Header Ads

Βρυζίδου: Κριτική από αυτούς που ούτε καν πάλεψαν για τις δικές τους περιοχές

Το Δήμο Βερμίου επισκέφθηκε η Δήμαρχος Εορδαίας και εκ νέου υποψήφια, Παρασκευή Βρυζίδου, η οποία μιλώντας στους κατοίκους ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι τα μόνα χωριά που είχαν εκτελεστεί έργα υποδομής (δίκτυα ύδρευσης) ήταν του πρώην Δήμου Μουρικίου και Βερμίου. Παρότι οι δυο αυτοί Δήμοι δεν είχαν Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης, όπως οι ενεργειακοί, και υποδομές υλοποίησαν και αναπτυξιακά έργα υλοποίησαν, όπως φράγματα, με τα όποια προβλήματά τους.

Κριτική από αυτούς που ούτε καν τα οραματίστηκαν και τα πάλεψαν ποτέ στις δικές τους περιοχές, είναι υπερβολή να γίνεται.
Όσο για την αγροτική ανάπτυξη, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση όλης της χώρας είναι ένα δεδομένο που οφείλεται στους άξιους αγρότες της περιοχής και σε αιρετούς που είναι συστρατευμένοι στο δικό μας ψηφοδέλτιο και απέδειξαν ότι αγωνίζονται χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση.
Τέλος, αναφέρθηκε στα έργα αποχέτευσης που είναι υπό δημοπράτηση σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του πρώην Δήμου Βερμίου και στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης των Πύργων και ένα τμήμα της Τ.Κ. Κομνηνών.

Σε καφενείο της Πτολεμαΐδας συνάντησε στην προεκλογική περιοδεία η υποψήφια Δήμαρχος και τους κατοίκους του Κομάνου και ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Στον Κόμανο βρήκαμε έναν γόρδιο δεσμό, μια καθυστέρηση δεκαετιών χωρίς μελέτες, χωρίς χρηματοδοτήσεις, εκτός από τα 2.000.000 ευρώ από τις απαλλοτριωμένες εκτάσεις και ένα δημοπρατημένο έργο που δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί, γιατί δεν είχαν διασφαλιστεί τα επόμενα έργα υποδομής.
Εμείς ολοκληρώσαμε, επικαιροποιήσαμε και υλοποιήσαμε το σύνολο των μελετών.
Διασφαλίσαμε υπουργική απόφαση, για πρώτη φορά, ένταξης έργων στο ΕΣΠΑ (Ευρωπαϊκά κονδύλια) για νέους οικισμούς και εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 10.500.000 ευρώ με την προκήρυξη μέτρου μόνο για το Κόμανο, που έληγε τέλος Απριλίου 2014.
Καταθέσαμε τις μελέτες και άμεσα θα δημοπρατηθεί και θα προχωρήσει η υλοποίηση του χωριού, μια ιστορική εξέλιξη που κανείς ούτε σκέφτηκε, ούτε προσπάθησε, ούτε μπορούσε να πετύχει στο παρελθόν.
Η αγανάκτηση της καθυστέρησης πρέπει να στραφεί σε αυτούς που χρόνια ανέπτυσσαν θεωρίες χωρίς αποτέλεσμα και η αναγνώριση στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής είναι η ηθική ικανοποίηση που θα δώσει δύναμη και ώθηση στην υλοποίηση ενός από τα μεγαλύτερα έργα που εκτέλεσε ποτέ Δήμος στην Εορδαία».





Από το Blogger.