Header Ads

Συνδυασμός Ζαμανίδη: Το ΄τρύπιο΄ εσωτερικό οδικό δίκτυο της Εορδαίας

Aρνητικά σχόλια διατυπώνουν οι πολίτες για την εικόνα του εσωτερικού οδικού δικτύου στην Πτολεμαϊδα και στους οικισμούς της Εορδαίας, όπου οι λακκούβες και οι τρύπες έχουν την τιμητική τους, με τους οδηγούς να εξαντλούν τις ικανότητες δεξιοτεχνίας τους ώστε να αποφύγουν δυσάρεστες συνέπειες για τους ίδιους και τα οχήματά τους. Το εσωτερικό οδικό δίκτυο στην
Πτολεμαίδα είναι προβληματικό, γιατί όλο και κάποια υπηρεσία σκάβει. Οι λακκούβες χάσκουν επικίνδυνα, οι κίνδυνοι ατυχημάτων ορατοί, ενώ, όταν έρθει η ώρα της επούλωσης η άσφαλτος πέφτει ΄΄ άτσαλα’’. Και να σκεφθεί κανείς ότι ο δήμος διαθέτει ένα πολυμηχάνημα που καλύπτει ομοιόμορφα τις λακκούβες και όχι μόνον, αλλά, κανείς δεν το είδε μέχρι σήμερα. Που βρίσκεται? Ένα πολυμηχάνημα που το πλήρωσαν οι δημότες, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του δήμου και κατ΄ επέκταση τις δικές τους. Κολωνάκια. Το απόλυτο αλαλούμ. Άφαντες οι αλυσίδες, κώνοι σπασμένοι και πεταμμένοι, και μόνον τα μυτερά καρφιά που προεξέχουν επικίνδυνα, απέμειναν για να θυμίζουν την ανικανότητα των διοικούντων και το ενδιαφέρον τους για την ασφάλεια των πολιτών. Απροσπέλαστη η πόλη σε περιόδους βροχοπτώσεων, με τα νερά να μετατρέπουν τους δρόμους σε ποτάμια και τα δίκτυα απορροής των υδάτων να υπερχειλίζουν, γιατί τα φρεάτια δεν καθαρίστηκαν έγκαιρα η γιατί υπάρχουν κακοτεχνίες. Που είναι η δημοτική αρχή με τα έργα των εκατομμυρίων? Η προσβασιμότητα συνεχίζει να είναι ζητούμενο για τα ΑΜΕΑ που χρόνια τώρα διεκδικούν ισότιμη αντιμετώπιση αλλά δυστυχώς παραμένουν εγκλωβισμένοι στην ίδια τους την πόλη, αφού οι υποδομές και οι γενικότερες συνθήκες που επικρατούν ειδικότερα σε κεντρικά σημεία δεν τους επιτρέπουν να μετακινούνται με άνεση και ασφάλεια. Τα πεζοδρόμια δεν ανήκουν στους πεζούς αλλά στα σταθμευμένα δίτροχα και τετράχρονα, στα άναρχα τοποθετημένα τραπεζοκαθίσματα. Οι πεζοί, είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Οι μεταλλικές μπάρες στις εισόδους και εξόδους των κεντρικών πεζοδρόμων, άφαντες.


Τα ίδια και χειρότερα συναντά κανείς στο εσωτερικό οδικό δίκτυο των δημοτικών διαμερισμάτων με τα μπαλώματα και τα ΄΄χαντάκια΄΄ να παραπέμπουν σε βομβαρδισμένο τοπίο, γιατί η δήμαρχος Εορδαίας τέσσερα χρόνια τώρα, κυκλοφορούσε μόνον σε κεντρικές οδούς και καθημερινά στον οδικό άξονα Κοζάνης – Πτολεμαϊδας, θεωρώντας, ότι παρόμοια είναι η κατάσταση του οδοστρώματος και στην υπόλοιπη Εορδαία! Είναι φυσικό, αφού επισκεπτόταν τους οικισμούς γύρω από την Πτολεμαϊδα, μόνο το καλοκαίρι, στις γιορτές και στα πανηγύρια, και μετά ξεχνούσε ότι έβλεπε, γιατί προείχαν οι δημόσιες σχέσεις της και η φροντίδα του επικοινωνιακού της προφίλ. Εκεί άρχιζαν και τελείωναν όλα!

Συνδυασμός ‘’ Εορδαία – Δήμος πολιτών’’ με επικεφαλής τον Σάββα Ζαμανίδη
Από το Blogger.