Header Ads

Στην Ποντοκώμη ο Θ. Μουμουλίδης

«Εκτός από τον πληθυσμό μετακομίζει ο πολιτισμός και η ιστορία ενός χωριού. Χρέος της πολιτείας και η ηθική αποζημίωση των κατοίκων»


Σε προγραμματισμένη συγκέντρωση στο πολιτιστικό κέντρο Ποντοκώμης μίλησε το βράδυ της Κυριακής ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θέμης Μουμουλίδης.

Ο Θ. Μουμουλίδης αρχικά ανέλυσε τη σύνθεση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού «αλλάΖουμε Εποχή», ενός ψηφοδελτίου που αποτελείται από ανθρώπους της αριστεράς που δεν σταμάτησαν πότε να αγωνίζονται για την Δυτική Μακεδονία άλλα και από κοινωνικά καταξιωμένους ανθρώπους, μακριά από κάθε είδους διαφθορά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της μετεγκατάστασης του χωριού.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από την ομιλία του:

“ Θεωρούμε ότι η προγραμματισμένη πώληση της ΔΕΗ αποτελεί δυσάρεστη εξέλιξη και για την μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης.

Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς είναι οι μόνες που μπορούν να αποτρέψουν αυτή την πώληση.

Υπάρχουν ξεκάθαρες πολιτικές ευθύνες και να είστε σίγουροι ότι θα αποδοθούν και σε κεντρικό άλλα και σε περιφερειακό επίπεδο.

Είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους και βεβαιώνουμε ότι θα κινηθούμε άμεσα για την μετεγκατάσταση όπως το επιθυμούν οι κάτοικοι άλλα και για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων.

Όταν μετακομίζει ένα χωριό, δεν μετακομίζει μόνο ο πληθυσμός άλλα και ο πολιτισμός και η ιστορία του. Οι πόντιοι γνωρίζουν καλά από ξεριζωμούς. Η πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει ότι μετά την μετεγκατάσταση θα διαφυλαχτεί ο κοινωνικός ιστός και η ομαλή μετάβαση του πληθυσμού στη νέα του καθημερινότητα. Στην δίκη μας πολίτικη αξιακή ταυτότητα ο άνθρωπος είναι στο επίκεντρο.

Γι αυτό, είμαστε οι μόνοι που υποστηρίζουμε και θα διεκδικήσουμε και την ηθική αποζημίωση των κατοίκων. Με συνέπεια, είμαστε αλληλέγγυα δίπλα στους κατοίκους της Ποντοκώμης.

Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών που συνέβησαν τόσα χρονιά στο λεκανοπέδιο της Δυτ. Μακεδονίας.

Η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης είναι προτεραιότητα μας. Μακρυά από κάθε λαϊκιστικό προεκλογικό παιχνίδι πάνω στην τιμή του ρεύματος, δεσμευόμαστε το δεν θα υπάρξει σπίτι χωρίς ρεύμα και για όσο καιρό χρειαστεί.

Οι πελατειακές, παραγοντίστικες και εργολαβικές σχέσεις παύουν στις 26 του μήνα.

Οι κάθε είδους εργολάβοι και παράγοντες δεν δικαιούνται να διεκδικούν τίποτα από το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας.

Στις 18 και στις 25 νικητής πρέπει να βγει ο λαός μας.

Ψηφίζουμε για τις ζωές μας. Ας δώσουμε το πιο γοητευτικό, το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον μας.”

Κοζάνη 12-05-2014
Από το Blogger.