίωση, τον μαρασμό, την ανεργία και τη φτώχεια.

ΤΩΡΑ, όλοι μαζί, οφείλουμε, για μας και τις επόμενες γενιές, να βάλουμε τέλος στα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικας και να στείλουμε στον κάδο των αχρήστων το απαράδεκτο για την κοινωνία και τη χώρα νομοσχέδιο.

Για μια ενιαία, σύγχρονη, δημόσια, ανασυγκροτημένη και καθετοποιημένη ΔΕΗ, που θα λειτουργεί με νέους προσανατολισμούς και με αποκλειστικά αναπτυξιακά, κοινωνικά και οικολογικά κριτήρια.



Όλοι μαζί, με κοινό αγώνα θα νικήσουμε!

Από το Blogger.