Header Ads

Εκλεισε τις Πύλες της η Έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Η «Έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας» του Κώστα Κοτσανά, η οποία φιλοξενήθηκε στο «ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ», έκλεισε τις Πύλες της για το κοινό αφήνοντας του εξαιρετικές εντυπώσεις.


Η Έκθεση που φιλοξενήθηκε, από 25 Απριλίου έως 23 Μαΐου 2014 με πρωτοβουλία του Εκθεσιακού Κέντρου Κοζάνης στις εγκαταστάσεις του, έδωσε τη δυνατότητα στους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και άλλων περιοχών – όπως διαπιστώθηκε – να γνωρίσουν από κοντά τις απίστευτες επιδόσεις των Αρχαίων Ελλήνων στον Τομέα της Τεχνολογίας. Τα 47 εκθέματα μας απέδειξαν ότι οι Αρχαίοι Πρόγονοι μας είχαν Εφαρμοσμένη Τεχνολογία στην καθημερινότητα τους η οποία όχι μόνο δεν διαφέρει, σε πολλές περιπτώσεις, από Σύγχρονη αλλά αποτέλεσε και τη βάση αυτής.

Την Έκθεση είχαν την ευκαιρία να την επισκεφτούν περισσότεροι από 6.500 μαθητές όλων βαθμίδων, με οργανωμένες εκδρομές των Σχολείων τους, οι οποίοι προέρχονταν από τη Δυτική Μακεδονία, Έδεσσα, Λάρισα και αλλού. Επίσης, το πολυάριθμο κοινό των ενηλίκων κατέδειξε τον ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής μας για τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Οι εντυπώσεις όλων, κατ΄ομολογία τους ήταν πάρα πολύ καλές καθώς τα εκθέματα ήταν κατανοητά αλλά υπήρχε και οργανωμένη ξενάγηση – περεταίρω επεξήγηση τους. Οι περισσότεροι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τις πληροφορίες τις οποίες άντλησαν από την Έκθεση και ταυτόχρονα πλούτισαν τις ιστορικές τους γνώσεις.

Η Διοίκηση του Εκθεσιακού Κέντρου Κοζάνης, μετά από αυτή την επιτυχημένη διοργάνωση, θα προσπαθήσει να επαναλάβει τη φιλοξενία της και με άλλα εκθέματα (συνολικά 350 εκθέματα φιλοξενούνται στο ομώνυμο Μουσείο στο Κατάκολο Ηλίας). Επίσης ευχαριστούν θερμά, τον κ. Κώστα Κοτσανά για τη συνεργασία του, το Μουσείο Αιανής για την παρουσία του με φωτογραφικό και έντυπο υλικό, το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας και ιδιαίτερα την κα Βόντσα Βασιλική αλλά και όλους όσους συνεργάστηκαν για την αυτή διοργάνωση.

Με τιμή

για το Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης

ο Πρόεδρος

Γεώργιος Ευρενιάδης
Από το Blogger.