Header Ads

Γ. Ζεμπιλιάδου: Έργα βιτρίνας και εγκαίνια μισών έργων είδαμε μόνο από τον κ. Δακή!

«Πριν από δύο μήνες περίπου, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης προέβαλαν μια “μεγάλη” είδηση.
Στο δρόμο Κοζάνης- Σερβίων είχε ασφαλτοστρωθεί ένα τμήμα του, λίγο πριν το Βαθύλακο. Γι΄ αυτό το… μέγα γεγονός προσέτρεξαν για τις καθιερωμένες δηλώσεις ένας Περιφερειάρχης (ο Γιώργος Δακής) και δύο αντιπεριφερειάρχες (ο Γιάννης Σόκουτης και ο Γιώργος Σβώλης).

Το συνολικό μήκος του δρόμου που ασφαλτοστρώθηκε ήταν 1.800 μέτρα. Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν ασφαλτοστρωνόταν το σύνολο του δρόμου;
Πιθανόν τότε να προσέτρεχε όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο και να είχε κηρυχθεί τριήμερος εορτασμός, σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας!
Θα μπορούσε να είναι αστείο αν δεν ήταν τραγικό, γιατί αυτό δεν αφορά μόνο τα Σέρβια. Δυστυχώς σε μια Περιφέρεια που ακόμα έχει αναξιοποίητα («αναπορρόφητα στην στριφνή γλώσσα του ΕΣΠΑ και των ΚΠΣ) 250 εκ ευρώ, δηλαδή είναι ακόμη στη μέση ενός προγράμματος που κλείνει σε 1,5 χρόνο, να είναι μισοτελειωμένα όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, της Περιφέρειας, μισός κάθετος, μισά φράγματα και αρδευτικά, ανύπαρκτο το Πανεπιστήμιο, και πάει λέγοντας».
Έτσι ξεκίνησε τη σημερινή της ομιλία στα Σέρβια η επικεφαλής του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ και υποψήφια Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεωργία Ζεμπιλιάδου, η οποία παρουσίασε το σχέδιο της για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής.
Ένα σχέδιο που καλύπτει όλους τους τομείς της πραγματικής οικονομίας της περιοχής, που είναι
Ο πρωτογενής τομέας
Η αγροτική ανάπτυξη
Τα μάρμαρα
Η μεταποίηση
Το εμπόριο και οι υπηρεσίες
(σ. σ. το πλήρες κείμενο της ομιλίας θα σταλεί λίγο αργότερα με νεώτερο δελτίο τύπου).
Κλείνοντας την ομιλία της η κ. Ζεμπιλιάδου υπογράμμισε ότι: «Σπάνια μιλώ για τους συνυποψηφίους μου. Τους τιμώ όλους γιατί είναι δύσκολη εποχή για να εκτίθεται κάποιος. Δεν μπορώ όμως να μην κάνω μια επισήμανση.
Όλοι ζητάνε την ψήφο σας αλλά όταν μιλάνε για ευθύνη για όσα δεν έγιναν λένε ότι έφταιγαν οι άλλοι. Τότε γιατί ζητάνε και πάλι την ψήφο σας;
Για να στρογγυλοκάθονται άλλα 5 χρόνια και να μας πούνε ξανά ότι κάποιοι άλλοι φταίνε. Η κρίση, η κυβέρνηση, το υπουργείο, και γενικά οι άλλοι; Τότε αυτοί τι κάνουν;
Διαπιστώνουν απλά την κακή κατάσταση; Ναι, αλλά όλα αυτά είναι χαμένες θέσεις εργασίας, είναι επιχειρήσεις που κλείνουν, είναι άνθρωποι που ξενιτεύονται.
Η πρώτη λέξη που μου ήρθε στο μυαλό όταν πήρα την απόφαση να κατέβω στις εκλογές ήταν η λέξη ΕΛΠΙΔΑ. ΕΛΠΙΔΑ ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ. Το πιστεύω βαθιά γι αυτό μπήκα μπροστά σ΄ αυτόν τον αγώνα. Πιστεύουμε ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ γιατί ξέρουμε καλά πως πατάει πάνω σε δύο λέξεις με ουσιαστικό περιεχόμενο. Την ΕΥΘΥΝΗ και το ΣΧΕΔΙΟ. Το σχέδιο το έχουμε και από σας ζητάμε να μας δώσετε με την ψήφο σας την ευθύνη να το εφαρμόσουμε. Και είμαι σίγουρη πως θα μας τη δώσετε με μια μεγάλη νίκη την Κυριακή».
Από το Blogger.