Header Ads

Εργοδότες δεν βρίσκουν προσωπικό στην Ελλάδα της ανεργίας!

Κι όμως, στην Ελλάδα της ύφεσης, της ανεργίας, του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων, υπάρχουν θέσεις για τις οποίες το 42% των εργοδοτών δυσκολεύεται να βρει προσωπικό!



Απίστευτα είναι τα συμπεράσματα έρευνας της εταιρείας «ManpowerGroup» για το 2014, αφού για 7ο συνεχή χρόνο οι εργοδότες αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία στην κάλυψη θέσεων «Επαγγελματιών Πωλητών» και ακολουθεί η ειδικότητα των «Υψηλόβαθμων Στελεχών», καθώς δεν υπάρχουν εργαζόμενοι με ανάλογη εξειδίκευση.

Συγκεκριμένα, οι 10 θέσεις εργασίας με τη μεγαλύτερη δυσκολία κάλυψης είναι:

- Επαγγελματίες πωλητές

- Υψηλόβαθμα στελέχη

- Εξειδικευμένοι τεχνίτες

- Τεχνικοί

- Πτυχιούχοι μηχανικοί

- Προσωπικό για Διοίκηση & Γραμματειακή Υποστήριξη

- Προσωπικό για Λογιστήρια / Οικονομικά Τμήματα

- Εργάτες

- Χειριστές Μηχανημάτων

- Διευθυντές Πωλήσεων

Η έρευνα της «ManpowerGroup», με θέμα την έλλειψη ταλέντου, έγινε για 9η συνεχόμενη χρονιά σε 42 Χώρες στον κόσμο, σε πάνω από 37.000 εργοδότες και η Χώρα μας συμμετείχε για 7η χρονιά, σε δείγμα 750 εργοδοτών.

Σύμφωνα με την έρευνα, 2 στους 3 Έλληνες εργοδότες (ποσοστό 66%) εκτιμούν, ότι οι θέσεις απασχόλησης, που παραμένουν κενές λόγω δυσκολίας εύρεσης κατάλληλων εργαζόμενων, έχουν από μέτρια έως υψηλή επίπτωση στην ικανότητα της επιχείρησης να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών της. Το ποσοστό είναι αυξημένο κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με πέρυσι.

epoli.gr
Από το Blogger.