Header Ads

«Η μεγάλη απάτη»

Στο ΕΜΠ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) την τελευταία τουλάχιστον 12ετία, μέχρι κα τώρα, μεταξύ πολλών παράνομων προσλήψεων σε ΙΔΑΧ (αορίστου χρόνου), έγιναν και εκατοντάδες παράνομες προσλήψεις μηχανικών, βαπτίζοντάς τους ΙΔΑΧ, υπάλληλοι μηχανικοί- διοικητικοί (κατηγορία φάντασμα. Τι είναι αυτό; ή μηχανικοί ή διοικητικοί θα είναι, και τα δύο μαζί είναι ανυπόστατο και ανόητο). Έτσι τακτοποιήθηκαν ημέτεροι, μέλη οικογενειοκρατίας κ.λπ. εις βάρος άλλων πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος. Κανένας δεν τόλμησε να αγγίξει αυτό το σκάνδαλο, αλλά διαχρονικά επαύξαναν των αριθμό των παράνομα προσληφθέντων αυτής της περίεργης κατηγορίας.

Η διόγκωση αυτής της παρανομίας, κάνει το κράτος στο παρελθόν να προτείνει, οι προστατευόμενοι παράνομα προσληφθέντες, «μηχανικοί-διοικητικοί» να στελεχώσουν Δήμους που έχουν ανάγκη από μηχανικούς. Ενδεχομένως η διαπλοκή και οι προστάτες τους στο ΕΜΠ παρεμπόδισαν να πραγματοποιηθεί τούτο. Παράλληλα τους δίνουν υποσχέσεις ότι θα τους κάνουν ΕΔΙΠ και κατόπιν ΔΕΠ (διδακτικό προσωπικό)! Από «μαϊμού» υπάλληλοι να γίνει δηλ. ΔΕΠ. Οι παράνομες αυτές προσλήψεις γίνονται σύστημα, σε σημείο να προσλαμβάνουν παράνομα ως ΙΔΑΧ «μηχανικούς», πρώην εργολάβους, συναλλασσόμενους με το ΕΜΠ, που είναι μέλη οικογενειοκρατίας κ.λπ. και μάλιστα σε μεγάλη ηλικία, ακόμη και στα 60 τους! Αυτοί κάνουν ότι θέλουν στο ΕΜΠ , είναι «οι επίλεκτοι», με ότι αυτό συνεπάγεται.
Αντί τους πιο πάνω να τους διώξουν, μαζί με τους άθλιους που διαχρονικά τους προσλάμβαναν, όταν ήρθε η ώρα της διαθεσιμότητας το υπουργείο παιδείας με σχετική ΚΥΑ που εξέδωσε, τους πιο πάνω παραδόξως τους εξαιρεί από την διαθεσιμότητα! Αυτό εξυπακούεται ότι έγινε σε βάρος άλλων κατηγοριών υπαλλήλων των ΑΕΙ που τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Σε σχετική επερώτηση στην Βουλή το υπουργείο παιδείας απαντά, ότι εξαιρέθηκαν σύμφωνα με την πιο πάνω ΚΥΑ! Αυτό το ξέρουμε, εκείνο που πρέπει να πει το υπουργείο είναι γιατί εξαιρέθηκαν από την ΚΥΑ, αφού αυτό την εξέδωσε και την υπέγραψε.
Οι πιο πάνω συμμετείχαν στις πρόσφατες εκλογές του ΤΕΕ;
Ερχόμαστε τώρα στην διόγκωση του σκανδάλου. Το ΕΜΠ κάποιους από τους πιο «μηχανικούς» τους αναβαθμίζει, στέλνοντας τα ονόματά τους στο Εθνικό Τυπογραφείο και τους μετατρέπει αυτόματα σε ΕΔΙΠ! Το εξωφρενικό, που ξεφεύγει από κάθε λογική και νομιμότητα είναι, ότι συμπεριέλαβαν και ονόματα άλλων κατηγοριών υπάλληλων (ΠΕ διοικητικού-οικονομικού), οι οποίοι είναι σε διαθεσιμότητα (φυσικά ημέτεροι κ.λπ.). Τα πιο πάνω θαυμάστε στο ΦΕΚ 1011/τ. Β/23-4-2014 και κάντε αντιπαραβολή με τους πίνακες του ΑΣΕΠ, που αναφέρει τους τεθέντες σε διαθεσιμότητα. Άραγε αυτοί θα παίρνουν και το 75% λόγω διαθεσιμότητας και τον μισθό του ΕΔΙΠ; Για να γίνουν αυτά δεν χρειάζονταν νέα και ειδική νομοθετική ρύθμιση; Η αποστολή στο τυπογραφείο έγινε μέσω του υπουργείου ή έγινε μόνο από το ΕΜΠ; Μήπως πρέπει πια να επέμβει εισαγγελέας;
Οι πιο πάνω θα συμμετέχουν στην προσεχή εκλογή πρύτανη;


Το σενάριο ακόμη προβλέπει (σύμφωνα με τα λεγόμενα των συνδικαλιστών του ΕΜΠ) οι πιο πάνω να γίνουν άμεσα ΔΕΠ και τις θέσεις ΕΔΙΠ που κατείχαν, με φωτογραφική προκήρυξη να τις καταλάβουν οι τεθέντες σε διαθεσιμότητα από το ΑΣΕΠ (μέλη οικογενειοκρατίας κ.λπ.).
Επίσης ετοιμάζουν και εκατοντάδες θέσεις ΕΤΕΠ (ειδικό τεχνικό προσωπικό), για να επαναπροσλάβουν και τους άλλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ή είναι καταργημένοι από το ΑΣΕΠ (μέλη οικογενειοκρατίας κ.λπ., δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλ. χωρίς να είναι καν ειδικό τεχνικό προσωπικό).
«Αιδώς Αργείοι».
Κύριοι του Υπουργείου από την μια πόρτα τους βγάλατε σε διαθεσιμότητα και από την άλλη θα μπουν και μάλιστα αναβαθμισμένοι;
Τα γνωρίζει αυτά το υπουργείο;

Αναγνώστης
Από το Blogger.