Header Ads

Αριστερή Συμπόρευση: Ο τρίτος γύρος αρχίζει στις 26 και θα είναι των αγώνων

Σε μια πρώτη αποτίμηση των αποτελεσμάτων στις εκλογές στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας φαίνεται ότι οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης χάνουν τις μισές τους δυνάμεις σε σχέση με τις περιφερειακές εκλογές του 2010 από 82% σε 45%. Αυτό όμως είναι ένα μεγάλο ποσοστό σε σχέση με το μέγεθος της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής μας εν όψει και της επερχόμενης επίθεσης αλλά και της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, της ΔΙΑΔΥΜΑ κλπ


Ο κ. Δακής και η παράταξή του που ανήκει στη Νέα Δημοκρατία πήρε σχετικά πολύ μεγάλο ποσοστό γύρω στο 35% παρότι αποτέλεσε το μακρύ χέρι της Κυβέρνησης και στήριξε όλες αντεργατικές αντιλαϊκές επιλογές της, Δεν παρουσίασε καθόλου έργο στην περιοχή, συνεργάστηκε με το Φούχτελ για το ξεπούλημα των υποδομών και ολόκληρης της περιοχής.
Το ΠΑΣΟΚ παρά τον γενικότερο καταποντισμό του φαίνεται ότι διατηρεί ακόμα τους μηχανισμούς του με συνέπεια ο συνδυασμός της κ. Ζεμπελιάδου που στήριξε να κρατήσει σχετικά μεγάλα ποσοστά, γύρω στο 11%
Τις απώλειες της συγκυβέρνησης δεν τις καρπώνεται η Αριστερά αλλά ένα μικρό μεν σημαντικό δε μέρος η ναζιστική χρυσή Αυγή και κυρίως ο σχηματισμός «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ», με αντημνημονιακή κορωνίδα μεν αλλά με ένα συστημικό πολιτικό περιεχόμενο που δεν απαντάει στις ανάγκες της εποχής και δεν αναδεικνύει τους κύριους υπεύθυνους (κεφάλαιο, Ευρωπαϊκή Ένωση) αυτής της βάρβαρης επίθεσης που δέχεται ο λαός μας τα τελευταία χρόνια. Επίσης η σύνθεση του ψηφοδελτίου από πρώην στελέχη του μνημονιακού μπλοκ και του πολιτικού και συνδικαλιστικού κατεστημένου της περιοχής δεν παρέχει καμιά εγγύηση ουσιαστικής πολιτικής αλλαγής και καλυτέρευσης των όρων διαβίωσης του λαού μας.
Η Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή που στηρίχτηκε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συνεργαζόμενους αριστερούς και άλλους αγωνιστές ανέβασε οριακά τους ψήφους της κατά 700 και το ποσοστό της σε 0,4% ανεβάζοντας κατά 25% την εκλογική της δύναμη. Αυτή όμως η οριακή άνοδος υπολείπεται των προσδοκιών που δημιουργήθηκε στους αγωνιστές του σχήματος από τη διαφαινόμενη μεγαλύτερη πολιτική επιρροή στους εργαζόμενους και στο λαό της περιοχής μας. Όμως δώσαμε έναν τίμιο και αξιοπρεπή αγώνα με ελάχιστες δυνάμεις αν και στερούμενοι οικονομικών και άλλων υλικών μέσων και αυτό αναγνωρίζεται από εχθρούς και φίλους.
Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις μας που εγκρίθηκαν ομόφωνα στη Γενική μας συνέλευση Καλούμε τους ψηφοφόρους του σχήματός μας να ψηφίσουν και στο δεύτερο γύρο το πρόγραμμα της Αριστερής Συμπόρευσης που είναι:
«Παύση πληρωμών στους δανειστές με στόχο τη διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους, εθνικό νόμισμα και απαγόρευση φυγής κεφαλαίων στο εξωτερικό, φορολόγηση του κεφαλαίου, εθνικοποίηση των τραπεζών χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο. Εθνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο, δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία, στο δρόμο για την κοινωνικοποίηση όλων των μέσων παραγωγής. Έξοδος από το ευρώ και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για μια ανεξάρτητη, εθνική νομισματική, δημοσιονομική και οικονομική πολιτική σε όφελος των εργαζομένων και του λαού της χώρας. Η έξοδος από την ΕΕ θα δώσει τη δυνατότητα στο λαό μας για μια πολυδιάστατη και ειρηνική εξωτερική πολιτική, για διεθνή οικονομική συνεργασία και αλληλεγγύη.»


Κοζάνη 22/5/2014
Το γραφείο Τύπου
Από το Blogger.