Header Ads

ΠΑΜΕ: Για την 1η Μάη 2014

Η Γραμματεία Κοζάνης του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες, τους μετανάστες, τους συναγωνιστές αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες που τίμησαν τη σημερινή εργατική Πρωτομαγιά συμμετέχοντας μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.


Οι μαζικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Κοζάνη και σε όλες τις πόλεις της χώρας, κάτω από το σύνθημα «κόκκινη Πρωτομαγιά, πρωτοπόρα εργατιά», δείχνουν την εμπιστοσύνη του εργατόκοσμου και της νεολαίας στις ταξικές δυνάμεις, στα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Η άμαζες συνάξεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και όσων συναναστρέφονται μαζί του, δείχνουν την ανυποληψία αυτών των δυνάμεων στη συνείδηση των εργατών.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η επίθεση στην εργατική-λαϊκή οικογένεια δεν κόπασε. Η συγκυβέρνηση, κατ’ εντολή του κεφαλαίου, στοχεύει να φέρει πιο γρήγορα νέα μέτρα, να πετσοκόψει ως την πλήρη κατάργηση τους τις επικουρικές συντάξεις, σχεδιάζει νέους μηχανισμούς για να χτυπήσουν ακόμα περισσότερο το λαϊκό εισόδημα.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, κεφάλαιο και κυβέρνηση, στοχεύουν να τσακίσουν τη συνδικαλιστική δράση, το δικαίωμα στην απεργία, να βάλουν χέρι στα σωματεία. Η ποινικοποίηση των αγώνων, η πρόσφατη δικαστική απόφαση που καταδικάζει τον ηρωικό αγώνα των απεργών χαλυβουργών, οι πιέσεις, οι απειλές και οι εκβιασμοί, θα πρέπει να βρουν ισχυρές αντιστάσεις από τους εργαζόμενους.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, σε επιφυλακή και επαγρύπνηση. Με σταθερό το μέτωπο απέναντι στην ΕΕ, στην συγκυβέρνηση, στη μεγαλοεργοδοσία και τα κόμματα της, στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που μεταλλάσσεται συνεχώς, να απαντήσουν με νέους αγώνες στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές. Το δίκιο δε χαρίζεται αλλά κερδίζεται με σκληρούς αγώνες. Αυτό είναι το μήνυμα των εργατών του Σικάγο.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους

Το ΠΑΜΕ στηρίζει την απόφαση των συνταξιουχικών οργανώσεων που προετοιμάζουν μεγάλο συλλαλητήριο στις 19 Ιούνη για το νέο πετσόκομμα στις συντάξεις και το νέο ασφαλιστικό που προετοιμάζεται. Καλεί τα εργατικά σωματεία να πάρουν αποφάσεις στήριξης και συμμετοχής.

Συνεχίζουμε ταξικά, αταλάντευτα στο δρόμο των εργατών του Σικάγο, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος.



Η Γραμματεία Κοζάνης
Από το Blogger.