Header Ads

Εντός των ημερών τα νέα κριτήρια για το «κοινωνικό μέρισμα»

Στα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας δεν έχουν καταλήξει ακόμη, στο πώς θα διευρύνουν τα εισοδηματικά και λοιπά κριτήρια, προκειμένου να λάβουν το «κοινωνικό μέρισμα», 300.000 νοικοκυριά, που στην α' φάση, εξαιρέθηκαν από την κατανομή.


Περίπου 240 εκ. ευρώ παραμένουν αδιάθετα στα ταμεία του Κράτους, λόγω των αρχικών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, ενώ οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, συνολικά, ξεπερνούν τις 800.000.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να αποφασιστεί με ποιον τρόπο θα διανεμηθούν, τελικά, τα χρήματα, που δεν έχουν ακόμη διατεθεί.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 30 Μαΐου 2014, ολοκληρώθηκε η β' φάση υποβολής αιτήσεων για το «κοινωνικό μέρισμα» και σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, περίπου 160.000 νοικοκυριά έχουν λάβει το "πράσινο φως", ώστε, το πιθανότερο, την Τρίτη 10 Ιουνίου, να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, συνολικά, 106 εκ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι, σε αυτήν τη φάση, το μέσο επίδομα που θα δοθεί ανά νοικοκυριό είναι 662 ευρώ.
Αν στο ποσό των 106 εκατ. ευρώ προστεθούν και τα 133 ευρώ που είχαν δοθεί στις 10 Μαΐου, σε περίπου 206.000 δικαιούχους, τότε γίνεται αντιληπτό ότι, περισσεύουν περίπου 210 εκ. ευρώ, για να συμπληρωθεί το ποσό των 450 εκ. ευρώ, που έχει αποφασιστεί και συμπεριληφθεί στο άρθρο 1 του πολυνομοσχεδίου.
Από το Blogger.