Header Ads

Άρθρο υποψηφίου περ. συμβ. Βάϊου Λαμπαδά

Βάϊος Ε. Λαμπαδάς. Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Κοζάνης του συνδυασμού “Αλλάζουμε Εποχή” με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Θέμη Μουμουλίδη.

Όχι απλά για τη συμμετοχή και τη συμπλήρωση του ψηφοδελτίου. Συμμετέχω με θυμό και ευθύνη, με αίσθηση του χρέους για προσφορά στον τόπο, με πίστη και πεποίθηση πως φτάνει ως εδώ: ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΕΠΟΧΗ.
Πολιτικοποιημένος και ενεργός πολίτης εδώ και δεκαετίες, πάντα παρών στην πρώτη γραμμή, στις ανάγκες των καιρών και των κινημάτων, στρατευμένος μόνιμα με την αριστερά και τα δύσκολα, πάντοτε δίνοντας, εκτιμώ πως ήρθε η ώρα μαζί με τις ριζοσπαστικές δυνάμεις της Αριστεράς να αντιμετωπίσουμε και να διαμορφώσουμε το μέλλον, την τύχη της Δυτικής Μακεδονίας και της πατρίδας μας με ευθύνη και όραμα.
Γνωρίζω πως είναι δύσκολη η πραγματικότητα. Η φτώχεια, η ανέχεια, η ανεργία οδηγούν την κοινωνία σε απόγνωση, αποχή, αδιαφορία. Αυτή η εικόνα όμως δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο, αλλά η συνειδητή επιλογή αυτών που διαχειρίστηκαν την τύχη της χώρας μας και του τόπου μας κι έφτιαξαν τον κόσμο της διαφθοράς, της διαπλοκής, της εξάρτησης. Γνωρίζω πολύ καλά την υποτέλεια των τοπικών αρχόντων, την υποταγή τους στα κέντρα αποφάσεων και πως η ιστορική περιοχή μας η Δυτική Μακεδονία “βάλλεται πανταχόθεν”.
Αλλά όπως λέει ο ποιητής “Κι αν είναι ο λάκκος σου πολύ βαθύς χρέος με τα ίδια σου τα χέρια να σηκωθείς” .
Είναι μονόδρομος, αγαπητοί συμπολίτες, να αφήσουμε τους καναπέδες, τις ατομικές λύσεις, τον ωχαδερφισμό, τη γκρίνια και να εγερθούμε, να αντισταθούμε, να συμμετέχουμε, να ανατρέψουμε.
Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο “Αλλάζουμε Εποχή” κουβαλώντας την εμπειρία των πολύχρονων αγώνων και της συμμετοχής σε φορείς με παραγωγικό έργο.
Συμμετέχω με στοίχημα και πίστη πως η νίκη του ψηφοδελτίου δεν θα είναι διαχείριση αλλά ανάταση και εφελκυσμός της περιοχής από τη στασιμότητα και την περιθωριοποίηση. Πως η δημοκρατία, η συμμετοχή, η πρόοδος, η δημιουργία είναι έννοιες αναντικατάστατες και κορυφαίες αλλά με μια απαραίτητη κα βασική προϋπόθεση: φτάνει να τις πιστέψεις και να τις υπηρετήσεις.
Με αυτά τα λόγια, έχοντας επίγνωση του χρέους απέναντι στον τόπο και τα παιδιά μας, (σ΄ αυτούς που ήρθαν πέρασαν θα έρθουνε και θα περάσουν … ) συμμετέχω με θυμό και ευθύνη στο ψηφοδέλτιο “ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΕΠΟΧΗ” και ζητώ από τους συμπολίτες μου την ψήφο τους και για κάτι ακόμα πολύ απλό: να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΕΠΟΧΗ για να μην αργοπεθαίνουμε στη μιζέρια, στο μέτριο, στο ελάχιστο.
Ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Κοζάνης του συνδυασμού “Αλλάζουμε Εποχή” με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Θέμη Μουμουλίδη

Βάϊος Ε. Λαμπαδάς
Από το Blogger.