Header Ads

«Όλοι μαζί στην ανατροπή για την Εορδαία του Αύριο»

Σε μία πολυπληθή, γεμάτη παλμό συγκέντρωση και με μία εμπεριστατωμένη με θέσεις και επιχειρήματα ομιλία, ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Ζαραφίδης, έδωσε το σύνθημα για την ανατροπή στην Εορδαία.

Σε μία επεισοδιακή ομιλία, στο μέσο της οποίας σημειώθηκε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αλλά δεν στάθηκε ικανή να διαλύσει την συγκέντρωση (η ομιλία και η παρουσίαση υποψηφίων συνεχίστηκαν με φακούς και ντουντούκα), ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα της Εορδαίας και άσκησε δριμεία κριτική στους αντίπαλους συνδυασμούς.


Ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε στην κρίση, την διάλυση της κοινωνίας από τα μνημόνια και τις επιπτώσεις της στην Εορδαία που απειλείται με αφανισμό, στην παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση, την τηλεθέρμανση, την ΑΕΒΑΛ, την ΔΕΗ τις τοπικές κοινότητες, τα εμπορικά καταστήματα, τα έργα ανάπλασης, τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών και τα συντριπτικά ποσοστά της ανεργίας που σημειώνονται.

Επίσης αναφέρθηκε, σε ζητήματα πολιτισμού και κοινωνίας, στα νεκροταφεία, τον οικισμό των τσιγγάνων, το κυνοκομείο, την αλληλεγγύη και τις αναξιοποίητες ευκαιρίες, από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Παραθέτουμε όλη την ομιλία του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ» ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΊΟΥ Δημάρχου Δημήτρη Ζαραφίδη.





ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΑΡΑΦΙΔΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 14/5

ΕΙΣΑΓΩΓΗ:

Αγαπητοί συμπολίτες, φίλοι και φίλες,

Σε λίγες μέρες προσερχόμαστε στις κάλπες, στις 18 Μαΐου. Αυτή τη φορά η πολιτική συγκυρία αλλάζει εκ των πραγμάτων τη θεματολογία και των δημοτικών εκλογών. Δεν είναι όπως τις προηγούμενες φορές. Επιβάλλεται να λάβουμε υπόψη όλα αυτά που έγιναν τα τέσσερα αυτά χρόνια. Αν δε γίνει αυτό, θα κοροϊδέψουμε τους εαυτούς μας και θα στρουθοκαμηλίσουμε.



Α.ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ



Πέρασαν τέσσερα χρόνια και πλέον που στη χώρα μας εφαρμόστηκε ό,τι χειρότερο, ό,τι πιο απάνθρωπο από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Ανθρωπιστική καταστροφή.

Γίναμε πειραματόζωο. Σόκ και δέος για την εφαρμογή της λιτότητας. Σήμερα διαβάζουμε στο διαδίκτυο ότι ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε έλεγε στον αντίστοιχο του Αμερικάνο Γκάιντε ότι η Ελλάδα έπρεπε να τιμωρηθεί και να βγει από το Ευρώ, για να παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι.

Επιβλήθηκαν δύο μνημόνια προκειμένου να δανειστεί η χώρα.

Το χρέος έφτασε στα ύψη:320 δις ευρώ

Το ΑΕΠ έπεσε: 190 δις Ευρώ

Και έτσι το χρέος όχι απλά δεν είναι βιώσιμο: 170%

Και συνεχίζουν. Δεν υπάρχει πρόταση από τους Γερμανούς και τις Βρυξέλλες ή μη μόνον το 3ο μνημόνιο( 15 δις ευρώ)

Δε συζητούν καθόλου τη ρύθμιση χρέους, με ρήτρα ανάπτυξης, όπως συνέβη το 1953 στη Γερμανία.

Το τελευταίο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε με 850 διατάξεις αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές θα γίνει μεσοπρόθεσμο, στο οποίο προβλέπονται:

- Νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων

- Νέες απολύσεις στο Δημόσιο για άλλη μία τριετία 2015- 2018, προκειμένου να καλυφτεί το δημοσιονομικό κενό των 8 δις ευρώ

- Τα υπόλοιπα 8,3 δις ευρώ που αποτελούν την τελευταία δόση θα δοθούν σπαστά: κάθε φορά από 1 δις, μέθοδος της σταγόνας, που κάθε φορά θα συνοδεύεται από νέα μέτρα, που θα φέρνουν επιπρόσθετη δυστυχία σε όλους μας.

- Η ανεργία στο 30% και στους νέους στο 60%, 1,5 εκατομμύρια άνεργοι

- Η φτώχεια πλήττει σχεδόν τους μισούς Έλληνες, και ένα σημαντικό κομμάτι είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας.

- Απολύσεις παντού, σε εφαρμογή των μνημονιακών εντολών της Τρόικα, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

- Κλείνουν επιχειρήσεις, δεν υπάρχει ρευστότητα

- Όλα τα πήραν οι Τράπεζες

- Αυτά τα 4 χρόνια οι κυβερνήσεις των Μνημονίων έθαψαν τη χώρα και ιδιαίτερα τα 2 τελευταία χρόνια. Σαμαράς και Βενιζέλος έριξαν το καράβι της χώρας στα βράχια και πέταξαν το λαό μας στον Καιάδα. Δεν τους ενδιαφέρει ποιος ζει και ποιος πεθαίνει.

- Στέρησαν το χαμόγελο από τα χείλη όλων των Ελλήνων

- Χάθηκαν τα όνειρα και στη θέση της πλέον υπάρχουν μόνο εφιάλτες.

- Το κοινωνικό σύστημα αποδομείται συστηματικά σε θέματα Υγείας και Πρόνοιας, συρρίκνωση Νοσοκομείων και κλινικών

- Τα ασφαλιστικά ταμεία οδηγούνται σε κατάρρευση, αυξάνονται με καλπάζοντα ρυθμό οι ανασφάλιστοι.

- Απειλούνται οικογένειες να χάσουν τα σπίτια τους από τα χρέη δανείων με πλειστηριασμούς.

- Όλα αυτά, όπως καταλαβαίνετε, προσθέτουν επιπλέον ευθύνες και βάρη στην Τοπική αυτοδιοίκηση, που είναι το πρώτο κύτταρο της Δημοκρατίας., από την οποία έκοψαν πόρους απέλυσαν προσωπικό.

- Ο κάθε δήμος και εν προκειμένω ο Δήμος μας πρέπει να απλώσει μια ομπρέλα προστασίας σε όλες τις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν , όπως προανέφερα, να χάσουν τα σπίτια τους, να μη μπορούν να νοσηλευτούν,. Εμείς θα το κάνουμε. Δεν θα επιτρέψουμε να ξεσπιτωθούν άνθρωποι.

- Πέραν όλων αυτών, έρχονται για την Πτολεμαΐδα και οι σκληρές αποφάσεις για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ( δίκτυα, μικρή ΔΕΗ), που θα σκορπίσουν τον όλεθρο στην περιοχή μας.

- Μπροστά σε όλα αυτά, αλλάζει τελείως το τοπίο για το δήμο μας. Χρειαζόμαστε έναν Δήμο αγωνιστικό, διεκδικητικό, έναν Δήμο να ανατρέψει αυτήν την κατάσταση, για να πάρει η Πτολεμαΐδα και η Εορδαία αυτά που συνεχώς χάνει.



Β. ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ



1. ΑΝΕΡΓΙΑ – ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ- ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Το μεγάλο πρόβλημα, όπως και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι η Ανεργία και ιδιαίτερα των Νέων. Πού πρέπει να στοχεύσουμε:

-στη ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια, δε γίνονται προσλήψεις, ο κόσμος φεύγει σε σύνταξη, τρομαγμένος. Έτσι, λοιπόν, προέκυψαν πάνω από 1000 θέσεις μόνιμου προσωπικού, που συστηματικά η Κυβέρνηση απαγορεύει να γίνουν. Αυτό είναι εντελώς καταστροφικό για το κράτος, την επιχείρηση και την περιοχή μας. Αντί αυτών, έχουμε 8μηνα,και 2μηνα, απασχόληση σε εργολάβους με 400 ευρώ το μήνα. Πρέπει να διεκδικήσουμε σθεναρά το να γίνουν αυτές οι προσλήψεις. Υπολειτουργούν τα Ορυχεία και οι Σταθμοί. Ο Δήμος μας πρέπει να πιέσει, μαζί με τους φορείς και τα συνδικάτα. Να παρακινήσει τους Πολίτες και ειδικά τους Νέους, είτε είναι επιστήμονες, είτε είναι εγρατοτεχνικό προσωπικό, απόφοιτοι των Πολυτεχνικών σχολών, ΤΕΙ, Τεχνικών σχολών, Γεωλόγοι, Οικονομολόγοι.

- Τα παιδιά μας είναι άνεργα και ξενιτεύονται, φεύγουν τα καλύτερα μυαλά στο Εξωτερικό, οι γονείς τα ξεπροβοδίζουν στα αεροδρόμια, και μέσα στις αποσκευές τους έχουν τα πτυχία τους.

- Η πόλη μας χρειάζεται ένα κίνημα Ανέργων. Εμείς, όταν γίνουμε Δημοτική Αρχή, θα πρωτοστατήσουμε για τη δημιουργία αυτού του Κινήματος. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δε θα μας χαρίσει κανείς τίποτα. Και ειδικά οι νέοι. ‘ότι κατακτήσουμε, θα είναι με μεγάλους αγώνες. Για αυτό χρειάζεται αφύπνιση και συμμετοχή. Δεν τάζουμε θέσεις εργασίας. Σας καλούμε σε μεγάλους αγώνες διεκδίκησης.

Ο Λαός της περιοχής μας, πρέπει να σηκωθεί από τον καναπέ, να πατήσει στα πόδια του γερά, να ορθώσει το ανάστημα του, να ανοίξει τα φτερά του, να αγωνιστεί σκληρά ενάντια σε αυτούς που μας έκαναν τη ζωή συντρίμμια.

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ.

Δε θα προσμετρήσουν και την Πτολεμαΐδα που καθημερινά καταστρέφεται, σε αυτούς που αποδέχονται τα τεκταινόμενα τους.

Πρι από την κρίση τα χρήματα που έπεφταν στο Λεκανοπέδιο από τους μισθούς της ΔΕΗ ήταν 500 εκατ. Ευρώ ετησίως, Σήμερα με τις μειώσεις μισθών, τη μείωση του προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης και το εμπάργκο στις προσλήψεις, αυτό το νούμερο έπεσε σχεδόν στη μέση. Γι αυτό κλείνουν τα μαγαζιά της πόλης. Αν γίνει δε και η σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τα πράγματα θα χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο. Εμείς, η Δημοτική Κίνηση Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας ήμασταν αυτοί που εδώ και 6 μήνες σηκώσαμε το θέμα της ΔΕΗ ψηλά. Πρωτοστατήσαμε για να συντονιστούν φορείς. Προσωπικά μίλησα σε κανάλια, έδωσα συνέντευξη στον τοπικό τύπο. Παραβρέθηκα σε 2 Περιφερειακά συμβούλια. Στην Κοζάνη στις 24/12 για τα δίκτυα ΑΔΜΗΕ πήρα το λόγο και μίλησα. Απόντες οι κ. Βρυζίδου και Ο κ. Ζαμανίδης.

Μην τους πιστέψετε ότι και να σας πούνε αύριο ή μεθαύριο. Θα σας πούνε ψέματα, η κουλτούρα τους και η πολιτική τους στόφα δεν είναι για τόσο δύσκολα θέματα, αυτοί είναι για άλλου είδους πράγματα. Αποφεύγουν τις συγκρούσεις, πηγαίνουν μόνο στα εύκολα. Εμείς λοιπόν, όταν θα γίνουμε Δημοτική Αρχή οα πούμε το ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ σε αυτούς που θέλουν να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ, και θα αγωνιστούμε να μην περάσουν τα σχέδια για τη ΔΕΗ.

ΟΠΑ και ΑΗΣ Αμυνταίου- 1000 θέσεις εργασίας, όπου οι μισές και παραπάνω είναι στην Πτολεμαΐδα.

- Το ζήτημα των Μετεγκαταστάσεων, που θα έδινε θέσεις εργασίας και στον τομέα της Οικοδομής.( Κόμανος, Μαυροπηγή). Σε ότι αφορά τη Μαυροπηγή είμαστε υπέρ της άποψης της πλειοψηφίας των κατοίκων για τη μετεγκατάσταση στην περιοχή δίπλα στο χωριό.

- Άμεση αξιοποίηση των εκτάσεων που θα προκύπτουν από αποκατάσταση εδαφών.

- Ο νέος δρόμος Πτολεμαΐδας- Κοζάνης.





Β. 5Η ΜΟΝΑΔΑ

-2.500 άτομα θα απασχοληθούν κατά την 5ετή διάρκεια κατασκευής της

-250 άτομα στη μόνιμη λειτουργία.

- Περιβαλλοντική βελτίωση για την Περιοχή

- Μεγάλος συντελεστής απόδοσης

-Εξασφάλιση θέσεων εργασίας στα αντίστοιχα Ορυχεία που θα τροφοδοτούν(Μαυροπηγή και Ποντοκώμη)

- Τηλεθέρμανση για την Πτολεμαΐδα, Δυνατότητα τροφοδοσίας για την Ανατολική Εορδαία.



Γ. ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ (ΔΕΤΗΠ)

- ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΣΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην 4ετία που πέρασε, δεν έγινε τίποτα.

- Δεν υπάρχει σχεδιασμός, με τεχνικο- οικονομικές μελέτες.

- Ακόμα και η εξαγγελία προ 6μήνου για τη σύνδεση του Οικισμού Καρδιάς και Εργατικών Κατοικιών τίθεται σε αμφισβήτηση. Τα ΕΣΠΑ έχουν κοπεί από τον Χατζηδάκη κατ εντολή της ΤΡΟΙΚΑ.

- Περδίκας, Εργατικές Κατοικίες, Προάστειο, Ασβεστόπετρα- άμεση σύνδεση με την Τηλεθέρμανση.

- Και πρέπει για ασφαλή τροφοδοσία να αρχίσουμε να συζητάμε τη διασύνδεση των δικτύων με Αμύνταιο και Φλώρινα.

- Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται ένα μεγάλο Πρότζεκτ για να μην μας αιφνιδιάσουν οι εξελίξεις , αλλά και για την προώθηση καινοτόμων δράσεων(θερμοκήπια, Βιομάζα)



Δ. ΔΕΥΑΠ.

- Δεν μπορεί να σηκώσει το φορτίο των έργων των δικτύων αποχέτευσης των χωριών και της σύνδεσης της με τον Βιολογικό της Πτολεμαΐδας με αντίστοιχη αναβάθμιση. Αυτά τα έργα είναι μεγάλων προϋπολογισμών με ΦΠΑ. Τα έργα πρέπει να υλοποιηθούν από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.. Να γίνει Μελέτη, Ανάθεση , Εκτέλεση και να παραδοθούν για χρήση στη ΔΕΥΑΠ.

- Δεν έγινε κανένας σχεδιασμός. Το μόνο που έγινε ήταν η προεκλογική εξαγγελία προ 2μήνου από τον κ. Δακή για έργα 20-30 εκ. Ευρώ για την αποχέτευση. Μιλάμε για καθαρή Κοροϊδία.

- Η ΔΕΥΑΠ πληρώνει την εξόφληση 2 υποθέσεων από 50000 Ευρώ το μήνα έκαστος.

- Δάνειο 6 εκ. Ευρώ που πήρε η ίδια, αλλά στο τέλος πήγε για κάλυψη άλλων αναγκών του Δήμου.

- Η δεύτερη περίπτωση αφορά οφειλές της ΔΕΗ από το 2011 και μετά

Συμπέρασμα και οι 2 δημοτικές επιχειρήσεις ΔΕΥΑΠ- ΔΕΤΗΠ προχωρούν σε δύσβατους δρόμους.



Ε. ΑΕΒΑΛ- ΒΙΟΠΑ



Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αξιοποίηση.

-Μας είχαν πει για διαμετακομιστικό κέντρο

- για θερμοκήπια.

-για την κατασκευή ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Τουλάχιστον να προβάλλουμε την ιστορία της Πόλης μας. Αντικειμενικά η ΑΕΒΑΛ αποτελεί πλέον εδώ και 20 χρόνια ένα κουφάρι από μια Βιομηχανική Δραστηριότητα. Πρέπει να το δείχνουμε στους επισκέπτες στα πλαίσια του Βιομηχανικού Τουρισμού, σε σχέση με τη ΔΕΗ. Γιατί αργότερα θα έρθουν και άλλα παρόμοια φαινόμενα. Θα κλείσει ο ΑΗΣ Πτολεμαΐδας. Όλα αυτά θα αποτελούν την Ιστορία του Τόπου μας.







ΣΤ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ



Υπάρχει στασιμότητα μεγάλη. Δεν αξιοποιήθηκαν οι δυνατότητες μας, όπως Βιομηχανικός Τουρισμός, το Μουσείο της Πτολεμαΐδας, ο απολιθωμένος ελέφαντας στον Περδίκα, τα αποκαταστημένα εδάφη, η διεκδίκηση για τη δημιουργία Μουσείου Λιγνίτη.



Ζ. ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ



-ολοκλήρωση φραγμάτων σε Εορδαία και Μεσόβουνο

-αξιοποίηση του φράγματος Περδίκκα, τουριστικά και για άρδευση.



Η. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΕΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΔΕΗ



Διεθνής εμπειρία, για ψυχαγωγία, άθληση, επισκέψεις τουριστών, αγροτική αξιοποίηση, οπωρώνες, θερμοκήπια.





ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΩΝ- ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΗ



1. Περιοχή Νότιας εισόδου- Αγροκήπιο

- Διοικητήριο- υπερβολική καθυστέρηση

- -Πάρκο έκτακτων αναγκών

2. Στρατόπεδο (κάποτε λέγανε για εμποροπανήγυρη)

3. Οικοτροφείο- αξιοποίηση

4. Στάδιο- αγώνες στίβου

5. Κουρί- ξεράθηκαν τα πάντα. Δεν αξιοποιήθηκε η γεώτρηση που έκανε η ΔΕΗ.

6. Πολύκεντρο. Τα χρόνια περνούν και λειτούργει το ισόγειο με 2-3 μαγαζί και ΔΕΤΗΠ. Το υπόγειο γκαράζ γεμάτο νερό.

7. Ο χώρος δίπλα από το Μνημείο της ΔΕΗ παραμένει αναξιοποίητο

8. Αξιοποίηση υποδομών δημαρχείων καποδιστριακών δήμων, ως Πνευματικά Κέντρα.







ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ



-Π’ΕΡΑ ΑΠΌ ΑΤΑ ΣΥΣΤΉΜΑΤΑ ΑΠΟΧΕΤΕΎΣΕΩΝ ΤΩΝ Χωριών

-10 ΕΚΑΤ. Ευρώ Υποδομές Κομάνου

-4 εκατ. Ευρώ ανάπλαση εισόδων σε 4 χωριά

- προσλήψεις σε 5μηνα(ΕΣΠΑ- ΟΑΕΔ) και δίμηνα.

-είχανε πει ( ο κ Δακής) ότι θα τελειώσει ο δρόμος της Δυτικής Εορδαίας.

Με όλα αυτά φυσικά νομίζουν ότι θα μας κοροϊδέψουν.

Για τον καταυλισμό των Τσιγγάνων δεν ενδιαφέρθηκα. Εκεί ζουν 300 άτομα σε άθλιε συνθήκες. Εν έτη 2014 εδώ και δέκα χρόνια υπάρχουν αυτοί οι δυστυχείς άνθρωποι. Δεν περιγράφεται με λόγια αυτή η κατάσταση. Είναι κυριολεκτικά πεταμένοι σε μια χωματερή. Αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ για την πόλη μας.

- Άμεσα πρέπει να γίνει ασφαλτόστρωση δρόμων, είναι γεμάτο λακκούβες, να βρούμε σπίτια λυόμενα που δίνουν σε σεισμοπαθείς, τουαλέτες και νερό.





ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ



Δεν υπάρχει καμία ευαισθησία.

Υπάρχει γεώτρηση πολλών ετών που δεν αξιοποιείται. Πρέπει να βρεθούν χρήματα για τις στειρώσεις των Ζώων. Υπάρχουν μόνο εθελοντές, χρειάζονται βοήθεια, πρέπει ο δήμος με δικό του προσωπικό να φροντίσει τα αδέσποτα.



ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ

Πονεμένη ιστορία. Δεν έχει δοθεί λύση.



ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΜΑΣ

1. Η κα Βρυζίδου, η οποία δοκιμάστηκε. Ο δήμος Εορδαίας, ο 2ος σε μέγεθος δήμος της Δυτικής Μακεδονίας έχει άλλες απαιτήσεις από έναν δήμο έκτασης 5 χωριών όπως το Μουρίκι. Η Σημερινή δημοτική Αρχή δε διεκδίκησε, δε συγκρούστηκε, απέτυχε.

Η Εορδαία έχασε αρκετά. Υποβάθμιση Νοσοκομείου, Υπηρεσίες που μεταφέρθηκαν στην Κοζάνη. ΤΕΒΕ, ΕΦΟΡΙΑ.

2. Ο κ. Ζαμανίδης ήταν 8 χρόνια δήμαρχος Αγ. Παρασκευής. Είχε εκλεγεί με το χρίσμα της ΝΔ.

Υπήρξε πρόεδρος της ΤΕΑΚ- Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ με την υποστήριξη της ΝΔ. Ήταν συνεργάτης του Λεούση και του Δακή. Με λίγα λόγια ανήκει στον πολιτικό χώρο της ΝΔ που εδώ και 2 χρόνια καταστρέφουν τη χώρα με την πολιτική τους.

Και έρχεται ο κ. Ζαμανίδης να εμφανιστεί ως λευκή Περιστερά.

Φόρεσε τον μανδύα του Ανεξάρτητου και Απολίτικου και Αντιμνημονιακού.

Τον περιστοιχίζουν κάποια ξεθωριασμένα πολιτικά πρόσωπα. όλοι αυτοί δεν έχουν σχέση με αγώνες. Είναι με τις δυνάμεις των μνημονίων. η συγκολλητική ουσία που τους ενώνει, είναι η προώθηση των ματαιόδοξων ιδιοτελών στοχεύσεων τους.

Ο κόσμος τους βαρέθηκε. Τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα εδώ και τόσα χρόνια. Επιτέλους η Πτολεμαΐδα χρειάζεται την ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Λαέ της Πτολεμαΐδας σήμερα σου δίνεται η ευκαιρία. για 1η φορά 40 χρόνια μετα την μεταπολίτευση κατεβαίνει Δημοτικό Σχήμα με τα δικά μας πολιτικά χαρακτηριστικά. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ.

Το Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας είναι η δημοτική κίνηση που συσπειρώνει όλες τις αριστερές Ριζοσπαστικές και Προοδευτικές Δυνάμεις.

Αλλά και όλους τους Πολίτες σε όλο το πολιτικό φάσμα που έχουν αντιληφθεί τι γίνεται και δεν τρώνε κουτόχορτο, δεν είναι λωτοφάγοι και θα μετατρέψουν την αγανάκτηση σε θετική ψήφο για αλλαγή πορείας. Λογικές του στυλ: βάζει ο θείος μου ή ο ανιψιός μου απορρίπτονται. Σκεφτείτε τον εαυτό σας και τις οικογένειες σας



Από το Blogger.