Header Ads

Εργατική Αλληλεγγύη: 36ο Συνέδριο ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Με αποκλεισμούς, συμμαχίες με μόνο στόχο το μοίρασμα θώκων, οικονομικής αδιαφάνειας και πάνω απ όλα μακριά από τους εργαζόμενους, τα προβλήματα της ΔΕΗ, της χώρας και του λαού.


Καμιά ουσιαστική συζήτηση δεν έγινε στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για τα προβλήματα των εργαζομένων και για το ξεπούλημα της ΔΕΗ.
Ωμοί εκβιασμοί από την ηγεσία της ΓΕΝΟΠ στην προσπάθεια της να αποκλείσει τους συνέδρους των σωματείων που δεν έδωσαν την “εξουσιοδότηση” μεταξύ αυτών και του σωματείου μας.
Απέκλεισε πραξικοπηματικά και παράνομα (αφού υπήρχε απόφαση του 35ου Συνεδρίου για εγγραφή) συνδικάτα που έχουν μέλη εργαζόμενους στους εργολάβους, τους πιο άγρια εκμεταλλευόμενους εργαζόμενους!
Περίεργες πολιτικά (με βάση τις διακηρυγμένες θέσεις) αλλά και ατομικά (με βάση την προηγούμενη “συντροφική” ανταλλαγή επιστολών) συμμαχίες ΕΑΜΕ, ΠΑΣΚΕ-συνεργαζόμενοι και ΣΑΔ (Σύριζα) με μοναδικούς σκοπούς το μοίρασμα καρεκλών και την αναζήτηση πολιτικής στέγης. Ύποπτη η σιωπή και ανοχή της ΔΑΚΕ.
Ελπιδοφόρο μήνυμα από την εκλογή δυο μελών για το Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ από το ψηφοδέλτιο της “Αγωνιστικής Ενότητας Εργαζομένων” στο οποίο συμμετέχουν και οι σύνεδροι του ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη» μαζί με άλλους συναγωνιστές που έχουν τραβήξει διαχωριστική γραμμή από τον διεφθαρμένο και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Το 36ο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ πραγματοποιήθηκε τη χρονική στιγμή που η συγκυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου κάτω από τις εντολές του κεφαλαίου και της Ε.Ε συνεχίζει το ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού (ΑΔΜΗΕ, μικρή και μεγάλη ΔΕΗ κ.α.) και ξεπερνώντας τον σκόπελο των αυτοδιοικητικών και Ευρωεκλογών ετοιμάζεται για νέο γύρο επίθεσης στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα με μείωση μισθών και συντάξεων, υπερφορολόγηση, χαράτσια πλειστηριασμούς και κατασχέσεις κατοικιών.
Ενώ θα έπρεπε το συνέδριο αυτό να είχε μοναδικό σκοπό την ουσιαστική συζήτηση για τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης αυτής της επίθεσης και οργάνωσης του αγώνα η χρεοκοπημένη οικονομικά ομοσπονδία με την χρεοκοπημένη πολιτικά και συνδικαλιστικά ηγεσία της ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΕΑΜΕ και ΣΑΔ επικεντρωθήκαν μόνο στα οικονομικά προβλήματα και το χρέος που οι ίδιοι δημιούργησαν και στο μοίρασμα καρεκλών επιστρατεύοντας ακόμη μια φορά αυταρχικούς και εκβιαστικούς τρόπους αποκλεισμών σύνεδρων και σωματείων που δεν υπέκυπταν στην θέληση της ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ για ξέπλυμα παλιών και νέων αμαρτιών της και δεν υπέγραφαν την εξουσιοδότηση που ήθελαν να παρακρατεί τις εισφορές των εργαζομένων μέσω ΔΕΗ.
Το ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη» ενώ είχε αναγνωριστεί εξ αρχής από το συνέδριο ως οικονομικά ταχτοποιημένο γιατί έχει καταβάλει όλες τις εισφορές που του αναλογούσαν το προηγούμενο διάστημα, μέσω τραπέζης όπως προβλεπόταν ως σήμερα, βρέθηκε αποκλεισμένο από το συνέδριο γιατί αρνήθηκε να υπογράψει την ύποπτη αυτή εξουσιοδότηση που με εμμονή ζητά η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ αλλά και η ίδια η ΔΕΗ αναγκάζοντας το σωματείο μας να προσφύγει για πολλοστή φορά στα δικαστήρια κατά της ομοσπονδίας με ασφαλιστικά μέτρα τα οποία κέρδισε πανηγυρικά και επέβαλαν την συμμετοχή μας στο συνέδριο.
Η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ συνεχίζει την ελιτίστικη και διασπαστική γραμμή αποκλεισμού εκπροσώπησης των έκτακτων και εργολαβικών συναδέλφων παρότι το 35ο Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ αποφάσισε να συμμετέχουν κανονικά στο εξής «αρχής γενομένης» από το 36ο συνέδριο. Η Αγωνιστική Ενότητα εξέφρασε τη διαμαρτυρία της για αυτούς τους αποκλεισμούς και σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε από το συνέδριο μαζί με τους συναγωνιστές της «Αγωνιστικής Συνεργασίας». Το ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη» ως το πρώτο Συνδικάτο στο χώρο της ΔΕΗ που δημιουργήθηκε για να συνενώσει συνδικαλιστικά εργαζόμενους με διαφορετικές εργασιακές σχέσεις και κατάφερε με τους δικαστικούς αγώνες να εγγραφεί μέλος της Ομοσπονδίας θα συνεχίσει να εκπροσωπεί κανονικά αυτούς τους συναδέλφους και θα στηρίξει αυτό τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούν όλα τα συνδικάτα που εκπροσωπούν αυτούς τους συναδέλφους οι οποίοι αμείβονται και εργάζονται κάτω από δουλεμπορικές, Μεσαιωνικές συνθήκες.
Σε ότι αφορά την οικονομική διαφάνεια και την αυτοκάθαρση της Ομοσπονδίας δεν έγινε κανένα βήμα με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που καλούνται να «ξελασπώσουν» και να στηρίξουν οικονομικά τη ΓΕΝΟΠ να έχουν πάρα πολλά αναπάντητα ερωτηματικά για το που ξοδεύτηκε το 1.200.000 ευρώ, τι έγινε με τον αμαρτωλό ΟΚΔΕ, την κινητή τηλεφωνία, τα ταξίδια, τα δικαστικά πρόστιμα πρώην στελεχών κλπ.
Οι αντιπρόσωποι του ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη» συμμετείχαν στο συνέδριο μέσα από την «Αγωνιστική Ενότητα Εργαζομένων» η οποία με συμμαχίες αύξησε 100% τη δύναμή της εκλέγοντας 2 μέλη στο Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ. Η «Αγωνιστική Ενότητα Εργαζομένων ΔΕΗ» είναι ένα συνδικαλιστικό σχήμα στο οποίο συμμετέχουν εργαζόμενοι διαφορετικών κομματικών σχηματισμών αλλά και ανένταχτοι αγωνιστές κάτω από ένα συμφωνημένο βασικό πολιτικό πρόγραμμα, δεν στηρίζει ούτε στηρίζεται από κανένα κόμμα και όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο απλά λασπολογούν και προβοκάρουν ψαρεύοντας σε θολά νερά.
Αυτό το σχήμα αγωνίζεται σε όλα τα επίπεδα για να συμβάλλει στην ταξική αναδιάρθρωση, αναγέννηση του συνδικαλιστικού κινήματος με στόχο την οργάνωση και αντεπίθεση των εργαζομένων για να πάρουν πίσω όλες τις κατακτήσεις που χάθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σε μια ανθρώπινη και δίκαια κοινωνία.
Ο άμεσος στόχος που μπαίνει σήμερα είναι η πάλη για να αποτρέψουμε την δημιουργία και το ξεπούλημα της «Μικρής ΔΕΗ» και να μην υλοποιηθεί το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ σ έναν συνολικό αγώνα για να ανατραπεί η επίθεση ενάντια σε όλα τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα και δικαιώματα. Αυτό προϋποθέτει τη δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου εργαζόμενων ξεπερνώντας κομματικές και συνδικαλιστικές περιχαρακώσεις βάζοντας μπροστά τα προβλήματα των εργαζομένων. Ένα Μέτωπο που θα συναντηθεί με άλλους εργαζόμενους και πολίτες που πλήττονται από αυτή την πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ, της Τρόικας και της κυβέρνησης που τους υπηρετεί.

Κοζάνη 19/6/2014


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ 4 ΚΟΖΑΝΗ
Από το Blogger.