Header Ads

Ραχήλ Μακρή: Μισό αιώνα μετά τον θάνατο του Γρηγόρη Λαμπράκη ακόμα αναρωτιόμαστε ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο

Δήλωση της Βουλευτού Ν. Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κας Ραχήλ Μακρή για την επέτειο του θανάτου του Γρηγόρη Λαμπράκη


Ο θάνατος του γιατρού, αθλητή και πολιτικού Γρηγόρη Λαμπράκη, ο οποίος προήλθε από την δολοφονική επίθεση των παρακρατικών στη Θεσσαλονίκη σηματοδότησε σειρά πολιτικών εξελίξεων που κορυφώθηκαν με την παραίτηση από την πρωθυπουργία του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ο Εθνάρχης λίγες μέρες μετά την δολοφονία αποσύρθηκε στο Παρίσι, αφού διερωτήθηκε «Ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο;»
Μισό αιώνα μετά το ερώτημα παραμένει επίκαιρο και πιεστικό. Το παλαιοκομματικό σύστημα μοιράζει ελπίδες και διασπείρει φόβους για να γαντζωθεί στη φενάκη της εξουσίας. Το παρακράτος του φασισμού και του τρόμου ενδυναμώνεται από κινήσεις υποτιθέμενου διωγμού και άλλοθι δημιουργίας μαρτύρων. Οι σχέσεις του Κυβερνητικού μορφώματος με στελέχη κομμάτων που ελέγχονται από την δικαιοσύνη αποδεικνύονται με ατράνταχτα στοιχεία.
Παρόλα αυτά, με αλλαγμένα ονόματα και σύμβολα τα κόμματα της Συμπολίτευσης παραμένουν ζωντανά καταποντίζοντας τον τρίτο εταίρο τους που αποτέλεσε το αριστερό πρόσημο μιας καταστροφικής για τη δημόσια περιουσία κυβέρνησης.
Το δίδαγμα της πολιτικής ιστορίας και η φωνή του Λαού δεν γίνεται να παραβλεφθούν. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ως ένα Δημοκρατικό και Πατριωτικό κίνημα δεν μπορεί να εξαφανιστεί από το πολιτικό σκηνικό, παρά τις υπόγειες και επικοινωνιακές προσπάθειες ενός συστήματος που μοιράζει λεφτά, θέσεις ορισμένου χρόνου και πανικό για υποτιθέμενη αποσταθεροποίηση. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες λαμβάνουμε τα μηνύματα και απαλλαγμένοι από τα βαρίδια του παρελθόντος θα οικοδομήσουμε το μέλλον όλων των Ελλήνων
Από το Blogger.