Header Ads

Λοβέρδος: «Δεν αμφισβητώ τη διαθεσιμότητα αλλά δεν θα δεχθώ ανθρωποθυσίες»

Ο Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο mega, και αναφερόμενος στο θέμα που έχει ανακύψει με τους 341 διοικητικούς υπαλλήλους των Α.Ε.Ι., ήταν καθησυχαστικός, λέγοντας μάλιστα, πως είναι αισιόδοξος ότι τελικά θα βρεθεί λύση στο θέμα, υπερτονίζοντας, παράλληλα, πως η όλη διαδικασία της διαθεσιμότητας δεν αμφισβητείται από τον ίδιο, και ούτε πρόθεσή του είναι με αφορμή τη «μερική διαφωνία» - όπως τη χαρακτήρισε - να θέσει σε κίνδυνο τη Χώρα.


«Δεν αμφισβητώ τη "διαθεσιμότητα", αλλά δικαιούμαι να ενημερωθώ για το θέμα της εφαρμογής αυτής στο Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις. Το μόνο που ζήτησα είναι χρόνο, ώστε να ενημερωθώ ακριβώς για το ζήτημα» τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθώ ανθρωποθυσίες. Δεν είναι το θέμα ποσοτικό, δηλαδή αν στην παράταση που δόθηκε, για να μην απολυθούν οι 341 διοικητικοί υπάλληλοι, θα βρούμε μία μέση λύση, ώστε να "ικανοποιηθούν" οι δύο πλευρές. Δεν είναι θέμα αν θα είναι 600 ή τελικά 500 για να συμφωνήσουμε».

Ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε, επίσης, μιλώντας για το ίδιο θέμα, πως δεν έχει καμία «κόντρα» με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας, μάλιστα, πως το όλο θέμα είναι μία συνέχεια των διαπραγματεύσεων της προηγούμενης διοίκησης του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, με τον Υπουργό Δ.Μ.Η.Δ., και όχι κάτι, που ανέκυψε τώρα.

Τέλος, εκτίμησε ότι το θέμα θα λυθεί σε Κυβερνητικό επίπεδο και ότι στη συνέχεια θα πρέπει να τεθεί σε νέα διαπραγμάτευση - ενημέρωση με την Τρόικα. «Εκτιμώ πως το θέμα θα διευθετηθεί σε επίπεδο Σαμαρά - Βενιζέλου και συμφωνώ απόλυτα με τη χθεσινή θέση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ότι θα πρέπει να τεθεί και σε διαπραγμάτευση με την Τρόικα, στο πλαίσιο των συναντήσεων των δύο πλευρών σε επιμέρους θέματα».
Από το Blogger.