Header Ads

Σπάρτακος στη Μεγαλόπολη: Ενημέρωση των συναδέλφων στα 8μηνα

ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑ 8ΜΗΝΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ



Αυτονόητη και άμεση ήταν η ανταπόκριση του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στην πρόσκληση που του απευθύνθηκε από το ¨Σωματείο Συμβασιούχων ΔΕΗ Α.Ε Μεγαλόπολης¨ για μία δια ζώσης ενημέρωση των συναδέλφων όλο το προηγούμενο διάστημα σε επαφές τους με το Προεδρείο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ είχαν εκφράσει την έντονη ανησυχία και αγανάκτησή τους για τους τόσο για τους μισθούς όσο και για το γεγονός ότι στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης έχουν μειωθεί κατά πολύ οι θέσεις για 8μηνα.

Το Προεδρείο του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σε συνέχεια της πρόσφατης ενημερωτικής διαδικασίας που είχε πραγματοποιήσει στην Πτολεμαΐδα και αντιλαμβανόμενο απόλυτα την ανησυχία και των προβληματισμό των συναδέλφων μετέβη στη Μεγαλόπολη προκειμένου να ενημερώσει σχετικώς, να απαντήσει στις απορίες των συναδέλφων και να προτείνει τους καλύτερους δυνατούς τρόπους που μπορεί να ανατρέψουν την υφιστάμενη κατάσταση.

Με δεδομένο το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση των συναδέλφων, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, μετά και την διαδικασία στην Μεγαλόπολη έκανε ένα ακόμα βήμα μπροστά στο δρόμο που προσδοκία και στόχος είναι να οδηγήσει στην υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης, των εργαζόμενων στα οχτάμηνα με την ΔΕΗ.

Η καθημερινή παρουσία του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στους χώρους εργασίας αλλά και τα όσα του μεταφέρονται από συναδέλφους που βρίσκονται σε χώρους όπως πχ το Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης, επέτρεψε την καταγραφή της αναγκαιότητας ένταξης των συναδέλφων 8μηνητών στους κόλπους του σωματείου έτσι ώστε τους επόμενους μήνες να καταστεί εφικτή η υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αντίστοιχης με αυτή του τακτικού προσωπικού.

Στην πράξη –με την επίτευξη του στόχου- συνάδελφος σε ίδια ειδικότητα και κατηγορία και με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας, θα έχει τον ίδιο βασικό μισθό με τον συνάδελφό του που ανήκει στο τακτικό προσωπικό.

Μία τέτοια εξέλιξη –εκτός από την οικονομική αναβάθμιση- θα σημαίνει ότι όλοι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στην ίδια εργασία (με εργοδότη τη ΔΕΗ) θα έχουν την ίδια αμοιβή η οποία θα εξασφαλίζει ισορροπία και ισότητα μεταξύ των εργαζόμενων.

Είναι σαφές ότι ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα ανταποκριθεί σε ανάλογα με αυτό των συναδέλφων στην Μεγαλόπολη αιτήματα, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των εργαζόμενων στη ΔΕΗ με 8μηνη σύμβαση εργασίας, όπου και αν αυτοί βρίσκονται. Παράλληλα, άπαντα τα συνδικαλιστικά στελέχη του σωματείου είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων για παροχή κάθε είδους ενημέρωσης/πληροφόρησης που μπορεί να τους αφορά.

Οι εργαζόμενοι 8μηνήτες, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να υπογράφουν και να καταθέτουν σχετική αίτηση εγγραφής στο σωματείο προκειμένου με τον αντιπροσωπευτικό αριθμό τον εργαζόμενων να αποκτηθεί η Νομιμοποίηση από πλευράς συνδικάτου η οποία και θα του επιτρέψει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΗ για την υπογραφή της ΕΣΣΕ.

Σημείωση: Αιτήσεις διατίθενται σε όλους τους χώρους εργασίας, στα γραφεία του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ενώ υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής συμπλήρωσης και υποβολής της αίτησης μέσω της ιστοσελίδας του σωματείου (www.spartakos-dei.gr).
Από το Blogger.