Header Ads

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γιάννης Μηλιός και ο Θ. Μουμουλίδης στον «Σπάρτακο»

ΤΟ Σάββατο 3-5-14 στις 5μμ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θέμης Μουμουλίδης συνοδευόμενοι από τον Μίμη Δημητριάδη Συντονιστή Π.Ε και τον Τάσο Πολιτίδη μέλος της ΝΕ Κοζάνης υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, όπως και από συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της ΔΕΗ, επισκέφθηκαν το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στην Πτολεμαΐδα.


Τους υποψηφίους υποδέχθηκε η διοίκηση του μεγαλύτερου συνδικάτου στην χώρα και τους ενημέρωσε για τις τρέχουσες εξελίξεις στον χώρο της ενέργειας.

Ο Γιώργος Αδαμίδης πρόεδρος του σωματείου, αναφέρθηκε στο ζοφερό τοπίο για την ενέργεια και εξέφρασε την αγωνία των εργαζομένων της επιχείρησης, για την επιχειρούμενη διάλυση της ΔΕΗ.

Αναφέρθηκε επίσης στα ενεργειακά προβλήματα της χώρας, λέγοντας ότι το θέμα της «Μικρής ΔΕΗ» δεν υπάρχει σαν υποχρέωση της χώρας μας απέναντι στην ΕΕ και στάθηκε αναλυτικά στα όσα αφορούν στο θέμα της πώλησης της ΔΕΗ.

Ο κ. Αδαμίδης επισήμανε μία σειρά προβλημάτων όπως αυτά των προσλήψεων, της διασύνδεσης των νήσων, το μείγμα καυσίμου, των στερεών καυσίμων και του λιγνίτη.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θέμης Μουμουλίδης ευχαρίστησε το Σωματείο για την πρόσκληση και την πλήρη ενημέρωση και αναφέρθηκε στην ολιγωρία των τοπικών αρχών και της περιφερειακής διοίκησης για το ξεπούλημα της ΔΕΗ .

Μίλησε την πλήρη απουσία της περιφέρειας από τον αγώνα ενάντια στην διάλυση της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας και επέπληξε τον περιφερειάρχη κ. Δακή για την στάση του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ¨εμείς δεν παίζουμε με το κεφάλαιο ΔΕΗ¨.




Είπε επίσης πως η μόνη ¨αντίσταση¨ του κ. Δακή ήταν η έκδοση ενός πολυτελέστατου φυλλαδίου με έξοδα της περιφέρειας για το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Ο κ. Δακής κάνει προεκλογική εκστρατεία με τα χρήματα του ελληνικού λαού ανέφερε χαρακτηριστικά¨!

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θέμης Μουμουλίδης είπε ότι καταγγέλλουμε από την πρώτη μέρα το ξεπούλημα μιας στρατηγικής σημασίας επιχείρησης της χώρας και ότι αυτό δημιουργείται μέγιστο εθνικό ζήτημα. Η επόμενη μέρα μετά από αυτό θα είναι οι μεσαιωνικού τύπου εργασιακές συνθήκες.

Όσον αφορά την Δυτική Μακεδονία, θα είναι η μόνη χαμένη στο μέτρο που αυτό δεν θα της δώσει καμία οικονομική μονάδα, αλλά αντίθετα θα της αφαιρέσει κάθε αναπτυξιακή δυνατότητα, γιατί η ΔΕΗ είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης και για την περιφέρεια και για όλη τη χώρα.

Η ΔΕΗ είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας είπε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θέμης Μουμουλίδης.

Η πώληση της θα σημάνει την πώληση της ιστορίας της περιοχής και των αρχαιολογικών χώρων.

Η ΔΕΗ είναι η ιστορία του πολιτισμού, είναι χώρος πολιτισμικής ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας και πρέπει να παραδοθεί στην κοινωνία.

Στόχος είναι η ειρηνική συνύπαρξη και ο διάλογος με την ΔΕΗ μαζί με τους εργαζόμενους μακριά από λαϊκισμούς.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός σε μία εμπεριστατωμένη πολιτική τοποθέτηση, αναφέρθηκε στην πάγια πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως το ηλεκτρικό ρεύμα είναι δημόσιο αγαθό και ότι όλοι οι άνθρωποι στην χώρα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Αναφέρθηκε μάλιστα στην κοστολογημένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ¨οι αποδέκτες της δωρεάν ποσότητας ρεύματος να είναι όλοι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, δηλαδή περίπου 410.000 καταναλωτές¨.

Ότι έχει μελετηθεί η επέκταση των υφιστάμενων κοινωνικών τιμολογίων και επιδομάτων σε νέες κατηγορίες δικαιούχων, σε νέες υπηρεσίες και τεχνολογίες θέρμανσης, σε νέες περιοχές.

Ανέφερε επίσης πως δεν μπορεί ένα κρατικό μονοπώλιο να γίνεται ιδιωτικό, και εάν αυτό συμβεί ποτέ δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα με αποτέλεσμα αυτό να το πληρώνει η κοινωνία.

Έχουμε να κάνουμε με την πολιτική μιας κυβέρνησης που φροντίζει τα συμφέροντα μιας ολιγαρχίας που θέλει να τα πάρει όλα μέχρι και τις λαϊκές!

Είμαστε αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση και με την απαξίωση της εργασίας. Για μας προτεραιότητα είναι η προστασία της εργασίας και είναι αδιανόητη ενοικιαζόμενη εργασία είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάννης Μηλιός ανέφερε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος με τον εισαγόμενο λιθάνθρακα, ότι οι ΑΠΕ μπαίνουν σε έναν εθνικό καμβά και ότι ο Λιγνίτης είναι εθνικός πόρος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σαν αυριανή κυβέρνηση θα προχωρήσει σε έναν ενεργειακό σχεδιασμό υπέρ του Δημοσίου συμφέροντος, μέσα από δημόσια διαβούλευση, στην οποία θα έχετε λόγο και ρόλο είπε στην διοίκηση του σωματείου.

Η δική μας πολιτική δεν έχει σχέση με συμφέροντα και διαπλοκές κατέληξε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής και υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιάννης Μηλιός, ευχαριστώντας το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, λέγοντας πως ¨χωρίς τη δική σας συμμετοχή, υπόδειξη και εξειδίκευση κάποια ζητήματα δε θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν¨, επαινώντας τους εκπροσώπους του για την ειλικρίνεια και ευθύτητα.

Από το Blogger.