Header Ads

Ρεύμα Πολιτών: Απάντηση στο Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Εορδαίας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ "ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ" ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΑΡΑΦΙΔΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ




"Χέρι – χέρι με τους εργαζομένους στους ΟΤΑ θα παλέψουμε απέναντι στην αξιολόγηση και σε κάθε άλλη ¨εφεύρεση¨ που γεννά αυτή η ανάλγητη πολιτική"


Η συγκυβέρνηση της καταστροφής και των μνημονίων, συνεχίζει την προσπάθεια της να μεταφέρει την χώρα σε έναν κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα.

Η διαθεσιμότητα των Δημοσίων υπαλλήλων και η επερχόμενη αξιολόγηση των δομών φορέων του Δημοσίου, είναι το άλλοθι για τις απολύσεις στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, προκειμένου να υλοποιηθούν οι μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, για την απόλυση 15.000 υπαλλήλων έως το τέλος του 2014.

Η πρώτη μεγάλη επίθεση εκδηλώθηκε απέναντι στους εργαζόμενους των Δήμων και στις κοινωνικές δομές που υποστηριζόταν από αυτούς.

Με την απειλή της απόλυσης χιλιάδες εργαζόμενοι των Δήμων της χώρας έχουν ορθώσει το ανάστημα τους και αγωνίζονται ενάντια στην επίθεση του νεοφιλελευθερισμού.

Οι εργαζόμενοι κατανοούν την κρισιμότητα της συγκυρίας και ξέρουν καλύτερα από τον καθένα για το τι θα σημάνει η διάλυση των κοινωνικών δομών για την κοινωνία.

Τι θα σημάνει για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τους υπερηλίκους, τα άτομα με αναπηρία, τις εργαζόμενες μητέρες, τα άτομα που βρίσκονται στο χείλος της επιβίωσης.

Για εμάς το «ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ» δεν υπάρχουν διλήμματα.

Χέρι – χέρι με τους εργαζομένους στους ΟΤΑ θα παλέψουμε απέναντι στην αξιολόγηση και σε κάθε άλλη ¨εφεύρεση¨ που γεννά αυτή η ανάλγητη πολιτική.

Θα δώσουμε την μάχη μαζί με την κοινωνία για την προστασία των κοινωνικών δομών και την προστασία της ίδιας της κοινωνίας.

Απέναντι στις πολιτικές της βαρβαρότητας εμείς έχουμε σαν σημαία μας την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή.

Θα συγκρουστούμε, μαζί με τους υπόλοιπους Δήμους στην Ελλάδα, με κάθε πολιτική που μεθοδεύει, απολύσεις, αξιολογήσεις και μέτρα που απαξιώνουν την εργασία.

Όσον αφορά τα απορρίμματα, το «ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ» έχει επαλειμμένα τονίσει πως πρέπει να υπάρξει μία βιώσιμη και οικολογική λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Από το σπίτι την γειτονιά την κοινότητα, τον Δήμο, θα ξεκινήσουμε μία μεγάλη προσπάθεια που θα περιλαμβάνει.

-Διαχείριση των απορριμμάτων σε επίπεδο Δήμων ή διαδημοτικών συνεργασιών.

-Πρόληψη παραγωγής απορριμμάτων με κίνητρα για τη μείωση τους.

-Διαλογή στην πηγή (νοικοκυριό ή επιχείρηση).

-Εκτεταμένη ανακύκλωση.

-Κομποστοποίηση (νοικοκυριό και δήμος).

Τέλος όσον αφορά την ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ που από μία πρωτοποριακή αυτοδιοικητική κίνηση κατέληξε ¨λάφυρο¨ στα χέρια των εθνικών εργολάβων και των αρπακτικών της αγοράς, μέσα από αμφιλεγόμενες διαδικασίες, πρέπει κάποτε να αποδοθούν οι πολιτικές και νομικές ευθύνες.

Ιδιαίτερα σε αυτούς που επέτρεψαν το ξεπούλημα της και μετακύλησαν το κόστος στον απλό καταναλωτή.

Δεν μπορεί να υπάρξει διαχείριση απορριμμάτων χωρίς πρωταγωνιστικό ρόλο της αυτοδιοίκησης και χωρίς οικολογικό πρόσημο.

Τέλος, οι προτάσεις και οι θέσεις που εκφράζονται από εσάς όσο και από τα πανελλαδικά σας όργανα, όχι μόνο μας βρίσκουν σύμφωνους, αλλά και συμμάχους στην μεγάλη ανατροπή που διαφαίνεται να υπάρξει στον Δήμο Εορδαίας.


Παρακάτω παραθέτουμε την επιστολή που μας απέστειλε το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Πτολεμαΐδας



ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


Η τριπλή εκλογική αναμέτρηση είναι πια θέμα ημερών. Οι υποψήφιοι συνδυασμοί οφείλουν να τοποθετηθούν για τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και να λάβουν ξεκάθαρες θέσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, οι σύλλογοί μας που εκπροσωπούν πάνω από χίλιες οικογένειες εργαζομένων στην Π.Ε. Κοζάνης, ζητούμε ξεκάθαρες τοποθετήσεις από τον συνδυασμό σας, πάνω σε μεγάλης σημασίας, για εμάς, ζητήματα:

Ποια η θέση του συνδυασμού σας στην αποκαλούμενη «αξιολόγηση» των δημοτικών υπαλλήλων; Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου πρέπει να δοθούν στο υπουργείο τα νούμερα των υπαλλήλων που ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ θα πρέπει να «αξιολογηθούν» ως μη ικανοί (15% του προσωπικού) και μέχρι τις 31 Αυγούστου πρέπει να δοθούν και τα ονόματα αυτών των υπαλλήλων. Είναι σύμφωνος ο συνδυασμός σας με αυτή την μορφή «αξιολόγησης»; Εάν όχι πως ακριβώς σκοπεύει να αντιδράσει ώστε να μην εφαρμοστεί αυτού του είδους η «αξιολόγηση»?

Ποια είναι η θέση του συνδυασμού σας για την συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των δήμων που οδηγεί στην ουσιαστική κατάργηση των κοινωνικών δομών; Πως σκοπεύει να προασπίσει την συνέχιση λειτουργίας των Κ.Α.Π.Η., των παιδικών σταθμών, του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» και των υπόλοιπων πολιτικών πρόνοιας;

Είναι δεδομένη και εκφρασμένη η πρόθεση της συγκυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει μεγάλο μέρος των υπηρεσιών των δήμων, ξεκινώντας από την αποκομιδή των απορριμμάτων. Ποια είναι η θέση του συνδυασμού σας απέναντι σε αυτή την πρόθεση της συγκυβέρνησης και πως σκοπεύετε να προασπιστείτε το δημόσιο χαρακτήρα των Ο.Τ.Α.; (εάν βέβαια διαφωνείτε με την πρόθεση της συγκυβέρνησης).

Ποια ακριβώς είναι η θέση του συνδυασμού σας για την διαχείριση των απορριμμάτων μέσω της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. και τις προγραμματικές συμβάσεις στις οποίες έχει προχωρήσει, καθώς είναι οι δήμοι οι μέτοχοι της εταιρείας;

Το κείμενο θα πάει σε όλους τους υποψήφιους συνδυασμούς Κοζάνης, Βοΐου, Σερβίων-Βελβεντού και στα ΜΜΕ.
Από το Blogger.