Header Ads

Λαϊκή Συσπείρωση: Σχέδιο Ψηφίσματος

"Το Περιφερειακό Συμβούλιο εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο νόμο 4250 / 14, δηλώνει ότι θα περιφρουρήσει το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του και αποφασίζει:- Καταγγέλλει την πολιτική της ΕΕ και την πολιτική της κυβέρνησης που προωθούν νόμους που σχεδιάζονται για τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου.
- Τη μη εφαρμογή του νόμου 4250 / 14, ώστε να μην εκδοθεί απόφαση για τον επιμερισμό των ποσοστών (σ.σ.: Με 9 έως 10 βαθμολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων. Με 7 έως 8 βαθμολογείται ποσοστό έως και 60% των υπαλλήλων. Με 1 έως 6 βαθμολογείται το 15% των υπαλλήλων.).
- Το περιφερειακό συμβούλιο καταδικάζει την προωθούμενη αξιολόγηση δομών και την αξιολόγηση των υπαλλήλων γιατί θα οδηγήσει σε καταργήσεις φορέων Νομικών Προσώπων αλλά και σε άμεσες και έμμεσες απολύσεις τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα. Θα έχει σαν συνέπεια υποβαθμισμένες υπηρεσίες όσες θα απομείνουν από τις ιδιωτικοποιήσεις φορέων και θα αγωνιστεί μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό για την κατάργηση του νόμου.
Το έδαφος για μαζικές απολύσεις σε τομείς της Τοπικής Διοίκησης άρχισε να ετοιμάζει προσωπικά ο Γερμανός Υφυπουργός κ. Φούχτελ ο οποίος είχε πεί «Υπάρχουν μελέτες και έρευνες που έδειξαν ότι για εργασίες όσον αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτούνται 3000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα ενώ στη Γερμανία η δουλειά διεκπεραιώνεται με 1000 άτομα.
Θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις ιδιαίτερα στους εταίρους που χρηματοδοτούν τις διαδικασίες στην Ελλάδα γιατί δεν γίνεται πιο αποτελεσματική εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού και να βρεθούν τρόποι πώς να μειωθεί ο αριθμός των υπαλλήλων».
- Οι εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί υπάλληλοι να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια υλοποίησης του νόμου, κανένας να μη βάλει την υπογραφή του σε 'αξιολογήσεις' που θα οδηγήσουν σε απολύσεις εργαζομένων, να μη συμπράξουν στην ανθρωποφαγία και τον αλληλοσπαραγμό που επιχειρείται από το αυταρχικό σύστημα διακυβέρνησης του τόπου μας.
- Εξασφάλιση μόνιμης - σταθερής εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους χωρίς καμία εξαίρεση για τους εργαζομένους στο δημόσιο τομέα.
- Κατάργηση του Ν 4250/2014

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση :
Βογιατζής Μανώλης
Χόλμπα Αντωνία
Από το Blogger.