Header Ads

Φωτόπουλος: Ανοιχτή επιστολή στον πρώην σύντροφο Π. Κουκουλόπουλο

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΑΡΗ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟ ΠΩΛΗΣΗ ΠΑΚΕΤΟ ΤΗΣ «ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ»




κ. Κουκουλόπουλε,
κ.κ. Βουλευτές

των νομών που πωλούνται μονάδες της ΔΕΗ, παρακολουθώντας κάθε δήλωση, κάθε τοποθέτησή σας εδώ και αρκετούς μήνες γύρω από την πώληση περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ (εργοστάσια, ορυχεία κα.), που βρίσκονται εγκατεστημένα στους νομούς σας, με χαρά και εγώ όπως όλοι οι κάτοικοι των περιοχών από τις οποίες εκλέγεσθαι, διαπιστώνω ότι έχετε πάρει ανοιχτά και δημόσια ξεκάθαρη θέση ενάντια σε αυτές τις μεθοδεύσεις.

Μάλιστα πολλοί από εσάς, επιχειρηματολογείτε γιατί δεν πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο, υποστηρίζοντας ότι η ηλεκτρική ενέργεια, όπως και το νερό, είναι βασικά κοινωνικά αγαθά.
Συγκεκριμένα σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο Βήμα FM ο κ. Κουκουλόπουλος έκανε αναφορά και στο δημοψήφισμα που έγινε στη Θεσσαλονίκη για την πώληση της ΕΥΑΘ, λέγοντας ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να αγνοήσει αυτό το δημοψήφισμα, στο οποίο ψήφισαν 300.000 πολίτες! Επίσης σημείωσε ότι «το νερό και η ενέργεια δεν είναι τζόγος, όπως ο ιππόδρομος και τα λαχεία»!

κ.κ. Βουλευτές, μέχρι εδώ όλα καλά. Επειδή όμως όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας έχουμε χορτάσει στο δούλεμα, επειδή έχουμε δει κωλοτούμπες και κωλοτούμπες, επειδή έχουμε δει «παλικάρια» και «λιοντάρια» μέσα στην ίδια μέρα να γίνονται αρνάκια και επειδή μας προκαλεί θυμηδία, για να μη χρησιμοποιήσω άλλη λέξη, η συνήθης τελική δικαιολογία «το κάναμε (ψηφήσαμε δηλαδή υποχωρήσαμε) για το καλό της χώρας», κοιτώντας σας στα μάτια, σας ρωτάμε:

Αυτή τη φορά θα κρατήσετε το λόγο σας;
Αυτή τη φορά θα σεβαστείτε και θα τιμήσετε τους ανθρώπους που σας εξέλεξαν;
Αυτή τη φορά θα παραμείνετε συνεπείς;

ή για μια ακόμη φορά δημιουργείτε καπνό και ανέξοδο ντόρο για να καλυφθείτε πάλι πίσω από φθηνές και αστείες δικαιολογίες;
Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, θα ζητήσετε να μπείτε στη σύνθεση του θερινού τμήματος της Βουλής που προωθείται προς ψήφιση το νομοσχέδιο ή θα δικαιολογηθείτε στους ψηφοφόρους σας και τους κατοίκους των περιοχών σας «δεν ήμουν στο αρμόδιο τμήμα»;

κ.κ. Βουλευτές, το κρυφτούλι τελείωσε. Όποιος αυτά που λέει τα πιστεύει, στέκεται και δίνει μάχη, δεν κρύβεται.

Ακόμη κι αν δεν είστε στη σύνθεση του θερινού τμήματος που θα συντελεστεί το έγκλημα, για ειδικούς λόγους, ακριβώς επειδή εκλέγεσθαι και υπάρχετε σαν βουλευτές από τους κατοίκους αυτών των περιοχών, πρέπει να ζητήσετε να μπείτε.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!
Η ψήφος σας μπορεί να σταματήσει το ξεπούλημα.
Όλα τα άλλα είναι λόγια…
Περιμένουμε να σας δούμε…

Φωτόπουλος Νικόλαος *
Μέλος Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε.
Εκπρόσωπος των Εργαζομένων

* 34 χρόνια μέλος του ΠΑΣΟΚ, ενός ΠΑΣΟΚ που μας έμαθε ότι οι Επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας πρέπει να ανήκουν
πάντα στο κράτος
Από το Blogger.