Header Ads

Προσφυγή στο ΣτΕ 5 κατά της πώλησης του ΑΔΜΗΕ

"Φρένο" στην πώληση του 66% των υποδομών και των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση επιχειρούν να βάλουν πέντε σωματεία εργαζομένων στη ΔΕΗ με σχετική προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δεδομένου ότι περιουσία των ασφαλισμένων της επιχείρησης είναι ενσωματωμένη στον όμιλο ΔΕΗ.


Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι (Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού ΔΕΗ, Σύλλογος Εργαζομένων Σταθμών Παραγωγής ΔΕΗ Χανίων, Σύλλογος Εργαζομένων ΑΔΜΗΕ και Σωματείο Ορυχείων Σταθμών -ΣΟΣ) ζητούν να κριθεί ο διαγωνισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη για την εκποίηση του ΑΔΜΗΕ αντισυνταγματικός, παράνομος και αντίθετος προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Δεδομένου ότι από τον Ιούλιο 1999 η περιουσία του ασφαλιστικού φορέα εργαζομένων - συνταξιούχων ενσωματώθηκε στην περιουσία της ΔΕΗ και το κράτος αναγνώρισε πλήρως τις υποχρεώσεις της επιχείρησης προς τους ασφαλισμένους αυτούς, η πώληση του ΑΔΜΗΕ, στην οποία περιλαμβάνονται και περιουσιακά διακαιώματα των ασφαλισμένων, παραβιάζει την απαιτούμενη προστασία της περιουσίας (περιλαμβάνονται αποδοχές, συντάξεις κ.λπ.).

Όπως τονίζουν δεν έχει γίνει αναλογιστική μελέτη προκειμένου να αποτυπωθεί το μέγεθος της ασφαλιστικής περιουσίας των εργαζομένων - συνταξιούχων στη ΔΕΗ, η οποία είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ Α.Ε. και των θυγατρικών της.

Στο μεταξύ σήμερα εκδικάζεται στο ΣτΕ και η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ σημαντικών δημόσιων περιουσιακών στοιχείων όπως η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ κ.λπ.


avgi.gr
Από το Blogger.