Header Ads

Απάντηση Ζαραφίδη στο Σωματείο Γονέων με τρια παιδιά

ΠΡΟΣ :ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ





Αξιότιμη κυρία Πρόεδρος

Η Δημοτική Κίνηση ¨Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας¨ και ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Ζαραφίδης ξεκίνησαν έναν έντιμο προεκλογικό αγώνα με στόχο την ανατροπή στον Δήμο Εορδαίας.

Ο κοινωνικός και οικονομικός κατήφορος της χώρας και ειδικά της Εορδαίας πρέπει να σταματήσει.

Η ανθρωπιστική καταστροφή στην χώρα μας, παρέσυρε στην δίνη της, ευπαθείς ομάδες πληθυσμού διέλυσε κάθε ελπίδα για το μέλλον εκατομμυρίων Ελλήνων.

Αντιμέτωπη καθημερινά με την πλήρη πολιτική αδιαφορία της κυβέρνησης βρίσκεται η τρίτεκνη οικογένεια της χώρας, καθώς ακόμη και τα ελάχιστα έως ανύπαρκτα υποστηρικτικά μέτρα που είχαν ληφθεί τα τελευταία χρόνια είτε ανατράπηκαν, είτε άλλα σχεδιάζεται να ανατραπούν κι άλλα δεν εφαρμόζονται.

Με τα τελευταία δημογραφικά αναλυτικά αποτελέσματα του 2011, η Ελλάδα στο τέλος της δεκαετίας, θα φτάσει στα επίπεδα του 1970 να αριθμεί μόλις 8 εκατομμύρια πολίτες. Μπροστά σε αυτή την αιμορραγική κατάσταση, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες – όπως είναι οι πολυμελείς οικογένειες , επιβαρύνονται από τους υπέρογκους φόρους και τις άδικες μειώσεις των αφορολόγητων ποσών.

Στο «βωμό» της άμεσης είσπραξης με κάθε μέσο και τρόπο, τα οικονομικά επιτελεία προβαίνουν σε πρωτοφανείς ισοπεδωτικές λεηλασίες, προκειμένου να αποκτήσουν έσοδα κυρίως από τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες, που αποτελούν και τον ευκολότερο στόχο.

Επίσης οι τρίτεκνες οικογένειες βρίσκονται στο μάτι του Κυκλώνα, καθώς σχεδιάζεται να κοπούν κοινωνικά επιδόματα και παροχές τους. Κάτι που αν συμβεί θα έχει τραγικά αποτέλεσμα για τη ζωή χιλιάδων πολιτών.

Όπως διαπιστώσατε και εσείς αυτήν την περίοδο, ο πολιτικός μας λόγος είναι μακριά από υποσχεσιολογίες, προεκλογικές παροχές και ταξίματα στον βωμό του προεκλογικού κέρδους.

H πάγια θέση μας είναι, ότι εμείς την Δημοτική Αρχή την εννοούμε ως ομπρέλα προστασίας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και θα κάνουμε τα πάντα για να σταματήσει η εξόντωση και η περιθωριοποίηση τους.

Θα είμαστε σε συνεχή επαφή με τον σύλλογο σας όπως και με άλλες κοινωνικές ομάδες και σύμμαχοι σας στην μάχη για την νομοθετική ρύθμιση των ζητημάτων σας απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Επίσης με την ευκαιρία αυτής της συνομιλίας θα θέλαμε να επισημάνουμε πως και την θέληση έχουμε και την πολιτική βούληση να δώσουμε λύση στο ζήτημα των Δημοτικών τιμολογίων και στην πρόσβαση της τρίτεκνης και πολύτεκνης οικογένειας σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό και την παιδεία.

Όσον αφορά τις δημοτικές επιχειρήσεις και το ζήτημα των κοινωνικών τιμολογίων, με βάση αξιοκρατικά και οικονομικά κριτήρια, έχει για εμάς μέγιστη σημασία, όπως και η παροχή όλων των κοινωνικών αγαθών στον πληττόμενο δήμο της Εορδαίας.

Και γι΄αυτό θα συμφωνήσουμε με τα δίκαια αιτήματα σας.

Το δρόμο έχουν δείξει αρκετοί θαρραλέοι Δήμοι στην χώρα που είχαν την πολιτική βούληση να ελαφρύνουν το βάρος από τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες.

Τέλος, επειδή με κατάπληξη παρακολουθούμε τις συμπεριφορές των προηγούμενων δημοτικών αρχών απέναντι σας, ειδικά στο ζήτημα της στέγασης του συλλόγου και στα σημεία διανομής τροφίμων που δεν εκπληρούν καν τους υγειονομικούς όρους σας επισημαίνουμε την κεντρική θέση που έχουμε σαν «ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ»:

«Σε μία περιοχή σαν την Εορδαία με δεκάδες κτιριακές υποδομές που βρίσκονται σε πλήρη εγκατάλειψη είναι αδιανόητο, συλλογικότητες, σύλλογοι, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, να μην έχουν στην διάθεσης χώρους για να λειτουργήσουν ουσιαστικά και να εκπληρώσουν το έργο τους».

Αυτό μπορούμε να υποσχεθούμε και μάλιστα μέσα στις άμεσες προτεραιότητες μας θα είναι η δημόσια διαβούλευση με όλες τις συλλογικότητες της Εορδαίας στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσεων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΡΑΦΙΔΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ



Σας επισυνάπτουμε την επιστολή από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ



Η επιστολή έχει σταλεί ηλεκτρονικά σε όλους τους υποψήφιους ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ της Εορδαίας και ελπίζουμε αν όχι σε μια συνάντηση μαζί τους, λόγω των πολλών υποχρεώσεων τους, τουλάχιστον σε μια απάντηση.

Οι απαντήσεις τους θα ανακοινωθούν: στη σελίδα μας στο 3teknoi-eordaias.blogspot.com & σύλλογος Τρίτεκνων Εορδαίας facebook ώστε τα μέλη μας να ξέρουν τις διαθέσεις τους και να μην είναι μόνο λόγια προεκλογικά.



Πτολ/δα 24/4/2014



Αξιότιμε υποψήφιε Δήμαρχε

Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε το 2005 με βασικό σκοπό τον αγώνα μας για την λήψη από την Πολιτεία σοβαρών και με προοπτική μέτρων για την αντιμετώπιση του οξύτατου δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Με αγώνα κατακτήσαμε αρκετές παροχές όμως δεν καταφέραμε να χαρακτηριστούμε πολύτεκνες οικογένειες και να αναγνωριστεί και η Τρίτεκνη μάνα ως πολύτεκνη ανεξάρτητα από την ηλικία των παιδιών. Εγγεγραμμένες στο σύλλογο είναι πάνω από 1000 οικογένειες του δήμου μας. Δυναμικά συνεχίζουμε τον αγώνα μας.

Πέραν του βασικού σκοπού, στόχοι του Συλλόγου μας επίσης είναι: η προστασία του θεσμού της οικογένειας, η πολιτιστική και πνευματική εξύψωση των μελών του και της νεολαίας ειδικότερα, η καλλιέργεια των εθνικών παραδόσεων, η παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα, κυρίως όμως η προσφορά σε αναξιοπαθούντα μέλη και η λήψη κάθε πρόσφορου μέτρου και απόφασης που αποσκοπεί στην εξύψωση του βιοτικού επιπέδου των οικογενειών με τρία (3) τέκνα και στην προαγωγή της ηθικής, κοινωνικής, οικονομικής και επαγγελματικής κατάστασης των μελών του συλλόγου και των οικογενειών τους.



Το Δημογραφικό, είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα μας. Τα τελευταία 20 χρόνια οι θάνατοι των Ελλήνων υπερτερούν από τις γεννήσεις.

Η επιβολή των εξαιρετικά χαμηλών εισοδηματικών κριτηρίων στην απονομή του πολυτεκνικού επιδόματος, είναι το τελευταίο, μέχρι στιγμής, μιας σειράς μέτρων αφαίρεσης δικαιωμάτων από τις πολυμελείς οικογένειες με τρία παιδιά, τα τελευταία τρία χρόνια.

Υπενθυμίζουμε ότι στην αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001, θεσπίστηκε με την παράγραφο 5 του άρθρου 21 ότι: «Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους».

Οι οικογένειες με τρία παιδιά, «επιδοτούν» την πατρίδα στη μάχη του δημογραφικού, «αιμοδοτούν» την ελληνική κοινωνία με νέους πολίτες, στηρίζουν το θεσμό της οικογένειας.

Είναι υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας να προχωρήσει επιτέλους στην εφαρμογή Δημογραφικής Πολιτικής, αφού αυτό επιτάσσουν οι απογοητευτικοί δείκτες γεννήσεων και η αναγκαιότητα για τη στήριξη των οικογενειών (το 32% των οικογενειών με τρία παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας).

Σε μια χώρα η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογεννητικότητας, η στήριξη της οικογένειας είναι επιβεβλημένη. Ζητάμε από σας, ως αυριανή Δημοτική Αρχή, να διερευνήσετε τη δυνατότητα για μείωση των δημοτικών τελών, της Δ.Ε.Υ.Α.Ε.και της Δ.Ε.ΤΗ.Π.

Δωρεάν φοίτηση στους παιδικούς σταθμούς, έκπτωση των διδάκτρων για τη συμμετοχή των τριτέκνων σε πολιτιστικές δράσεις και προγράμματα του Δήμου όπως το ωδείο, το κολυμβητήριο κλπ

Σε ζητήματα που αφορούν το Δήμο, να πράξει ότι είναι απολύτως απαραίτητο για να απολαμβάνουν κοινωνικές παροχές οι τρίτεκνοι.

Για τον τομέα της Κοινωνικής Προστασίας να περιλαμβάνονται και προτάσεις για δράσεις αλληλεγγύης στις ευπαθείς ομάδες και σε όσους έχουν ανάγκη της στήριξης του Δήμου.



Μερικές από τις προτάσεις μας :

- Να γίνονται προσλήψεις τριτέκνων σε χωριστό ποσοστό από τους πολυτέκνους.

- Να απαλλάσσονται οι τρίτεκνοι από τα Δημοτικά Τέλη με ετήσιο εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ. Πάνω από αυτό το εισόδημα να έχουν μείωση 50%.

- Έκπτωση 50% στο Τιμολόγιο Νερού

- Έκπτωση 50% στο Τιμολόγιο τηλεθέρμανσης.

- Μοριοδότηση τριτέκνων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου και φοίτηση Δωρεάν.

- Στα καλλιτεχνικά τμήματα 50% έκπτωση

- Στα αθλητικά τμήματα να απαλλάσσονται από την οικονομική συμμετοχή.



Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ

Βουνοτρυπίδου –Τσέλιου Αγγέλα
Από το Blogger.