Header Ads

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος θα προεδρεύσει του Συμβουλίου Υπουργών Τηλεπικοινωνιών

Ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, θα προεδρεύσει του Συμβουλίου Υπουργών Τηλεπικοινωνιών των χωρών της ΕΕ,


αύριο Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014 στο Λουξεμβούργο, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τις εργασίες του Συμβουλίου θα απασχολήσουν θέματα, που άπτονται του συνόλου του πεδίου αρμοδιότητας του Υπουργείου στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών, και συγκεκριμένα:

1. Η Πρόταση Οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με μέτρα για την εξασφάλιση κοινού υψηλού επιπέδου ασφάλειας δικτύων και πληροφοριών σε ολόκληρη την Ένωση,

2. Η Πρόταση Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τη θέσπιση μέτρων σχετικά με την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών και την επίτευξη μιας συνδεδεμένης ηπείρου

και για την τροποποίηση των οδηγιών 2002/20/EΚ, 2002/21/EΚ και 2002/22/EΚ και των κανονισμών (EΚ) αριθ. 1211/2009 και (EΕ) αριθ. 531/2012.

3. Η αναθεώρηση της Ψηφιακής Ατζέντας που θα παρουσιαστεί από την Επιτροπή.

4. Η Πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την ηλεκτρονική ταυτοποίηση και τις υπηρεσίες εμπίστευσης για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην εσωτερική αγορά (eIDAS).

5. Η Πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για μέτρα μείωσης του κόστους εγκατάστασης υψίρρυθμων δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών (ΒΒ Cost).

6. Η Πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την προσβασιμότητα στις ιστοσελίδες του δημόσιο τομέα (accessibility to public sector bodies' web-sites).

Επιπρόσθετα, το Συμβούλιο θα απασχολήσουν μεταξύ άλλων θεμάτων και το πρόγραμμα της επερχόμενης Ιταλικής Προεδρίας και η υιοθέτηση των κανόνων του Coreper αναφορικά με τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου, ενόψει της Διάσκεψης Net Mundial στο Σάο Πάολο.

Επισημαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης θα μεταδοθεί ζωντανά και θα είναι προσβάσιμο στο ευρύ κοινό μέσω της ιστοσελίδας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από το Blogger.