Header Ads

Το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων για την πώληση της μικρής ΔΕΗ

Το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας καταγγέλλει τη θέληση της κυβέρνησης να περάσει μέσα από το πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής το νομοσχέδιο για την πώληση της “μικρής ΔΕΗ. Ένα νομοσχέδιο που θα φέρει την περαιτέρω ιδιωτικοποποίση της ΔΕΗ σε συνέχεια της απελευθέρωσης της ενέργειας με τη συνθήκη του Μάαστριχτ από το 1992 και της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ.

Οι συνέπειες θα φέρουν την εργατική τάξη όλης της χώρας σε δυσχερέστερη θέση, αφού μια τέτοια εξέλιξη θα φέρει αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος. Ήδη έχει αποφασιστεί αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για τα λαϊκά νοικοκυριά από την 1η Ιουλίου και ταυτόχρονα μείωση της τιμής του για τα εμπορικά καταστήματα, ευνοώντας, κυρίως μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και μεγάλα εμπορικά κέντρα. Ακόμη πιο εμφανής θα είναι οι επιπτώσεις για τους εργαζόμενους της περιοχής μας, αφού θα μειωθεί το προσωπικό και οι μισθοί. Θα κλείσουν καταστήματα και θα χαθούν θέσεις εργασίας από όλους τους κλάδους. Η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα αυξήσει την εκμετάλλευση των εργαζομένων, την εντατικοποίηση, θα καθυστερήσει τις μετεγκαταστάσεις χωριών, θα επιβαρύνει και άλλο το περιβάλλον.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μη μείνουν αμέτοχοι μπροστά στις εξελίξεις, αλλά ούτε και να παρασυρθούν από τα στείρα “όχι στην πώληση” που ανέξοδα λένε βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι και σωματεία για να εκτονώσουν την όποια αντίδραση θα δημιουργηθεί. Όλοι αυτοί που παρά τα κροκοδείλια δάκρυα έβαλαν το χεράκι τους όλα τα προηγούμενα χρόνια ψηφίζοντας την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, τη μετοχοποίηση της ΔΕΗ, τη διάλυση του ασφαλιστικού της. Που καλλιεργούν τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια μέσα στους χώρους εργασίας, τη λογική του μικρότερου κακού. Που διασπούν τους εργαζόμενους, καλλιεργώντας το διαίρει και βασίλευε. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί το πρόσφατο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ που απέκλεισε από τις εργασίες του το ταξικό σωματείο Σ.Ε.Ε.ΕΝ., επειδή δέχεται στις γραμμές του εργαζόμενους που δουλεύουν στις εργολαβίες!
Καλούμε τους εργαζόμενους να παλέψουμε για να βάλουμε φρένο στη νέα επίθεση που δεχόμαστε συνολικά. Το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα για να είναι η ενέργεια κοινωνικό αγαθό, για φθηνό ρεύμα στο λαό, για έναν ενιαίο κρατικό φορέα ενέργειας που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου μας να συμμετέχουν στη σύσκεψη – ενημέρωση που θα διοργανώσει το Σωματείο Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) την Τρίτη 24 Ιούνη στις 19:30 στο Εργατικό κέντρο Πτολεμαϊδας.
Από το Blogger.