Header Ads

Η απάντηση της Π. Βρυζίδου στον Γρ. Τσιούμαρη

Κ. Γρ. Τσιούμαρη,
Η αποχώρηση σας από το Δημοτικό Συμβούλιο στο τελευταίο ή προτελευταίο συμβούλιο του Δήμου Εορδαίας είναι μάλλον μια καθυστερημένη και άκαιρη απόφαση.
Όσο για τους λόγους που αναφέρετε:
1. Ανάρμοστη και κατά καιρούς επεισοδιακή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, εκτιμώ πως είναι από μέρους σας υπερβολική αλλά κυρίως ήταν γνωστή σε εσάς από το διάστημα που ήσασταν Δήμαρχος και παρ’ όλα αυτά δηλώσατε με την κάθοδο σας στις εκλογές ότι επιθυμείτε να συμμετέχετε, εκτός και αν σαν Δήμαρχος δεν σας ενοχλούσε.

2. Ότι οι αποφάσεις ήταν αντιδιαμετρικά αντίθετες με τις δικές σας αυτοδιοικητικές και προσωπικές αρχές, σας υπενθυμίζω ότι όσες φορές παρευρεθήκατε στα Δημοτικά Συμβούλια τις ψηφίσατε και εσείς γιατί ακριβώς ήταν άλλοτε υπηρεσιακές διαδικασίες και άλλοτε αφορούσαν σε εντάξεις έργων και αποδοχή χρημάτων καθώς και αποφάσεις τρόπου εκτέλεσης έργων που λόγω του προϋπολογισμού τους για όλα η εισήγηση ήταν Δημόσιοι Μειοδοτικοί Διαγωνισμοί.
Σε ποίες από αυτές τις αποφάσεις είχατε άλλες αρχές;
3. Αναφέρεστε γενικά σε αποφάσεις ζημιογόνες για τον τόπο, και κατασπατάληση πόρων, που αγωνιστήκατε σκληρά να φέρεται στα ταμεία. Αν κάνετε τον κόπο να τις μελετήσετε, έστω και μέσα από την Διαύγεια, θα δείτε ότι όλες οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αφορούν εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ, τρόπο εκτέλεσης έργων με δημοπρασία, αποδοχή χρημάτων, εγκρίσεις εισηγήσεων Τεχνικής Υπηρεσίας και Πολεοδομίας και πληρωμή χρεών από τη δική σας θητεία με εναπομείναντες από εσάς πόρους μηδενικούς, όπως φαίνεται και από τον απολογισμό του 2010.
Σας στέλνω τον απολογισμό του 2010 και τη λίστα των οφειλών σας (σχετικό 1) που ήταν αεροπορικά ταξίδια άνω των 50.000,00€, ξενοδοχεία, μεγαφωνικές και η ενημερωτική εφημερίδα σας, που κρίθηκε η πληρωμή της παράνομη από την Επίτροπο και τελικά πληρώθηκε με διαταγή πληρωμής και άλλα.
4. Το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, που επικαλείστε σαν θέμα, πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι επί των ημερών μας ξεκίνησε η επέκταση των 10.000.000,00€. Όσο για την διοικητική ρύθμιση που έγινε σχετικά με τη διοίκηση, είναι γνωστό πως ήμασταν αντίθετοι και αγωνιστήκαμε. Γι’ αυτό και η φθηνή εκμετάλλευση της αγωνίας του κόσμου γύρω από το Νοσοκομείο με πολιτικές σκοπιμότητες έχει και τα όρια της. Φτάνει πια ο τόσος πόνος. Ο σκοπός σας έχει επιτευχθεί. Τώρα μένει να δούμε το ενδιαφέρον σας και στη συνέχεια.
5. Η ανακατασκευή μονάδας ημιαυτόνομης διαβίωσης και διημέρευσης ατόμων με ειδικές ανάγκες, αφού 8 χρόνια το ταλαιπωρήσατε χωρίς αποτέλεσμα εντάχθηκε αφού καταθέσαμε εμείς πρόταση για χρηματοδότηση και της μελέτης από το ΕΣΠΑ και του Έργου. Στο ΕΣΠΑ η πρόταση για την μελέτη έπρεπε να γίνει, όπως προβλέπεται από τη Νομοθεσία, βάσει προϋπολογισμού του έργου και των ειδικών μελετών όπως και στο Ν. 3316 και όχι με εκπτώσεις και ειδικές συμφωνίες. Έτσι εντάχθηκε αρχικά με προϋπολογισμό 387.000,00€ + ΦΠΑ, η πληρωμή όμως θα γίνει με απολογιστικούς πίνακες σαφώς φθηνότερα μετά από ελέγχους από τη Διαχειριστική Αρχή. Σας στέλνω αναλυτικά τα πινάκια εκτίμησης των αμοιβών (σχετικό 2).
Όσο για το ενδιαφέρον του εισαγγελέα θεωρώ ότι θα το κεντρίσουν οι απευθείας αναθέσεις μέσω ΑΝΔΕΠ, που ξεπερνούν συνολικά τα 2.000.000,00€ και θα δουν την δημοσιότητα μετά την αποδοχή αυτών των οφειλών από το Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει τον Ιούλιο.
Τέλος αναφέρεστε στην ΑΕΒΑΛ.
Έγινε Δημοτικό Συμβουλίο με πλήρη ανάλυση όλων των δεδομένων από επιτροπή που ορίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο με συμμετέχοντες και από τον δικό σας συνδυασμό και τα πορίσματα οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.
Εσείς ως Δήμαρχος ήσασταν ο κύριος υπεύθυνος, αυτής της κατάστασης γιατί αφήσατε να εξελιχθεί και δεν προστατέψατε τον Δήμο.
Κάποτε πρέπει να καταλάβετε ότι ο Δήμαρχος έχει την πολιτική ευθύνη για κάθε αρνητικό φαινόμενο της θητείας του και ότι η άποψη: «Φταίνε οι άλλοι, εγώ δεν ήξερα τίποτε» δεν γίνεται αποδεκτή ούτε στην κοινή γνώμη, ούτε στη δικαιοσύνη.
Κλείνοντας πρέπει να σας υπενθυμίσω τα γεγονότα της πράξης εφαρμογής της Επέκτασης του σχεδίου Πόλης της Πτολεμαΐδας, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η δική σας επιλογή να συνάψετε προγραμματική σύμβαση με τη Νομαρχία, τον Δήμο και την ΑΝΔΕΠ, η οποία δεν πληρούσε καμία νόμιμη προϋπόθεση και η Επίτροπος, όταν εμείς εξασφαλίσαμε και τα χρήματα που αναλογούσαν στην Περιφέρεια, δεν μπορούσε να τα πληρώσει γιατί η σύμβαση δεν ήταν νόμιμη.
Επιπροσθέτως, υπήρχε θέμα στη συνέχεια με τον Μελετητή, διότι η απ’ ευθείας ανάθεση σε αυτόν, μελέτη ύψους 400.000,00€ και πλέον, δεν πληρούσε τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες και ο ορκωτός λογιστής θα είχε πρόβλημα πληρωμής, ακόμα κι αν λυνόταν το πρώτο σκέλος. (συνημμένο 3,έκθεση ορκωτών).
Ίσως η διαδικασία των δικαστηρίων δώσει τη λύση, στην οποία θα οδηγηθούμε αναγκαστικά, αφού εξαντλήσαμε κάθε άλλη επιλογή.
Όμως εσείς και οι εμπλεκόμενοι επί θητείας σας αντί να απολογηθείτε για την τεράστια ταλαιπωρία στην οποία οδηγήσατε την πόλη και εμάς ως Δημοτική Αρχή, μας ρωτάτε τι κάναμε 3,5 χρόνια.
Η απάντηση είναι ότι τόσο σε αυτό το θέμα όσο και σε πολλά άλλα προσπαθούσαμε να βγάλουμε το κάρο από τη λάσπη που βρισκόταν και δυστυχώς παρέσυρε και εμάς σε αδιέξοδα και πολύ φοβάμαι και την επόμενη Δημοτική Αρχή.



Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥ
Από το Blogger.