Header Ads

Αυτό είναι το παρασκήνιο της νίκης Καρυπίδη

Από την Καθημερινή
Παραμονές του α΄ γύρου των εκλογών επισκέφθηκε την Κοζάνη ο κ. Γιάννης Μηλιός, προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό να ενισχύσει την υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας του κ. Θέμη Μουμουλίδη.


Το κόμμα έκρινε αναγκαία την παρουσία του κ. Μηλιού, μιας και ο κ. Μουμουλίδης είχε να αντιπαλέψει την υποψηφιότητα του κ. Θόδωρου Καρυπίδη, την οποία είχε εισηγηθεί η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, πλην όμως απορρίφθηκε από την Κουμουνδούρου μετά τις αποκαλύψεις για ακροδεξιές αντιλήψεις και αντισημιτισμό (ο θρύλος θέλει την Κοζάνη ως την περιοχή όπου δεν μπόρεσε να στεριώσει Εβραίος...).

Οι τοπικοί κομματικοί του έκλεισαν συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι του... Καρυπίδη, όπου στον περισσότερο χρόνο της συζήτησης ο κ. Μηλιός, αντί να αναπτύξει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα της περιφέρειας, ήταν αναγκασμένος να απαντά σε καταιγισμό ερωτήσεων για την (κακή) απόφαση να μη χρισθεί επίσημος υποψήφιος ο κ. Καρυπίδης.

Μπορεί, κατόπιν πιέσεων των... Εβραίων, όπως διέδιδε ο ίδιος κατά την προεκλογική εκστρατεία, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να μην τον προτίμησε, η τοπική οργάνωση του κόμματος όμως δεν τον ξέχασε και του το ξεπλήρωσε, μάλιστα, και με το παραπάνω στον β΄ γύρο.

Αλλωστε ουδέποτε αμφισβητήθηκε από τις οργανώσεις και το στελεχικό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή το δημοκρατικό του προφίλ, το οποίο κατ’ εκείνους ταίριαζε απολύτως με τον χαρακτήρα ανατροπής που ήθελε να προσδώσει το κόμμα στις εκλογές.

Την επομένη της πρώτης αναμέτρησης, συνήλθε κεκλεισμένων των θυρών η παράταξη του κ. Μουμουλίδη για να αποφασίσει τι θα προτείνει στους ψηφοφόρους για την επαναληπτική ψηφοφορία και στη συζήτηση κυριάρχησε το «πνεύμα Καρυπίδη».

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν θα μπορούσε να βγει προς τα έξω. Ετσι, η ανακοίνωση που εξεδόθη μόνο το όνομά του δεν ανέφερε: προέτρεπε τους υποστηρικτές της να ψηφίσουν «ελεύθερα», αντιμνημονιακά, πατριωτικά κ.λπ., «παράσημα» που έφερε στο πέτο του, λουστραρισμένα με θεωρίες συνωμοσίας, ο παρ’ ολίγον επίσημος εκλεκτός του κόμματος.


Τα όσα ειπώθηκαν στην παράταξη διέρρευσαν, μολονότι τα μέλη της είχαν δεσμευθεί περί του αντιθέτου, σε ιστοσελίδα προσκείμενη στον κ. Καρυπίδη και η τοπική κοινωνία έμαθε ότι «ατύπως» ο ΣΥΡΙΖΑ τον στηρίζει.

Εχοντας τη βρύση της «αριστερής δεξαμενής» ανοιχτή, χαϊδεύοντας τη Χρυσή Αυγή στις από τηλεοράσεως εμφανίσεις του, εισπράττοντας από τους διαγκωνισμούς «παπανδρεϊκών» και «κουκουλοπουλικών» και έχοντας απέναντί του ένα φθαρμένο αντίπαλο, έκανε περίπατο με ποσοστό κοντά στο 60%.
Από το Blogger.