Header Ads

Προσλήψεις 100 ερευνητών και προκήρυξη για 150 κατόχους διδακτορικού στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

«Η αύξηση της απασχόλησης και η ενίσχυση του τομέα της έρευνας και της καινοτομίας αποτελούν εργαλεία για το στρατηγικό σχεδιασμό του ΥπΑΑΤ για μια βιώσιμη γεωργία»


Περισσότερες από 40.000 θέσεις εργασίας δημιουργούνται μέσα από τα τρέχοντα προγράμματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως ανακοίνωσε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χθες Τρίτη 3 Ιουνίου 2014, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης.

«Η αύξηση της απασχόλησης στην ύπαιθρο και η σταθερή αύξηση των εξαγωγών την περίοδο 2010-2013 είναι ενδεικτικά της δυναμικής της ελληνικής γεωργίας και αλιείας. Είναι από τους λίγους τομείς, όπως και ο τουρισμός, που έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν τώρα και στην πράξη με μετρήσιμα αποτελέσματα στην ανάπτυξη της χώρας.
Ο τομέας της έρευνας και της καινοτομίας αποτελεί κομβικό σημείο στο στρατηγικό σχεδιασμό για μια βιώσιμη γεωργία. Η γεωργία σήμερα πρέπει να απαντήσει στις μεγάλες προκλήσεις που τίθενται, όπως η επισιτιστική επάρκεια, η οικονομική βιωσιμότητα, η ορθή διαχείριση των πόρων, η αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, οι διατροφικές ανάγκες συγκεκριμένων ομάδων καταναλωτών. Ο μοναδικός τρόπος, προκειμένου να ανταποκριθεί η γεωργία μας στις παραπάνω προκλήσεις είναι να αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό τη γνώση, την έρευνα και την καινοτομία από όλες τις επιστήμες και τα γνωστικά πεδία».

Για την υποστήριξη της έρευνας, της καινοτομίας, της τεχνολογίας, της γνώσης, της εκπαίδευσης, της πιστοποίησης κτλ., του γάλακτος και του κρέατος όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός, κ. Τσαυτάρης, σύντομα αναμένεται να δοθεί σε διαβούλευση σχέδιο νόμου για τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, υπό την ομπρέλα του οποίου έχει τεθεί η υποστήριξη της έρευνας και της καινοτομίας. Προς εξυπηρέτηση των ερευνητικών αναγκών για την ικανοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού για τη γεωργία, όπως τόνισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποφασίστηκε η ενίσχυση του επιστημονικού δυναμικού του Οργανισμού, που από 400 άτομα έφτασε σήμερα στα 93. «Δε μπορούμε να πάμε στην έρευνα και στην καινοτομία χωρίς νέους ανθρώπους, χωρίς ερευνητές, χωρίς ανθρώπινο δυναμικό κ.τ.λ.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαυτάρης και συνέχισε «αποτελεί μεγάλη πρόκληση για εμάς να δώσουμε λύσεις στο πιο οξυμμένο, αυτή την ώρα, κοινωνικό πρόβλημα, αυτό της ανεργίας. Με τις δράσεις μας στοχεύουμε:

στην «αναχαίτιση» της «διαρροής» αξιόλογου επιστημονικού δυναμικού στο εξωτερικό,
στην επιστροφή Ελλήνων επιστημόνων της διασποράς,
στην αναζωογόνηση του ερευνητικού προσωπικού στην εφαρμοσμένη γεωργική πράξη

Προχωρούμε λοιπόν στην πρόσληψη 100 Ερευνητών και στην απασχόληση 150 μεταδιδακτορικών επιστημόνων
Α. Η πρόσληψη 100 ερευνητών στον ΕΛΓΟ- Δήμητρα αποσκοπεί στην παροχή της αναγκαίας γνώσης και την ενσωμάτωση της έρευνας και της καινοτομίας σε όλους τους τομείς αγροτικής έρευνας (γεωργία, δασοπονία, αλιεία, επιστήμη υγείας των ζώων, τεχνολογία τροφίμων).
Β. Η απασχόληση 150 μεταδιδακτορικών επιστημόνων (post-doctoral fellows) αφορά στην εκπόνηση 150 καινοτόμων προτάσεων οι οποίες θα περιλαμβάνουν το αντικείμενο, επιστημονική και τεχνολογική μεθοδολογία, στάδια εργασίας και θα διαμορφώνονται από τους ιδίους τους υποβάλλοντες την πρόταση, κατόχους διδακτορικού τίτλου.

Για να πραγματοποιηθεί η πρόσληψη των 100 ερευνητών προχωρήσαμε στην καταγραφή των ερευνητικών αναγκών της χώρας μας που ικανοποιούν το Στρατηγικό μας Σχεδιασμό».

Οι θέσεις των 100 ερευνητών αποτυπώθηκαν ανά γνωστικό-θεματικό αντικείμενο.

Δείτε αναλυτικά εδώ http://www.minagric.gr/index.php/el/the-ministry-2/grafeiotypou/deltiatypou/2435-dt040614d

Λιάνα Τσαταλμπασίδου – Παπατέρπου
Υπεύθυνη Τμήματος Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας/Enterprise Europe Network-Hellas

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΑΝΚΟ) Α.Ε.
Φον Καραγιάννη 1-3, 50100 Κοζάνη
Τ:24610.24022 & 24610.27946 (εσωτ.677)
E-mail:lpapaterpou@anko.gr
Fax:2461049210
www.anko-eunet.gr &www.anko.gr
Skype papaterpou
Από το Blogger.