Header Ads

Επίσκεψη Ζαραφίδη στη Βλάστη

Την Κυριακή 11/5/14 κλιμάκιο της Δημοτικής Κίνησης "Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας" με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Δημήτρη Ζαραφίδη επισκέφτηκαν τη Βλάστη, όπου παρόντες ήταν και οι τοπικοί υποψήφιοι.



Τέθηκαν ζητήματα για την τουριστική προβολή της Βλάστης από την πλευρά του δήμου, αναφέρθηκαν σε προβλήματα μη ύπαρξης συγκοινωνίας, την απουσία αστικών λεωφορείων, καθώς υπάρχουν μόνο για λίγους μήνες μετακινήσεις από τα ΚΤΕΛ, πράγμα που δυσχεραίνει την εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Η τουριστική προβολή πρέπει να συνδυαστεί με τον βιομηχανικό τουρισμό που συνδέεται με τη ΔΕΗ, το μουσείο της Πτολεμαΐδας, το μουσείο απολιθωμένου ελέφαντα στον Περδίκα, καθώς και της αξιοποίησης των αποκατεστημένων εδαφών της ΔΕΗ.

Με αποκορύφωμα τις εκδηλώσεις που γίνονται τον Ιούνιο στη Βλάστη, πρέπει να προωθηθούν τα τοπικά προϊόντα και η λαϊκή τέχνη.

Η Βλάστη θα πρέπει να αποτελεί για την Πτολεμαΐδα το λίκνο της πολιτιστικής παράδοσης που θα προσελκύει όχι μόνο ξένους τουρίστες, άλλα και τους ίδιους τους πολίτες της Εορδαίας είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Δημήτρης Ζαραφίδης.
Από το Blogger.