Header Ads

Επίσκεψη στην ΔΕΗ του υποψήφιου Δήμαρχου Δημήτρη Ζαραφίδη

Την Πέμπτη 8/5/14, πολυπληθές κλιμάκιο της Δημοτικής Κίνησης «Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Δημήτρη Ζαραφίδη, επισκέφτηκε τον ΑΗΣ- Πτολεμαΐδας, το ΛΚΔΜ και το Ορυχείο Κύριου Πεδίου.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Ζαραφίδης είχε την ευκαιρία να συζητήσει, τόσο με τα διευθυντικά στελέχη και τους προϊστάμενους καθώς και με εργαζομένους συνεργείων και γραφείων τα θέματα της μεγάλης έλλειψης προσωπικού, λόγω συνεχούς συνταξιοδότησης και παγώματος των προσλήψεων.

Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε την τραγική κατάσταση στα Ορυχεία, όπου μόνο του το ΛΚΔΜ έχει άμεση ανάγκη τουλάχιστον από 600- 700 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Καθημερινά η δύναμη του προσωπικού μειώνεται και το σύστημα των μεγαλύτερου ενεργειακού κέντρου δεν μπορεί να στηρίζεται σε δίμηνα, σε οχτάμηνα και σε προσωπικό εργολάβων με μεροκάματα των 400 Ευρώ.
Μίλησε επίσης σε συγκεντρώσεις εργαζομένων και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της μικρής ΔΕΗ και της κατασκευής της 5ης Μονάδας Πτολεμαίδας και της δυνατότητας που θα δώσει για εκατοντάδες θέσεις εργασίας.


Είπε επίσης πως η λειτουργία της είναι συνυφασμένη με τη συνέχιση λειτουργίας των Ορυχείων Μαυροπηγής.
Ο Δημήτρης Ζαραφίδης κάλεσε τα στελέχη και τους εργαζομένους σε κοινό αγώνα με την τοπική κοινωνία και τους κάλεσε να στηρίξουν το ρεύμα Πολιτών Εορδαίας για να υπάρξει ανατροπή και να προχωρήσει η Εορδαία τόσο στην κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση όσο και στην δυναμική διεκδίκηση των απαιτούμενων προσλήψεων .
Τέλος τόνισε πως το ξεπούλημα της ΔΕΗ θα τραυματίσει θανάσιμα την Εορδαία η οποία απόδομείται και απαξιώνεται καθημερινά.
Το ίδιο απόγευμα ο υποψήφιος Δήμαρχος συνοδευόμενος από πολλούς υποψηφίους συμβούλους, περιόδευσαν στο πανηγύρι του Αγίου Χριστοφόρου και συνομίλησαν με τους πολίτες επεξηγώντας τις θέσεις της Δημοτικής κίνησης για τις κοινότητες και την μάχη που δώσει μαζί τους για να βγουν οι τοπικές κοινωνίες από την περιθωριοποίηση και την εγκατάλειψη.
Από το Blogger.