Header Ads

Συνδυασμός Ζαμανίδη: Τέλος στην υποβάθμιση

΄΄Βάζουμε τέλος στην εγκατάλειψη και στην υποβάθμιση. Αλλάζουμε τον τόπο. Χωρίς λόγια. Με έργα. Έργα που θα μεταβάλλουν το σημερινό τοπίο και θα δώσουν ελπίδα και προοπτική. Αρχίζουμε από την καθημερινότητα. Αναδεικνύουμε τα ισχυρά πλεονεκτήματα της κάθε τοπικής κοινότητας. Έχουμε έτοιμο σχέδιο και δράσεις για την υλοποίηση των μεγάλων παρεμβάσεων. Για τον Δήμο των πολιτών΄΄

Με τα λόγια αυτά απευθύνθηκε στους δημότες τοπικών κοινοτήτων της Εορδαίας ( Δροσερό, Γαλάτεια, Ολυμπιάδα, Περδίκκα, Πεντάβρυσοs, Καρδιά, Βλάστη) ο υποψήφιος δήμαρχος Εορδαίας και επικεφαλής του συνδυασμού ‘’ Εορδαία – Δήμος πολιτών΄΄ Σάββας Ζαμανίδης συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς του συμβούλους, στο πλαίσιο των προεκλογικών του περιοδειών.
Στις ομιλίες του ο Σάββας Ζαμανίδης τόνισε, ότι, μέλημα του ως ο νέος δήμαρχος Εορδαίας θα είναι η άμεση συνεργασία του με τους δημότες ώστε από κοινού να βρουν λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν. Η καθημερινότητα και οι ανάγκες της, φάνηκε ότι ακόμη παραμένουν άλυτος γρίφος και τα έργα ύδρευσης – αποχέτευσης που επαίρεται ότι έχει υλοποιήσει στους τομείς αυτούς η δημοτική αρχή, είναι προεκλογικά τεχνάσματα. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Άς μην υποτιμούν τουλάχιστον την νοημοσύνη μας!
Απευθυνόμενος στους δημότες της τοπικής κοινότητας Δροσερού που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του υποψηφίου Δημάρχου Εορδαίας και του συνδυασμού του ο Σάββας Ζαμανίδης αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της ύδρευσης και της ανακατασκευής του δικτύου που εκκρεμεί καθώς και στο θέμα της αποχέτευσης όπου η κατάσταση είναι απελπιστική. Μίλησε ακόμη για παρεμβάσεις στα κοιμητήρια του χωριού με συντήρηση του περιβάλλοντος χώρου και την αναγκαιότητα περίφραξής τους. Με το επικίνδυνο οδικό δίκτυο, ξεκίνησε την ομιλία του στην τοπική κοινότητα Γαλάτειας ο υποψήφιος δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης και συνέχισε με το αποχετευτικό δίκτυο που θα πρέπει να επεκταθεί μέχρι το ποτάμι ενώ τα προβλήματα με την καθημερινότητα και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, θα πρέπει να επιλυθούν άμεσα. Η απαράδεκτη εικόνα με τα σκουπίδια και η παροχή στοιχειωδών υπηρεσιών καθαριότητας, απασχολούν ιδιαίτερα τους κατοίκους της τοπικής κοινότητας Ολυμπιάδας, κάτι που επεσήμανε ο Σάββας Ζαμανίδης στην ομιλία του. Αναφέρθηκε ακόμα στο αποχετευτικό, και στο πρόβλημα με τα φρεάτια και έκανε λόγο για την αναγκαιότητα διαμόρφωσης της περιφερειακής παραποτάμιας περιοχής, της συντήρησης και βελτίωσης των αθλητικών υποδομών. Μιλώντας στη συνέχεια στους δημότες της τοπικής κοινότητας Περδίκκα, που του επεφύλαξαν ενθουσιώδη υποδοχή, ο Σάββας Ζαμανίδης εστίασε το ενδιαφέρον του, στο αίτημα των δημοτών για την σύνδεση του οικισμού με την τηλεθέρμανση, ώστε να απολαμβάνουν το αγαθό της καθαρής θέρμανσης καθώς και στα αντιπλημμυρικά έργα που επιβάλλεται να γίνουν στην αγροτική περιοχή. Σημείωσε ακόμη ότι θα πρέπει να διαμορφωθούν οι είσοδοι του χωριού – βόρεια και νότια είσοδος – ενώ άμεση προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί σε έργα οδοποιίας. Αμέσως μετά ο Σάββας Ζαμανίδης μίλησε σε πυκνό ακροατήριο στην τοπική κοινότητα Πενταβρύσου όπου και αναφέρθηκε στο πολύχρονο πρόβλημα της επεξεργασίας και της διαχείρισης των λυμάτων, που καταλήγουν στα χωράφια, αφού στον μεγαλόπνοο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, δεν υπήρχε χώρος για την Πεντάβρυσο! Ακόμη, υποστήριξε την κατασκευή παρακαμπτηρίου ώστε οι δημότες της Πενταβρύσου να έχουν άμεση πρόσβαση στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού. Στην Καρδιά και στους δημότες που παρακολούθησαν την ομιλία του, ο Σάββας Ζαμανίδης επέκρινε την καθυστέρηση που παρατηρείται στην σύνδεση των κατοικιών με το δίκτυο της τηλεθέρμανσης, όπως και την ολιγωρία που επέδειξε η δημοτική αρχή Εορδαίας στο ζήτημα της διευθέτησης των εκκρεμοτήτων με την κεντρική πλατεία. Τέλος ο Σάββας Ζαμανίδης, επισκεπτόμενος την τοπική κοινότητα Βλάστης, μίλησε στους δημότες, για το οδικό δίκτυο, που χρήζει άμεσης συντήρησης, ώστε να διευκολύνει την πρόσβαση στο χωριό των κατοίκων και των επισκεπτών, έκανε αναφορά και στα ζητήματα της καθημερινότητας, όπως και στο μείζον θέμα της φύλαξης του χωριού.

Συνδυασμός ΄΄ Εορδαία- Δήμος Πολιτών΄΄ με υποψήφιο δήμαρχο τον Σάββα Ζαμανίδη
Από το Blogger.