Header Ads

Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Η «ενδεκάδα της νίκης» στην Π.Ε. Καστοριάς

Στις προτεραιότητες που βάζει το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ στην Π.Ε. Καστοριάς, αναφέρθηκε η υποψήφια Περιφερειάρχης Γεωργία Ζεμπιλιάδου
παρουσιάζοντας χθες το βράδυ τις υποψήφιες και τους υποψήφιους συμβούλους που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο της. Όπως τόνισε η κ. Ζεμπιλιάδου «στην Καστοριά υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να εφαρμόσουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης μας και να πετύχουμε. Να δέσουμε δηλαδή αρμονικά την επιχειρηματική δράση με τον τουρισμό, την αγροδιατροφή με τον πολιτισμό και τα μνημεία σε ένα συνεκτικό σύνολο, μοντέλο που έχει κάνει πλούσιες πολλές άλλες περιοχές, σε πολλά σημεία του κόσμου.
Υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι που ξεπέρασαν πολύ πιο δύσκολες συνθήκες και στάθηκαν όρθιοι, υπάρχουν πόροι και μόνο το σχέδιο μας λείπει εδώ και χρόνια.
Η δική μας πρόταση βασίζεται σε δύο βασικούς άξονες.
Στη στήριξη της πραγματικής οικονομίας με την ρευστότητα των επιχειρήσεων, την ενίσχυση της εξωστρέφειας τους, και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.
Στη στήριξη της νέας οικονομίας με εργαλεία το νέο ΕΣΠΑ. Η δημιουργία ενός επενδυτικού Περιφερειακού Ταμείου που θα χρηματοδοτεί καινοτόμες επενδυτικές προτάσεις,  είναι στις προτεραιότητές μας.
Κάποτε μια δημόσια επένδυση, η κατασκευή της κουζίνας παραγωγής τροφών για γουνοφόρα ζώα έδειξε το δρόμο αφού μείωσε το κόστος στους εκτροφείς γουνοφόρων απαλλάσσοντας τους από τις εισαγόμενες τροφές υψηλού κόστους.
Σήμερα, από το μηλόξυδο, τις λιαστές ντομάτες, τα αποξηραμένα τσιπς φρούτων για corn flakes, τα έλαια των αρωματικών φυτών για καλλυντικά, τα τρόφιμα, τις  ζωοτροφές κ.α. υπάρχει ένας ολόκληρος κατάλογος επενδυτικών προτάσεων που μπορούμε να προωθήσουμε και να στηρίξουμε.
Θα αναφέρω ένα παράδειγμα που μιλάει από μόνο του. Σήμερα, στην παραλίμνια περιοχή της Καστοριάς, παράγονται 30.000 τόνοι μήλα, αλλά δυστυχώς μόνο τα μισά από αυτά συσκευάζονται γιατί δεν επαρκεί η δυναμικότητα του συσκευαστηρίου και εξάγονται όλα. Ενάμιση εκ, ευρώ στοιχίζει η επένδυση για την επέκταση του συσκευαστηρίου και δυστυχώς δεν έγινε την ίδια στιγμή που 250εκ. ευρώ του Π.Ε.Π. της Δ.Μ. είναι αναξιοποίητα και κινδυνεύουν να χαθούν».
Στη δική της τοποθέτηση η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Αγνή Κανδύλη τόνισε ότι το ψηφοδέλτιο στελεχώνουν νέοι, αλλά και έμπειροι άνθρωποι που εκφράζουν το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, δημιουργώντας μια δυνατή ομάδα που συνδυάζει τον ενθουσιασμό, με τη γνώση και την πείρα. Άνθρωποι οι οποίοι μπορούν να συμβάλλουν στο να αλλάξει επιτέλους σελίδα ο τόπος και να πάει μπροστά.
Στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ στην Π.Ε. Καστοριάς συμμετέχουν οι:
1. Αγγέλκος Ηλίας, αγρότης γεννημένος το 1971
2. Αρβανίτη Σιδερούλα, ελεύθερη επαγγελματίας, γεννημένη το 1978
3. Γκιάτας Κωνσταντίνος, καθηγητής φυσικής αγωγής, γεννημένος το 1974
4. Ιωάννου Σοφία, Απασχολούμενη στην οικογενειακή επιχείρηση, γεννημένη το 1982
5. Λαμπής Χρήστος, γουνεργάτης
6. Μαλέας Γεώργιος, υπάλληλος ΟΤΕ, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Καστοριάς, γεννημένος το 1959
7. Μίζιας Σταύρος, πυροσβέστης, γεννημένος το 1963
8. Πυραμίδης Γεράσιμος, επιχειρηματίας, γεννημένος το 1979
9. Παπαχρήστος Γεώργιος, μηχανολόγος μηχανικός, γεννημένος το 1980
10. Παναγιωτίδου Ελευθερία, επιχειρηματίας, γεννημένη το 1986
11. Χαντζαρίδης Αγησίλαος, φοιτητής, γεννημένος το 1993.







Από το Blogger.