Header Ads

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 1ης Ολομέλειας του Εθνικού Περιβαλλοντικού Δικτύου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 1ης Ολομέλειας του Εθνικού Περιβαλλοντικού Δικτύου (Ε.ΠΕ.ΔΙ.), μέλος του οποίου είναι και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα την έγκριση του κανονισμού λειτουργίας και την συγκρότηση θεματικών ομάδων εργασίας.



Οι στόχοι του Εθνικού Περιβαλλοντικού Δικτύου συνοψίζονται ως εξής :
H βελτιστοποίηση της παρακολούθησης της επίτευξης των στόχων, που τίθενται από τη Νομοθεσία και τον Προγραμματισμό έργων και δράσεων στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.
H διευκόλυνση και υποστήριξη της παρακολούθησης της ενσωμάτωσης της περιβαλλοντικής διάστασης στο σύνολο των συγχρηματοδοτούμενων έργων, καθώς και των αντίστοιχων τομεακών/ θεματικών πολιτικών σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.
H υποστήριξη της ανταλλαγής πληροφόρησης και εμπειριών μεταξύ των Υπηρεσιών που σχεδιάζουν και υλοποιούν χρηματοδοτούμενες δράσεις και έργα στον τομέα του Περιβάλλοντος.
H διαμόρφωση και εισήγηση μέτρων πολιτικής και κατευθύνσεων, σχετικά τόσο με τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των περιβαλλοντικών έργων και δράσεων όσο και την καλύτερη δυνατή ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στην άσκηση των επιμέρους τομεακών πολιτικών (Μεταφορές, Γεωργία, Τουρισμός, Βιομηχανία, Παιδεία κλπ).
H λειτουργική υποστήριξη της ελληνικής συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιβαλλοντικών και Διαχειριστικών Αρχών  ΕΝΕΑ-MA (European Network of Environmental & Managing Authorities της DG ENV της Ε.Ε).

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, δήλωσε ότι η ένταξη της Περιφέρειας στο δίκτυο συμβάλλει θετικά τόσο στον συντονισμό και προγραμματισμό των περιβαλλοντικών δράσεων όσο και στην προώθηση υλοποίησης των έργων με ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής τους διάστασης.
Από το Blogger.