Header Ads

Θάνος Μωραΐτης: «Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίξει τα δικά του παιχνίδια»

Για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, την ανάγκη λήψης μέτρων ανακούφισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και τις απολύσεις στο δημόσιο μίλησε ο βουλευτής και μέλος του Π.Σ του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης στο STAR, στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου «LIVE U»



Για το ΠΑΣΟΚ:
«Χρειάζεται αλλαγή πλεύσης - Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίξει τα δικά του παιχνίδια»
«Τώρα είναι που ξεκινά, δημόσια, η κουβέντα για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ. Εδώ και 2 χρόνια, μιλάμε για ένα ανιστόρητο δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Η παράταξη μας, δεν πρέπει να είναι πλέον ένα κλωτσοσκούφι της δεξιάς. Πρέπει να είναι ένας ισχυρός πόλος. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει: 1ον να γίνει αλλαγή πολιτικής πλεύσης, 2ον να εξεταστεί ξανά η προγραμματική συμφωνία και 3ον , να πραγματοποιηθεί, άμεσα, ένα συνέδριο παράταξης. Σε αυτή την συγκυρία, τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να σιωπήσουν. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίξει τα δικά του παιχνίδια. Θα προστατέψουμε την παράταξη μας»

Για το θέμα των απολύσεων: : «Η χώρα έχει εγκλωβιστεί σε ακραίες απόψεις - Χρειάζεται άλλη πρόταση»
«Πρέπει σε αυτή τη χώρα να υπάρξει μια άλλη πρόταση για το δημόσιο.
Έχουμε ένα πολιτικό σύστημα που έχει εγκλωβιστεί μεταξύ δυο ακραίων απόψεων: Μιας σκληρής νεοφιλελέυθερης από τα δεξιά που διατάσσει ισοπέδωση, απολύσεις ακόμα και χωρίς αξιολόγηση και μιας άλλης λαϊκίστικης από τα αριστερά που υμνεί την ακινησία, μπλοκάρουν ακόμα και μια απόλυση για θέματα κατάχρησης, που είναι απέναντι σε όποια προσπάθεια εξορθολογισμού του δημοσίου τομέα»

Για την ανάγκη μέτρων ανακούφιση των μικρομεσαίων: «Είναι η ώρα άμεσων λύσεων»
«Είναι ώρα να δούμε μια πραγματική άρση αδικιών αλλά και λύσεις που θα δώσουν ώθηση στην πραγματική οικονομία. πχ:
1. Πραγματικά γενναίες ρυθμίσεις για την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία
2. Να επανεξετάσει το υπουργείο άμεσα το θέμα της φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών με 26% από το πρώτο ευρώ.
3. Να δούμε ακόμα και ανορθόδοξες προτάσεις. Αφορολόγητο ή και κατάργηση εισφορών για τα πρώτα χρόνια για νέους επιχειρηματίες»




Από το Blogger.