Header Ads

Στο 1ο θερινό τμήμα η συζήτηση για τη "Μικρή ΔΕΗ";

Την άμεση ολοκλήρωση των δώδεκα προαπαιτούμενων δράσεων για την εκταμίευση των υποδόσεων του καλοκαιριού, ύψους 2 δισ. ευρω, σχεδιάζουν τα επιτελεία Μεγάρου Μαξίμου και Βουλής προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις διευκολύνσεις που παρέχει η λειτουργία των θερινών τμημάτων της Βουλής αλλά και το… χαλαρό κλίμα λόγω Μουντιάλ.

Υπο αυτά τα δεδομένα και σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να εισαχθεί για συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου το νομοσχέδιο «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρίας Ηλεκτρικής Ενέργειας». Πρόκειται για τις ρυθμίσεις που προβλέπουν την δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» με τελικό σκοπό την αποκρατικοποίησή της. Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο έχει κατατεθεί από το τέλος Μαρτίου στην Βουλή χωρίς ωστόσο να ξεκινήσει η επεξεργασία του και αυτό γιατί η κυβέρνηση δεν ήθελε να ταράξει το προεκλογικό κλίμα.
Πρέπει άλλωστε να σημειωθεί ότι δυσφορία για τις προωθούμενες διατάξεις έχουν εκφράσει οι βουλευτές της συγκυβέρνησης που εκλέγονται στους νομούς Κοζάνης και Φλώρινας όπως Πάρις Κουκουλόπουλος, Μιχάλης Παπαδόπουλος και Στάθης Κωνσταντινίδης. Ωστόσο κανείς από τους παραπάνω δεν περιλαμβάνεται στην σύνθεση του πρώτου θερινού τμήματος που θα κληθεί να ψηφίσει το εν λόγω νομοσχέδιο. Παρά ταύτα δεν αποκλείονται «παραφωνίες» από άλλους «γαλάζιους» βουλευτές και κυρίως από εκείνους που ο πρόσφατος ανασχηματισμός τους έθεσε εκτός κυβέρνησης ή από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Αξίζει δεν να σημειωθεί ότι μεταξύ των εννέα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ εντοπίζονται οι κ.κ. Μιχάλης Κασσής και Θάνος Μωραϊτης.
Πέραν του παραπάνω, η κυβέρνηση προγραμματίζει να περάσει στο πρώτο θερινό τμήμα, δηλαδή εως την 10η Ιουλίου, το νομοσχέδιο για τα δάση και τους αιγιαλούς. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών κανένα από τα 12 προαπαιτούμενα δεν έχει πλήρως ολοκληρωθεί καθώς όπως σημειώνουν ακόμα και για το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές που έχει ψηφιστεί από την Βουλή εκκρεμούν οι υπουργικές αποφάσεις για τον τρόπο τοποθέτησης των πάγκων!

Πηγη: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Από το Blogger.