Header Ads

Δήλωση υποψηφιότητας Δημήτρη (Μίμη) Δημητριάδη

ΜΕ ΤΟ "ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ" ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΑΡΑΦΙΔΗ
Η Εορδαια ζει μαζί με όλη τη χώρα μια πολλαπλή κρίση.



Η ανεργία, οι απολύσεις, τα λουκέτα σε επιχειρήσεις και υπηρεσίες, η περιστολή δικαιωμάτων , δεν είναι οι μόνες συνέπειες της κρίσης. Είναι η ίδια γκρίζα εικόνα της πόλης και της αυλής της. Είναι η υποβάθμιση του δημόσιου χώρου ,των κοινωνικών υποδομών, τα προβλήματα καθημερινότητας του κάθε πολίτη .

Ο δημόσιος πλούτος της περιοχή μας αντιμετωπίζεται ως χώρος υπερεκμετάλλευσης που γεννά τεράστια περιβαντολογικά προβλήματα, δραματικές μετεγκαταστάσεις, ταξικές διαφορές, αλλά και κοινωνικές αδικίες. Η μη αντιμετώπιση όλων αυτών των φαινομένων οδηγεί στην κατάρρευση των πολιτισμικών και κοινωνικών αξιών μας. Η διέξοδος πρέπει να είναι συλλογική, κοινωνική, δημοκρατική και με κατεύθυνση μιας άλλης προοπτικής τόσο για τη χώρα , όσο και για τον τόπο μας.

Τις προηγούμενες δεκαετίες δεν υπήρξαν πολιτικές μετασχηματισμού της οικονομικής ανάπτυξης. Αντιθέτως επέτειναν το πρόβλημα εγκαθιστώντας τις πελατειακές σχέσεις.

Το πρόγραμμα μας δίνει τους άξονες για ποιόν Δήμο προτείνουμε. Είναι ένα σχέδιο ανόρθωσης και ανασυγκρότησης σε επίπεδο θεσμών, κοινωνικών και δημοτικών λειτουργιών, αναπλάσεων του φυσικού τοπίου, στήριξης της οικονομικής ανάπτυξης στη πόλη.

Είναι μιά στόχευση που είναι υπόθεση όλων των παραγωγικών και κοινωνικών ομάδων της περιοχής, υπόθεση που συνδυάζεται με μια άλλη πολιτική για το ρόλο της αυτοδιοίκησης σε πόλη και χωριά.

Οι μέχρι τώρα διοικήσεις του Δήμου, αλλά και οι ανταγωνιστές τους είναι γεννόσημα της ίδιας πολιτικής που οδήγησαν το δήμο στην διάλυση και την πόλη μας σε πόλη -παράρτημα.

Στις εκλογές του Μαΐου έχουμε την δυνατότητα να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική. Η διοίκησή μας με επικεφαλή τον Δημήτρη Ζαραφίδη θα υπηρετήσει τον άνεργο, τον αδύναμο, τον αδικημένο, την ανάπτυξη στη πόλη. Θα αναμετρηθεί με τα προβλήματα για να αλλάξουμε την πόλη και τα χωριά, να τους δώσουμε ελπίδα, χρώμα και ζωή .
Από το Blogger.